logo

CHP Ataşehir’de Kan Bağış Kampanyasıyla Kadına Şiddete Vurgu

CHP Ataşehir’de Kan Bağış Kampanyasıyla Kadına Şiddete Vurgu

CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları “Kan dökme, Kan ver”, “Öldürme, Yaşat”  sloganıyla Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi işbirliğiyle Kadına yönelik şiddete dikkat çekilen kan bağış kampanyası düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

BM tarafından 1985 yılında ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Ataşehir Kızılay Şubesi iş birliği ile CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları tarafından “Kan Dökme, Kan Ver” sloganıyla kan bağı kampanyası düzenledi.

İNSANLARI HAYATTAN KOPARMAK DEĞİL, HAYATA BAĞLAMAK

CHP Ataşehir İlçe Merkezi önünde Prestij Caddesi’nde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası açılışında konuşan CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, “Bu günün anlamına uygun bir davranış sergilemek istedik. – Kan dökme, Kan ver -, – Öldürme, Yaşat – sloganıyla Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi ile yaptığımız bu kampanyayla, hayattan koparmak için değil, insanları hayata bağlamak, kan vererek hayata tutunmalarını sağlamak için bir kampanya başlattık. Duyarlılığınızdan ve katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

YÜZ KADINDAN 97’Sİ MUTLAK ŞİDDETE MARUZ KALDI

CHP KADIN KOLLARI "KAN DÖKME, KAN VER" SLOGANIYLA KADIN CİNAYETLERİYLE MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKİLDİ…

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 25. November 2019

Kadına karşı şiddette ülkemizin karnesinin iyi olmadığına dikkat çeken Hamiyet Ardıbatan, açıklamasında; “Son 10 yıllık bilançoya baktığımızda, 3 bin kadın yaşamdan kopartıldı. Her yüz kadından 97’si hayatının her hangi bir bölümünde mutlak bir şekilde şiddete maruz kaldı. Şu andan bile bir yerde kadınlarımız şiddete uğruyor. Yaşam hakkı kutsaldır, engellenemez. Hükümeti bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Kadın cinayetleri karşısında verilen cezalar önleyici olmak bir tarafa, teşvik edici, ödüllendirici boyutta. İstanbul Sözleşmesinin tam anlamıyla kullanılmasını, kadınlarımızın bilgilendirilmesini, suçu caydırıcılığı olan cezaların hayata geçirilmesini istiyoruz. Bir kadın daha, bir çocuk daha ölmesin diye toplumsal olarak duyarlı olmalıyız.” İfadelerine yer verdi.

Ardıbatan, siyasi parti kadın örgütlerini, STK kadın temsilcilerini, kadın kuruluşlarını birlikte hareket etmeye, basın açıklaması şeklinde de olabilecek dayanışmaya ve duyarlılığa davet etti.

ACİL DURUMLARDA KAN YETİŞTİREN KIZILAY’I İHMAL ETMEMELİYİZ

CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları tarafından Ataşehir Kızılay Şubesi iş birliği ile ülkemizin en nemli sorunlarından olan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve kan akıtmak yerine yaşamsal ihtiyacı olanlara kan verebilmek amacıyla kampanya düzenlendiğine vurgu yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, toplumun dikkatini çekmiş olmayı umduğun kaydederek; “Kan dökmek çok önemli bir insanlık ayıbı. Buna dikkat çekmek istiyoruz. Hepimizi üzen acı olayların ülkemizde yaşanmamasını istiyoruz. En acı günlerde, dar günlerde, felaketlerde toplumun yanı başında olan ihtiyacımız olan kanı hazır bulunduran, acil durumlarda yetiştiren kurumlarımızdan Kızılay’ı ihmal etmememiz gerektiğini düşünüyoruz. Hem Kızılay’ımıza hem de katılacak olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

KAMPANYADA VURGU YAPTIĞIMIZ KADINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACI

“Kan dökme, Kan ver “, “Öldürme, Yaşat”  sloganıyla kan bağış kampanyası düzenleyen CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları yönetimine teşekkür eden Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş, “Bizim ilk öğretmenlerimiz analarımız. Bu vurguyla; kadınlarımız başımızın tacı. Sayın Hamiyet Hanım bir kampanya düzenleyelim ama vurgu kadın olsun dedi. Biz de organizemizi yaptık. Kızılay çadırımızı kurduk. CHP ilçe örgütü ile beraber kan alımına başladık. İlçe başkanımız ve kadın kolları başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başta Kızılay çalışanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ