logo

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye Değişime Hazır’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye Değişime Hazır’

Canan Kaftancıoğlu’nun cezası ile Bursa’dan İstanbul’a alınan “Milletin Sesi” mitinginde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye değişime hazır” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP’nin, “Hak, hukuk, adalet” çağrısıyla Maltepe’de toplanan kalabalık topluluk Saat 18.00’de başlayacağı açıklanan “Milletin Sesi mitingi“nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu beklemeye başladı.

GEZİ DAVASINDAN TUTUKLULARININ YAKINLARI KÜRSÜDE

‘Hak, hukuk, adalet’ ve ‘her yer Taksim her yer direniş’ sloganları ile kürsüye gelerek Gezi davasından tutukluları yakınları halkı selamlamadı.  

TOPLUMUN ÇEŞİTLİ KESİMLERİNDEN TEMSİLCİLER KÜRSÜDE

Gezi davasından tutukluların yakınları konuşmalarından sonra geri dönüşüm işçisi, Kasap, Tornacı ve bulaşıkçılık yapan toplumun çeşitli kesimlerinden temsilciler kürsüye gelerek duygu ve düşüncelerini aktardılar.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN HALKI SELAMLADI

Hukuksuz karala ceza aldığı ifade edilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun halkı selamladığı mitingde kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI SAHNEDE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları da sahneye çıkarak halkı selamladılar.

TÜRKİYE DEĞİŞİME HAZIR

 İktidarın uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletin Sesi” mitingindeki konuşmasında, “Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır” dedi.

KAFTANCIOĞLU KARARI SONRASI BURSA MİTİNGİ İSTANBUL’A ALINDI

Canan Kaftancıoğlu’na verilen 4 yıl 11 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasından sonra açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da gerçekleşmesi planlanan “Milletin Sesi” mitinginin İstanbul’da yapılacağını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU VE  CHP YÖNETİCİLERİ MİTİNGİ HALKIN ARASINDA İZLEDİ

Maltepe’de düzenlenen mitingde Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine protokol için yer ayrılmadı. Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP yöneticileri mitingi halkın arasında izledi. CHP’nin MYK üyeleri, PM üyeleri ve Milletvekilleri, mitingi ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun miting konuşmasını halkın arasında takip etti.

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını tamamlaması ile birlikte sahneye gelen sanatçılar “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” şarkısını birlikte söyledikleri halkı selamladılar.

2. MİLLETİN SESİ MİTİNGİ” İSTANBUL MALTEPE’DE

Cumhuriyet Halk Partisi ‘Milletin Sesi’ adıyla Mersin’den başlattığı mitinglerin ikincisini İstanbul Maltepe’de düzenledi.  Bursa’da yapmayı planlanan ‘Milletin Sesi’ mitingi Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yargı kararı sonrasında İstanbul’a alınmıştı.

HARAMİLERİN SALTANATI YIKILIYOR

Maltepe’de düzenlenen mitingde toplum üzerindeki, korku iklimine işaret eden CHP lideri Kııçdaroğlu, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, haramilerin saltanatı yıkılıyor. Yaratılmak istenen bu korku ikliminin aparatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, baronları, paramiliter yapılar, beşli çeteler, yandaş medya ve beslemeleri, silah kaçakçıları hep birlikte çalışıyor. Bunların tek bir amacı var: Korku iklimi yaratmak ve bundan nemalanmak. Sizi korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar.” Şeklinde konuştu.

SİLİVRİ KORKUSU OLMADAN KONUŞMAK İSTİYORSANIZ BİZE KATILIN

“Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız bize katılın” diye konuşan Kılıçdaroğlu Maltepe’deki “Halkın Sesi Mitingi”nde  “Akıllı bir ekonomi yönetimi istiyorsanız, Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız, Harp Akademisi öğrencileri serbest bırakılsın istiyorsanız, eğitime ve sağlıka güzel bir bütçe ayrılsın istiyorsanız, 128 milyar doların kime satıldığını öğrenmek istiyorsanız, ödediğiniz vergilerin nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, asgari ücretli açlığa mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız bize katılın.” İfadelerini kullandı.

İKTİDAR DEĞİŞTİ DİYE YETİNİLMEMESİN

Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar değişti diye yetinilmemesini, kendilerinden hesap sorulmasını isteyerek;  “Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız, Harp Akademisi öğrencileri serbest bırakılsın istiyorsanız, eğitime ve sağlığa güzel bir bütçe ayrılsın istiyorsanız, 128 milyar doların kime satıldığını öğrenmek istiyorsanız, ödediğiniz vergilerin nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, asgari ücretli açlığa mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünürseniz bize katılın.” Dedi.

DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR. TÜRKİYE DEĞİŞİME HAZIR.

Türkiye’de değişim rüzgarları estiğinin altını çizen Kıklıçdaroğlu, konuşmasında “En değerlilerimizi kaybediyoruz, gençlerimiz yurtdışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Onların hamasi söylemlerinden de, yalanlarından da bıktık. Ağızlarını açtıklarında 2053, 2071, Almanya bizi kıskanıyor, maddelerde gizli anlaşmalar var. Bunlar yalan. Uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı artık. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır.” İfadelerine yer verdi.

İYİLİKTE YARIŞAN BELEDİYELERİMİZE BASKI KURUYORLAR

Kul hakkı yiyenlerin kim olduğuna bakmadan kafalarına ineceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmak, ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Biz 5’li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunlara, mafyalara, baronlara ses çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Ama belediye başkanlarımız, bütün kumpasları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyor.” Dedi.

Kİ KADIN GAZETECİNİ TEHDİT EDİLDİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Sadece işlerini yaptıkları için İki kadın gazetecini tehdit edildiğine dikkat çeken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kendini derin devlet olarak ilan edenlere olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun. Ben suçla mücadeleye inanıyorum. Bunların hepsini toplumdan söküp atacağımıza inanıyorum.” Diye konuştu.

DEVLETİMİZ ARTIK BU YÜKÜ TAŞIYAMIYOR

Sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmeleri gerektiğine inandığının altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, sınırları koruyamayanlar devleti yönetemeyeceğini kaydederek, “Devletimiz artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar. Davulla, zurnayla, kardeşçe göndereceğiz. Biz ırkçılığa karşıyız. Asla bu temiz milletin alnına bir kara leke sürülmesine asla izin vermeyeceğiz. OBİT teşkilatını kuracağız. Suriye’ye Ortadoğu’ya barış getireceğiz. İlkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ ilkesidir.” Dedi.

MİLLETİN CELLADI HALİNE GELDİLER. KENDİ CELLADINIZI SEÇMEYİN

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Biz birlikte iktidar oluyoruz. İktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim, ben neysem oyum! Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı değiştiremem. İyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler, bir yüzükle yola çıkıp bugün milletin celladı haline geldiler. Kendi celladınızı seçmeyin.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ