logo

Çankırılı Eski Bakan Nevzat Ayaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çankırılı Eski Bakan Nevzat Ayaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Milli Savunma ile Milli Eğitim Bakanı ve İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, Zincirlikuyu Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından pandemi kurallarında düzenlenen törenle toprağa verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Eski Milli Savunma ile Milli Eğitim Bakanı olan, İstanbul ile birlikte bir çok ilde valilik yapan Nevzat Ayaz 90 yaşında hayatını kaybetti.

Önceki gün yaşama veda eden Çankırı Bayramören asıllı Çankırı’nın yetiştirdiği devlet ve siyaset adamı Nevzat Ayaz için Zincirlikuyu cenaze töreni düzenlendi.

Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilen Nevzat Ayaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omzunda Zincirlikuyu Camisi avlusundaki katafalka taşındı.

Törene merhum Nevzat Ayaz’ın eşi Sacide Ayaz, kızları Nesrin Öztemur, Tülin Birol, torunları, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile sevenleri katıldı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Zincirlikuyu Cami’inde kılınan cenaze namazına kısıtlı sayıda insanın katıldı.

Zincirlikuyu Cami’inde kılınan namazın ardından merhum Nevzat Ayaz’ın naaşı Tören Mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu.

90 yaşında yaşama veda eden Nevzat Ayaz, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Tören alanında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanlarından Bedrettin Dalan ve STK çelenkleri yer aldı.

NEVZAT AYAZ KİMDİR? TIKLAYINIZ..

Öte yandan İstanbul Valiliği, Vali Ali Yerlikaya imzası ile taziye mesajı paylaştı. İstanbul Valiliği mesajında; “Geçmişte İstanbul Valiliği, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde bulunan, merhum Nevzat AYAZ’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” İfadeleri yer aldı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaza imzalı Çankırı Valiliği taziye mesajında, “İlimizin yetiştirdiği önemli değerlerden, eski Vali ve Bakan Sn. Nevzat Ayaz’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Değerli büyüğümüze Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Çankırımıza yaptığı hizmetler unutulmayacaktır. Abdullah Ayaz Çankırı Valisi.” İfadesine yer verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ