logo

Çankırı Valisi Taşolar, ‘Hedef Çankırı’nın Marka Değerini İleriye Taşımak’

Çankırı Valisi Taşolar, ‘Hedef Çankırı’nın Marka Değerini İleriye Taşımak’

Valiler Kararnamesi ile atandığı Çankırı’da görevine başlayan Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, hedefinin Çankırı’nın marka değerini ileriye taşımak olduğunu vurguladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

09 Ağustos 2023 Tarih ve 2023/376 Sayılı Valiler Kararnamesi ile atanan yeni Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, 17 Ağustos 2023 tarihinde Çankırı’da görevine başladı.

Hedefinin Çankırı’nın marka değerini daha da ileriye taşımak olduğunu vurgulayan Çankırı Valisi Taşolar, Yerel yönetimleri, adli ve askeri kuruluşlar, üniversite, siyasi parti temsilcileri, STK, oda ve meslek kuruluşları ile iletişim içinde, azim ve gayretle çalışacağının altını çizdi.

Atama kararı sonrası göreve başlayan Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Hükumet Konağı önünde Vali Vekili Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yusuf Mutlu Genç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

“ÇANKIRILI VATANDAŞLARIMIZI HÜRMETLE VE MUHABBETLE SELAMLIYORUM”

Çankırı Valililiği önünde karşılanan ve çiçek takdim edilen Vali Mustafa Fırat Taşolar, kendisini karşılamaya gelenlerle selamlaşarak, tanıştı.

Makamında bir selamlama konuşması yapan Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, “Saygıdeğer basın mensupları, çok değerli mesai arkadaşlarım; bu huzur şehrinde yaşayan, üretimiyle, medeniyetiyle, tarihiyle, vatan sevgisiyle, bu ülkenin altındaki en önemli imzalardan biri olan Çankırı’da yaşayan ve bugün itibarıyla hizmetkarı olmaktan gurur duyduğumuz çok kıymetli Çankırılı vatandaşlarımız; 09 ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı valiler kararnamesi ile atandığım Çankırı Valiliği görevine bugün itibariyle başlıyorum. Bu vesileyle beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ ya şükranlarımı arz ediyor, hepinizi ve tüm Çankırılı vatandaşlarımızı hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

KÜLTÜRÜNDE ANTİK ÇAĞLARIN, YÂRAN VE AHİLİK BİRİKİMİ

“Kültüründeki antik çağların, Yâran ve ahilik birikiminin altını çizen Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, konuşmasında, “Her şehrimizin kendine ait yaşanmışlıkları, medeniyet birikimleri, aklı, kendine ait ayrı bir karakteri vardır. Çankırı, sadece huzurun şehri değildir; aynı zamanda kültürümüzün kodlarını barındıran, bu milletin özünü, karakterini muhafaza eden bir şehirdir. Yâran kültürü buradadır, ahilik buradadır, osmanlı buradadır, selçuklu buradadır; roma’nın, bizans’ın, antik çağların birikimi buradadır. Öyleyse bize düşen, sadece bu mirası sonraki nesillere iletmek değil, bu mirası daha da zenginleştirmek, dünyaya açmak, insanlığın istifadesine sunmak, beynelmiel hale getirerek koruyabilmektir. Asıl mesele Çankırı’nın tüm değerleriyle, birikimiyle, tüm kıymetiyle birlikte herkes tarafından bilinmesini ve anlaşılabilmesini sağlamaktır.” İfadelerine yer verdi.

“HEDEF ÇANKIRI’NIN MARKA DEĞERİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK”

Hedefinin Çankırı’nın marka değerini daha da ileriye taşımak olduğunu vurgulayan Çankırı Valisi Taşolar, “Çankırı’mızın marka değerini daha da ileriye taşımak adına, sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere, yerel yönetimlerimiz, adli ve askeri kuruluşlarımız, üniversitemiz, siyasi parti temsilcilerimiz, oda ve meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, basın ve medya kuruluşlarımız ile yakın bir iletişim içinde, azim ve gayretle çalışacağımızı da özellikle vurgulamak isterim.” Şeklinde konuştu.

Çankırı Valisi MUSTAFA FIRAT TAŞOLAR KİMDİR?

Valiler Kararnamesi ile Çankırı’ya atanan Vali Mustafa Fırat Taşolar 18 Şubat 1981 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu.

Babasının memuriyeti dolayısıyla ilk ve orta öğrenimine çeşitli yerlerde devam ettikten sonra, 1996 yılında Kastamonu M. Kaya Anadolu Lisesi orta kısmından, 1999 yılında da Kahramanmaraş Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl girdiği üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanarak, 2003 senesinde bu bölümü bitirdi.

İçişleri Bakanlığının 2004 yılında açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak, Kahramanmaraş kaymakam adayı olarak göreve başladı. 9 ay süreyle İngiltere’de Manchester Üniversitesinde yabancı dil eğitimi aldı.

Sırasıyla Kayseri Tomarza ve Bartın Ulus Kaymakam vekillikleri görevlerinde bulundu. 91’inci dönem kaymakam adaylığı kurs programını bitirerek 2007 yılında Konya Emirgazi kaymakamlığına asaleten atandı.

İçişleri Bakanlığının 2009 yılı kararnamesiyle Karabük ili Ovacık ilçesine, 2012 kararnamesiyle Aşkale ilçesine atandı. Aşkale Kaymakamlığını yürütürken Vecdi GÖNÜL Güvenlik Hizmet Ödülüyle yılın kaymakamı seçildi. İçişleri Bakanlığının 2015 yılı kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne, 2017 yılında da Daire Başkanlığına atandı.12 Ağustos 2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak atandı.

9 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Çankırı Valiliği görevine 17 Ağustos 2023 tarihinde başladı.

Evli ve iki çocuk babası olan TAŞOLAR İngilizce bilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ