logo

Çalıştığı fabrikayı satın aldı

Çalıştığı fabrikayı satın aldı

Sıddık Çelik, işçisi olduğu demir-çelik fabrikasını 10 ayda zirveye taşıdı.

İflas eden NWBM isimli demir-çelik işleme fabrikasını satın alan fabrikanın eski işçisi Sıddık Çelik, eşi Serpil Çelik ile yönettiği şirketi kısa sürede düzlüğe çıkardığı gibi işçi sayısını da yüzde yüz artırdı.

Almanya demir-çelik sanayi çevreleri, iflas eden bir demir-çelik işleme fabrikasını 10 ay içinde bölgenin en büyük şirketi haline getiren ve işçi sayısını yüzde 100 artıran Sıddık – Serpil Çelik çiftinin başarısını konuşuyor.

1977 yılında memleketi Gaziantep’ten Almanya’ya gelen üç çocuk babası Sıddık Çelik, 9 yıl işçisi olduğu NWBM şirketinin şimdi genel müdürü.Eşi Serpil Çelik ise şirketin sahibi.

Otomobil, inşaat, uçak ve makine üretim sanayisine tam istenilen şekilde demir-çelik parçaları, platformlar ve kalıplar üreten 1948’te kurulan ve uzun yıllar Kuzey Almanya’nın en büyük demir-çelik işleyicisi olan NWBM’de 1992’ye kadar torna-tesviyeci olarak çalışan Sıddık Çelik,

“Daha sonra Türkiye’de öğrendiğim meslek olan oto tamiri üzerine kendi işyerimi kurdum. Süreç içinde işyerimi büyüterek kaynak ve montaj birimi de oluşturdum ve eskiden çalıştığım NWBM’e taşeron iş yapmaya başladım. 2010’de NWBM krize girdi ve iflasa başvurdu. Şirketin bana 200 bin Euro borcu vardı. Eşimle ile birlikte iyice düşünüp, taşındıktan sonra, 10 ay önce şirketi iflas masasından 25 bin metrekarelik alanı ve mülküyle birlikte 2,5 milyon Euro’ya satın aldık. 35 işçisini de devraldım. Şirkete kendi adımızı verdik” dedi.

TRT Haber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ