logo

Çankırı Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz Görevine Başladı

Çankırı Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz Görevine Başladı

Kaymakamlar Kararnamesi ile Ilgaz Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Burak Yılmaz 25 Eylül 2023 tarihinde Ilgaz ilçesinde görevine başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz kaymakamı olarak atanan Burak YILMAZ 25 Eylül 2023 tarihinde Ilgaz Kaymakamı olarak  görevine başladı. Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile 24 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren Kaymakamlar Kararnamesi ile Ilgaz kaymakamı olarak atanan Burak Yılmaz 25 Eylül 2023 tarihinde görevine başladı.

ILGAZ KAYMAKAMI BURAK YILMAZ KİMDİR?

Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz,15 Ocak 1992 tarihinde Erzurum’un Aşkale ilçesinde doğdu. İlköğretimini doğum yeri olan Aşkale ilçesinde tamamladıktan sonra 2005 yılında başladığı Erzurum Lisesi’den 2009 yılında mezun oldu. Aynı yıl girdiği üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümünü kazanarak 2014yılında bu bölümden mezun oldu.

İçişleri Bakanlığının 2016 yılında açmış olduğu kaymakamlık sınavını kazanarak Erzurum kaymakam adayı olarak 24 Temmuz 2017 tarihinde Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Erzurum Valiliğinde il merkez stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Çankırı Ilgaz ve Erzurum Yakutiye ilçelerinde kaymakam refikliği stajını, Giresun Doğankent ilçesinde 8 ay süreyle kaymakam vekilliği görevini tamamladıktan sonra 3 ay Ankara’da yabancı dil kursuna katıldı.

1 ay Mülkiye Başmüfettişi nezaretinde teftiş stajı gördü. Sonrasında 8 ay süreyle İngiltere’de Liverpool Üniversitesinde yabancı dil ve yerel yönetimler üzerine eğitim aldıktan sonra Ankara’da 2 ay süreyle Kaymakamlık kursuna katıldı.

28 Ekim 2019 tarihinde Çarşıbaşı Kaymakamlığı görevine başlayan Burak Yılmaz, Ağın kaymakamı olarak görev yaparken Malatya Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Son kararname ile Çankırı Vali Yardımcılığı görevine atanan ve Ilgaz Kaymakamı görevine getirilen Burak Yılmaz, evli ve orta derecede İngilizce bilmektedir. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ