logo

Çankırılı Kadınlar TUZFEST’23’te En Güzel Sarımsaklı Et Yemeğini İçin Yarıştı

Çankırılı Kadınlar TUZFEST’23’te En Güzel Sarımsaklı Et Yemeğini İçin Yarıştı

Çankırı Tuz Festivali TUZFEST’23 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda Çankırı’nın tescilli ürünlerinden “Çankırı Sarımsaklı Et” için yarıştılar.

Çankırı Tuz Festivali TUZFEST’23 Yöresel Yemek Yarışması’nda Çankırılı Kadınlar En Güzel Sarımsaklı Et Yemeğini Yapmak İçin Yarıştı.

Yer Altı Tuz Şehri, 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Jüride ünlü yemek yazarı ve programcısı Sahrap Soysal da yer aldı.

TUZFEST’23 ikinci gününe “Yöresel Yemek Yarışması” ile başladı. Yöresel yemek ve tatlı olmak üzere iki kategoride iki gün boyunca hünerlerini sergileyecek yarışmacılar, yarışmanın ilk gününde Çankırı’nın tescilli ürünlerinden “Çankırı Sarımsaklı Et” alanında yarıştı.

Kıyasıya bir performans sergileyen yarışmacılardan Şifa Hatun Sabuncu birinci, Ayten Ceylan ikinci, Ayşe Özkaya ise üçüncü oldu.

Yarışmacılara kupalarını ve hediyelerini Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve protokol takdim etti. Başka şehirlerden gelerek kendi ürünlerini tanıtan katılımcıların stantlarını gezen Esen, Çankırı’nın yöresel yemek kültürünü tanıtmak ve gastronomideki haklı yerini sağlamlaştırmak için çalıştıklarını, bunun en güzel örneğini de yöresel lezzetleri tescilleterek yaptıklarını söyledi.

Yöresel Yemek Yarışması’nın tatlı kategorisi ise tescilli ürünlerimizden “Çankırı Höşmerim” ile festivalin son günü gerçekleştirilecek.

Genç Şefler El Marifetleri ile Göz Doldurdu

Birinci etapta Çankırılı kadınlar hünerlerini sergilerken yarışmanın ikinci etabında ise TAFED Gençlik Kolları Kapalı Kutu (Genç Şefler) yarışması düzenlendi. Yarışmacılar, tezgâhlarındaki kapalı kutulardan çıkan ürünlere göre kendi özgün yemeklerini yaptı. Tabaklama kısmının adeta tabloya dönüştüğü lezzetlerde yerel ve milli ürünler kullanıldı. Genç şefler, gösterdikleri performans ve el marifetleri ile göz doldurdu.  Jüri üyelerinin kararı ile Betül Karanis birinci,   Mustafa Emre Akgözlü ikinci, Gökhan Girgen ise üçüncü seçildi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ