logo

ÇANKIRI YÖRESEL TATLAR VE EL SANATLARI ATAŞEHİR’DE

ÇANKIRI YÖRESEL TATLAR VE EL SANATLARI ATAŞEHİR’DE

Atasehir_yoresel_ cankiri (1)Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen “2. Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali” açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile Doğu Ataşehir’de düzenlenen ve 10 gün sürecek olan Yöresel Günler etkinliğinde “2. Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali” başladı.

Mehmet Bağcı başkanlığındaki Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi desteğin ve Yöresel Günler etkinliği kapsamında düzenlediği “2. Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali” Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, siyasi parti temsilcileri ve belediye başkan yardımcılarının katıldığı törenle açıldı.

Atasehir_yoresel_ cankiri (52)

Çankırı’nın yöre yemeği keşkek ikramının da yapıldığı etkinlikte Çankırı’nın sembolü Kaya Tuzu ve tuz ürünleri yanı sıra Çankırı’ya has tatlar Ataşehirlilerin beğenisine sunuldu. Çankırı’nın yöresel ürünleri yanı sıra ülkemizin çeşitli bölgelerinden de organik yöresel ürünler stantlarda satışa sunuldu.

Atatürk Mahallesi Doğu Ataşehir’de düzenlenen “2. Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali”ne Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve İlhami Yılmaz, Çankırı Eğitim Kültür ve dayanışma Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Genele başkanı Sıtkı Ada, siyasi parti ilçe yöneticileri ile CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol ve siyasi parti kadın kolları yöneticileri, mahalle muhtarları, Çankırı ve Ataşehir’de bulunan birlik, dernek ve STK başkan ve yöneticileri Çankırılılar ile birlikte Ataşehirliler katıldı.

Atasehir_yoresel_ cankiri (3)

Saat 14:00’da kurdele kesimi yapılan açılışta sırasıyla;  dernek, federasyon, vakıf ve siyasi parti başkanlarının konuşmalarını takiben Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun organizasyonu yapanları kutladığı konuşma sonrasında stantlar gezildi.

Açılış töreni sonrası gezilen stantlardaki ürünleri inceleyen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve protokol ekibi ikram edilen yöresel Keşkek yemeğinin tattılar.

Ataşehir, Atatürk Mahallesi batı Ataşehir’de 6 Nisan’da başlayan “2. Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali” 17 Nisan tarihine kadar 10 gün süreyle açık kalacak.

Etkinlikte küçük yaşta geçirdiği menenjit nedeni ile Yüzde 97 engelli 14 yaşındaki Hatice Çetinkaya ve oğlu askere gidince yalnız kalan maddi sıkıntı içerisine giren kendisi de engelli anne Mürvet Çetinkaya yararına stant açıldı. Etkinlikte açılan stantta yardım severler tarafından üretilen mantı ve gözleme gibi ürünlerin satışlarından elde edilen gelir engelli ve maddi sıkıntı içindeki aile yararına kullanılacak.
Atasehir_yoresel_ cankiri (5)Atasehir_yoresel_ cankiri (6)Atasehir_yoresel_ cankiri (13)Atasehir_yoresel_ cankiri (20)Atasehir_yoresel_ cankiri (24)Atasehir_yoresel_ cankiri (40)Atasehir_yoresel_ cankiri (41)Atasehir_yoresel_ cankiri (42)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ