logo

Büyükşehir Havza Koruma Yönetmeliğine Düzenleme Geldi

Büyükşehir Havza Koruma Yönetmeliğine Düzenleme Geldi

Büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idareleri, içme ve kullanma suyu havzaları korunma yönetmeliklerini revize ederek, Tarım ve Orman Bakanlığının görüşüne sunacak.

Yapılan yeni düzenleme ile Büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerinin içme ve kullanma suyu havzalarının korunması için hazırladıkları havza koruma yönetmeliklerini revize ederek, Tarım ve Orman Bakanlığının görüşüne sunacak.

Tarım ve Orman Bakanlığının İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yer üstü ve yeraltı suyu kaynaklarının kalitesinin ve miktarının korunmasına ve iyileştirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre, havza koruma yönetmeliği bulunmayan veya bulunsa dahi belirlenen sürede revize ederek Bakanlığın uygun görüşüne sunmayan su ve kanalizasyon idarelerince bu yönetmelik hükümleri uygulanacak.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak şehri “Yenişehir” adıyla üst ölçekli plana işlediği İstanbul’un can damarlarından Sazlıdere Baraj Gölü ve su toplama havzasının yok edileceği iddia ediliyor. Plan alanı Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Avcılar, Eyüp, Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Esenler, Sultangazi’de olmak üzere 33 bin 498 hektarlık alanı kapsıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ