logo

Çanakkale Zaferi 104’üncu Yılında Ataşehir’de Anıldı

Çanakkale Zaferi 104’üncu Yılında Ataşehir’de Anıldı

18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla Ataşehir’de Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anma töreni düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale Zaferi kapsamında Ataşehir Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Şehit Akın Sertçelik İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Ataşehir Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma törenine Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile birlikte; Garnizon Komutanı İkmal Albay Metin Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Daire Amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 “ÇANAKKALE’Yİ ÇANAKKALE YAPAN GELENLERİ KARŞILAYAN ASIL RUHTUR”

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardında günün anlam ve önemi üzerine konuşan Ataşehir Anadolu Lisesi Müdür Vekili Nazmi Öztuğrul ; “Biz millet olarak 1915’te adeta yeniden doğduk. İşte böyle bir fedakârlığın, böyle bir ruhun, böyle bir azmin neticesi olarak bugünlere kavuşmuş bir milletiz.  Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değildir.  Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan asıl ruhtur. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta devletimizin kurucusu Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve milleti uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum”  dedi.

Recep Kenan paylaştı: 18 Mart 2019 Pazartesi

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da; “Büyük millet olmak, zengin tarihimizin, sayısız kahramanlarımızın olması bizler için çok büyük onur vesilesi. Çanakkale’nin kıymetini bilmek, bu zaferi geleceği taşımaktır. Belki bugün çıkarmamız gereken en önemli ders, Çanakkale‘deki birlik ve beraberlik, daha doğru ifadeyle tek vücut oluş ve vatan uğrunda can vermek dâhil tüm zorluklara karşı verilen azim ve tevekkül dolu mücadele, nasıl bütün dünyayı dize getirdiyse, bugün de birlik ve beraberliğimizi koruyarak, azim ve tevekkülle beraber çok çalışarak, dâhili ve harici bedhahların emellerine ulaşmasına engel olmalı, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Recep Kenan paylaştı: 18 Mart 2019 Pazartesi

Recep Kenan paylaştı: 18 Mart 2019 Pazartesi

Protokol konuşmalarının ardından sinevizyon gösterisi, “Mektepli Mehmetçikler” adlı drama ve solo şarkılarla devam eden program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ