logo

CHP Ataşehir Adayı Onursal Adıgüzel, ‘Yeni Nesil Belediyeciliği Hayata Geçireceğiz’

CHP Ataşehir Adayı Onursal Adıgüzel, ‘Yeni Nesil Belediyeciliği Hayata Geçireceğiz’

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile birlikte kahvaltılı programda basın mensuplarıyla buluştu.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında adaylık vizyonunu paylaşan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel “Ataşehir’in eksiklerini tespit etmiş, sosyal yardımlarla Ataşehirlerin yanında olmuş Battal İlgezdi başkanımızın sosyal yardımlarına artırarak yanında olacağız. Vatandaşın yanında olan yeni nesil belediyeciliği hayata geçirmiş olacağız.” Dedi.

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel’in basın temsilcileriyle bir araya geldiği programda CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın basın toplantısı CHP Ataşehir Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Can Ayvataş’da yer aldı.

KURUCU BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ’YE HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR

Ataşehir kurucu Belediye Başkanı Battal ilgezd’inin 15 yıldır Ataşehir’deki hizmetine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir’in kurucu Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye hizmetleri için teşekkür ederek; “O’nun yaptığı güzelliklere güzellikler katarak devam edeceğiz. Siyaset onore edilerek ve birlikte olunarak gidilen bir yol.” Dedi.

ADAYIMIZ 38 YAŞINDAKİ GENÇ BİR BAŞKANIM

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, toplantıyı açışında, “2008 yılından beri tanıdığım partimizde milletvekilliği, gene başkan yardımcılığı, gençlik kollarından başlayarak birçok kademesinde görev alan ve bugün Ataşehir belediye başkanı aday olarak karşımıza çıkan 38 yaşındaki genç bir Başkanım şu an yanımda. Kendisine Hayırlı olsun diyorum.” Diye konuştu.

31 MART AKŞAMINA KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Yerel basının ve basın emekçilerinin önemine işaret ederek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, “Ben bütün siyasi hayatım boyunca söyledim; Yerel basının, ulusal basın kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Yarın ilçe önünde yapacağımız açıklamayla, ‘Biz başlıyor’ diyoruz. Bu buluşmamızla birlikte de aslında startı buradan da veriyoruz. ‘31 Mart akşamına kadar Gece gündüz çalışacağız’ diyoruz.” Dedi.

BATTAL BAŞKANIMIZ 15 YILDA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTI

Ataşehir basın mensupları ile tanışarak Ataşehir vizyonunu paylaşmak istediğini kaydeden Onursal Adıgüzel, “2008 yılında Ataşehir İlçe Başkanlığı kurulurken yerime almıştım. İlçe Başkanlığı gençlik kollarında çalışmaya başladım. Sonra önemli görevleri alma fırsatımız oldu. 2009’da yerel seçim çalışmalarının tam merkezindeydim ve 2009 seçimlerinde Battal başkanımızı Ataşehir Belediye Başkanımız yaptık. Battal başkanımız 15 yılda çok önemli hizmetler yaptı. Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Biz de, ‘daha güzel nasıl hizmet ederiz?’ diyerek; önümüzdeki süreçte bunun için gece gündüz çalışıyor olacağız. Bu çalışmalarımızı yaparken de yerel basın mensupları ile sürekli iletişim halinde olacağız. Ulaşılabilir bir milletvekili olmaya çalışmıştım. Şimdi de görev başında ve sahada olan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Ben günün her saati, 24 saatinde ulaşılabilen, basın mensuplarının sorularına cevap veren, sorunlarını ortak olan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Sadece 10 Ocak Gazeteciler Gününde hatırlamayacağım sizleri. Yılın 360 günü sizlerle iletişimde olacağız. Bütün kanallarımız açık olacak. Sadece adaylığımda değil, 1 Nisan’dan başlayarak önümüzdeki 1800 günde sahada olmak, Ataşehir halkının yanında olmak istiyorum. Sizler de bizim yanımızda olarak, Ataşehir halkına sesimizi duyuran yol arkadaşımız olacaksınız.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR’İN YEŞİL, ERİŞİLEBİLİR, DİNAMİK BİR KENT OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Mühendisi olduğunu belirten Onursal Adıgüzel, yüksek lisansını da ergonomi alanında çalışmalar yaptığını kaydederek, bu dönemde sloganının “Ataşehir’in çocuklar için yeşil, ileri yaştakiler için erişilebilir, gençler için daha dinamik bir kent” olması çalışmak istediğini söylediğinin altını çizdi.

ATAŞEHİRİMİZİ HEP BİRLİKTE KATILIMCI BİR ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ

Onursal Adıgüzel, “Ataşehirimizi hep birlikte katılımcı bir şekilde yöneteceğiz. Vizyonumuzun 1. aşaması katılımcılık olacak. Katılımcılığı dijital mecraları kullanılarak, mahallelerdeki toplantılarla, sokaktan aldığımız geri bildirimlerle sağlıyor olacağız. Sosyal medya hesaplarımıza gelen mesajla ya da çağrı merkezimize gelen bildirime sağlıyor olacağız. Sorunları teker teker, hep birlikte çözüyor olacağız, Kentimizi herkes için yaşanır olabilir yapmak için çalışıyor olacağız.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi.

“İMAR, TAPU SORUNLARI VAR, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Ataşehir’de yıllardır çözülmeyen sorunları var. Bunların farkındayız. Merkez hükümetten ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çoğunluğundan kaynaklanan çözümü gecikmiş sorunlar bunlar. Çeşitli imar sorunları var. Tapu sorunları var. Bunların çözümünde belli bir aşamaya gelindi. Bunların takipçisi olacağız.”

YENİSAHRA VE BARBAROS DÖNÜŞÜMÜNDE TIKANMALAR VAR

“Yenisahra ve Barbaros bölgesinde kentsel dönüşüm de çeşitli tıkanmalar var. Bunların nasıl çözüleceğini hep birlikte konuşuyor olacağız.”

ATAŞEHİR’İN DE DEPREME DİRENÇLİ KENT OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

“Önümüzde 6 Şubat depreminin yıl dönümü var. Ataşehir’in de depreme dirençli bir kent olabilmesi için hep birlikte çalışacağız. Afetle mücadele edilemez. Tedbir alacağız. Afet mastır planımızı hızlı bir şekilde hazırlayacağız.

HIZLI BİR ŞEKİLDE KİPTAŞ İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

“Ataşehir’de binalarımızda hızlı bir tespit yaparız. Büyükşehir belediyemizde tespit ekibi var. Ataşehir’de hızlı bir ekip kurarak binaların tespitinin bu ekiple yapabiliriz. Büyükşehir’in Kiptaş gibi büyük bir kurumu var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin maalesef 2009 yılında Ataşehir Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtikten sonra bir proje üretmemiş Kiptaş… Hızlı bir şekilde Kiptaş ile işbirliklerimizi yapacağız.”

12 GÜN AYAKKABIMI ÇIKARMADAN ADIYAMAN’DA ÇALIŞTIM

6 Şubat’ta deprem bölgesine hızlı bir şekilde gitmiş bir siyasetçi olarak; 6 Şubat saat 5’te Malatya’daydım. Oradaki yıkımı gördüm. Oradaki çaresizliği gördüm. Sorasında partimizin görevlendirmesiyle, 12 gün ayakkabımı çıkarmadan Adıyaman’da çalıştım. Öyle büyük bir çaresizlik vardı ki; enkazdan bir çok canımızı çıkardık. Hayatımın en büyük travmasıdır bu. O günden bugüne ‘nasıl bir deprem sonrası süreci yönetiriz?’ diye düşünüyorum. Önce binaların dirençli olmasını sağlamak durumundayız. Deprem sonrasını da mastır planla yönetmek zorundayız.

İNSANLAR EN TEMELİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMADI

“Depremde haberleşme kesildi. Buna çözüm bulunmalı. Su bulamadı. İnsanlar en temeli ihtiyaçlarını karşılayacakları elektriği bulamadılar. Sonrasında çok önemli araştırmalar yaptım. Yine bir yönetici adayı iken deprem toplanma alanlarının sayısını artırmalıyız. Ancak deprem toplama alanlarını sadece boş bir arsa olarak düşünmemek lazım.”

“HER TÜRLÜ HAZIRLIĞI EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK ZORUNDAYIZ”

“Bizim en önemli projelerimizden biri de afet durumlarında toplam alanlarında birkaç konteynırımız da olacak. Bunlardan birinde acil yardım ekipmanları, diğerinde de ihtiyaç olacak elektriği üretebilecek, temiz suyu sağlayabilecek ekipmanları barındıracak. Diğer ülkelerin uygulamalarını inceledik. Göreve geldikten sonra bu konteynırları da hayata geçireceğiz. Bunlar barınma konteynırı değil ekipman barındıran vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak noktalar olacak. Biz her türlü hazırlığı en iyi şekilde yapmak zorundayız.”

BARINMA SORUNU, BESLENME SORUNU VAR

“Öğrencilerin barınma sorunu, beslenme sorunu var. İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar bütün öğrenciler beslenme sorunu yaşıyor. Üniversite öğrencilerimiz barınma sorunu yaşıyor. Sadece öğrencilerimiz değil, aslında bu kente gelen bütün memurlar, öğretmenimiz de barıma sorunu yaşıyor. Çünkü el yakan kiralar var. Yoksullukla ve yoksunlukla bir mücadeleyi de hep birlikte başlatıyor olacağız. Yeni kreşlerle anneler ev ekonomisine katkı sunacak.

“SOSYAL TESİSLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

“Sosyal tesisleri güçlendireceğiz. Büyükşehir belediye başkanımız çok önemli bir proje ile Kent Lokantaları yaptı. Biz de dar gelirli vatandaşlarımız için böyle tesisleri oluşturacağız. Ataşehirlilerin nefes alacağı Sosyal Tesisleri de hayata geçireceğiz.”

ATAŞEHİR’İ MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Ataşehir’i girişimciliğin merkezi yapacağız. Ataşehir’i bir marka şehir haline getirmek istiyoruz. Finans Şehrin bütün yükünü Ataşehir çekiyor. Ataşehir hastaneler merkezine dönüştü. Sağlık turizminin yükünü Ataşehir çekiyor. O zaman Ataşehir bir marka şehir olmalı. Bu katma değerden payını almalı. Bunun için projeler hazırlayacağız. Ataşehir’de çalışmak isteyenlerin istihdam oranlarını artıracağız. İstihdam ofisiniz olacak, çalışmalara Ataşehirlileri dahil edeceğiz.

GENÇ BİR EKİBİZ, ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Ataşehir’de her saniye binlerce bilgi güncelleniyor. Biz de yeni belediyecilik anlayışıyla 15 yılda yapılan Temel Belediyeciliğe zamanın ruhunu yakalayan hizmetler katacağız. 1 Nisan’dan sonra sadece Cumhuriyet Halk Partililere değil 420.000 Ataşehirliye eşit hizmet veriyor olacağız. Ataşehir’in her mahallesinin eşit hizmetten yararlanmak için mücadele edeceğiz. Bu enerjimiz var. Genç bir ekibimiz var. İlçe başkanımızla, arkadaşlarımızla birlikte çok önemli çalışmalara imza atacağız.”

YENİ NESİL BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRMİŞ OLACAĞIZ

“Mart ayının başında bir proje sunumu yapacağız. Orada yapacağımız çalışmaları görsel olarak da destekleyerek anlatacağız. Bugün ipuçlarını paylaştım. Ataşehir’in eksiklerini tespit etmiş sosyal yardımlarla Ataşehir’lerin yanında olmuş Battal İlgezdi başkanımızın sosyal yardımlarına artırarak yanında olacağız. Vatandaşın yanında olan yeni nesil belediyeciliği hayata geçirmiş olacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ