logo

ÇANKIRILI 3. ORDU KOMUTANI “DARBEDEN YANA DEĞİLİZ”

ÇANKIRILI 3. ORDU KOMUTANI “DARBEDEN YANA DEĞİLİZ”

15 Temmuz FETÖ Terör Örgütü Darbe girişimi sırasında toplanan Erzincanlılara 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın “Darbeden yana değiliz” mesajı duyuruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sonunda açıklanan kararlarında Orgeneralliğe terfi eden, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak da görev yapan, Çankırı asıllı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 15 Temmuz FETÖ Terör Örgütü Darbe girişimi sırasında Erzincan 3. Ordu Komutanı olarak darbeye karşı olduğunu açıklayan ilk ordu komutanları arasında yer aldı.

Erzincan Cumhuriyet Meydanı’na toplanan gruba megafon ile seslenen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kendisine 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’tan gelen telefonu açarak konuşan Başkan Başsoy Erzincanlılara, Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın “Darbeden yana değiliz” dediğini aktardı.

Çankırı Ilgaz nüfusuna kayıtlı olan Erzincan 3. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, YAŞ kararında terfi alarak “Orgeneral” oldu.

Korgeneral Rütbesi ile 3. Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2015 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi eden Korgeneral İsmail Serdar Savaş 2015 YAŞ kararları ile 3. Ordu Komutanlığı görevine atanmıştı.

ORGENERAL İSMAİL SERDAR SAVAŞ KİMDİR?

Çankırı’nın Ilgaz ilçesine nüfusuna kayıtlı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 1955 yılında Balıkesir’de doğdu. 1975 yılında Kara Harp Okulundan, 1976 yılında Topçu ve Füze Okulu’ndan mezun oldu.

1985 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Korgeneral Savaş, 1987 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu. Ardından Kurmay Subay olarak; 2. Piyade Tümeninde Bölük Komutanlığı, Teşkilat ve Eğitim Subaylığı, Tabur Komutanlığı ve Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 8. Kolorduda Plan ve Harekât Subaylığı, Kara Harp Akademisi’nde Öğretim Elemanlığı, Türk Askeri Temsil Heyeti (tmr Bruksel/Belçika) Kurmay Başkanlığı, 105. Topçu Alay Komutanlığı ve Ordu Harekât Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2001 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesi ile 49. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2005 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Plan Daire Başkanlığı. 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve 3. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2011 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral Rütbesi ile 3. Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2015 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi etti ve 3. Ordu Komutanlığı görevine atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan 3. Ordu Komutan Orgeneral İsmail Serdar Savaş, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ