logo

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun Siyasi Yasaklı Cezasına Onama

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun Siyasi Yasaklı Cezasına Onama

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 9 yıl önceki paylaşımının da olduğu üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. Bu kararla Kaftancıoğlu’na siyasi yasak geldi.

Yargıtay’ın onayladığı bu kararla 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘na siyasi yasak da getirildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklamasında “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” çağrısı yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019’da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı.

KAFTANCIOĞLU HAKKINDAKİ DAVALAR VE CEZALAR

‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezaları onandı. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ cezası ise 2 yıl 4 aydan 1 yıl 9 aya düşürülerek onandı.

‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek’ suçlarının unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Meselenin Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildiği, nasıl verildiği meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun yaşattığı mağduriyet olduğuna dikkat çeken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaptığı ilk açıklamada, “Merak edeni, arayan soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki; biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ