logo

Çankırı Vakfı Konuğu Savaş, ‘Dünyayı Erdemli İnsanlar Kurtaracak’

Çankırı Vakfı Konuğu Savaş, ‘Dünyayı Erdemli İnsanlar Kurtaracak’

2014’te “Erdemli Yurttaş Hareketi”ni başlatan Dr. Serdar Savaş, Atatürk ve Ateş Böcekleri başlıklı bir semineriyle “Çankırı Vakfı Çarşamba Toplantıları”na konuk oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kaptan Mustafa Can‘ın başkanı olduğu Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Çankırı Vakfı) “Çarşamba Toplantıları”na konuk olan Toplum Sağlığı ve Genombilim ve Kişiye Özel Tıp GENTEST Enstitüsü kurucusu Dr. Serdar Savaş, toplantıda düşünce ve deneyimlerini paylaştı.

Atatürk’ün gerçekçi bir politika uygulayarak Türkiye’yi kurtardığını belirten Dr. Serdar Savaş, Atatürk’ün Osmanlı İmparatorluğu’nun da tıpkı Portekiz, İspanya ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nda olduğu gibi ölmeye başladığını fark ettiği için kesin olarak kurtarabileceği sınırlara çekildiğine dikkat çekti.

Dünyadaki tüm sorunların erdemli insanların çabalarıyla çözülebileceğini belirten Dr. Serdar Savaş, “Çankırı Vakfı Çarşamba Toplantıları”nadaki konuşmasında;erdemli insanların önyargısız, empati kurabilen, dürüst, adil, hak sever, bilgili, araştırmacı, cesur, güçlü, kararlı, sabırlı, eleştiriye açık, değişime hazır, estetik değerlere sahip, saygılı ve sevgi dolu olduğuna işaret etti. Savaş, tüm dinlerin ve öğretilerin de özünde erdemli insana ulaşma çabası olduğunun altını çizdi.

DR. SERDAR SAVAŞ KİMDİR?

“İnsan genomunun keşfi kişiye özel tıp çağını başlattı” sözü hafızalara kazınan Dr. Serdar Savaş, Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde tıp ve hukuk eğitimi aldı.

Londra Ekonomi Okulu’nda sağlık planlaması ve finansmanı ile London School of Hygiene’de epidemiyoloji ve istatistik eğitimi gören Savaş, Türkiye’ye döndükten sonra Sağlık Bakanlığı’nda üst düzey görevlerde bulundu. 1993’de Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi’nin başına getirilen Savaş, 1998 yılında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa başkan yardımcılığına atandı.

2000 yılında tekrar Türkiye’ye dönen Dr. Serdar Savaş, Birleşik Sağlık Sistemleri, İleri Tıp Teknolojileri ve GENTEST Enstitüsünü kurdu.

2004 yılında Demokratik Sol Parti’nin Parti Meclisi’ne seçildi. 2009-2011 yılları arasında DSP’nin politika geliştirme, dışişleri, Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürüttü.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ