logo

CHP’de Yine, Yeniden Genel Başkan Kılıçdaroğlu

CHP’de Yine, Yeniden Genel Başkan Kılıçdaroğlu

kilicdaroglu-chp-18-olaganustu-kurultay_genel _baskanKemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin genel başkanlığa aday gösterildiği CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu tekrar Genel Başkanlı oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 944, Muharrem İnce’nin 177 delege imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildiği CHP 18. Olağanüstü Kurultayı Kılıçdaroğlu’nun tekrar Genel Başkanlığı ile sonuçlandı.

Kurultayın teması, “Birlik ve kardeşlik”, “CHP’de demokrasi, Türkiye’de demokrasi”, “Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması” olarak belirlendi.

CHP genel başkan seçimi için oy kullanma işlemi ATO Kongre Merkezi’nde Saat 14.30’da başladı. Basın mensupları Kurultayı kendilerine ayrılan yerlerden izledi.

Genel Başkan Adayı Muharrem İnce oyunu kullandıktan sonra ”Oyumu Başbakan adayına verdim” dedi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise ”Takdir kurultayın” ifadelerini kullandı. Oylama sonucunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin aldığı 415 oya karşı 740 oyla yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

1218 DELEGE 24 SANDIKTA OY KULLANDI

CHP 18’inci Olağanüstü Kurultay’da genel başkanların konuşmasının ardından başkanlık için oy kullanma işlemiş başladı.  Bin 218 delege, konuşmaların yapıldığı salonun yanında oluşturulan sandıklarda 24 sandıkta oylarını kullandı.

PM SEÇİMLERİ YARIN

Divan Başkanı Engin Altay genel başkanlık seçiminin saat 17’ye kadar yapılacağını tüzük değişikliğinin ardından bugünkü çalışmaların sona ereceğini açıklarken Parti Meclisi seçimlerinin yarına kalacağını belirtti.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

CHP 18. Olağanüstü Kurultayında 24 sandıkta 1181 delegenin oy kullandığı seçimlerde 1151 oy geçerli sayıldı.

944 delegenin imzası ile girdiği kurultayda geçerli oyların 740’ını alan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi. 177 delegenin imzası ile aday gösterilen Muharrem İnce’nin oyu ise 415’te kaldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ