logo

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara’da Başladı

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara’da Başladı

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı “Adalet ve Cesaret Kurultayı” Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. Ak Parti’nin davetli olduğu halde kurultaya temsilci göndermiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Adalet ve Cesaret Kurultayı” konseptiyle düzenlenen CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nın gerçekleştirileceği Ankara Arena Spor Salonu’nu sabahın ilk saatlerinden itibaren doldu. Bir o kadar partilinin de salon dışından kurultayı izlemek zorunda kalacağı kaydediliyor.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE SALONA GİRİŞ YAPTI

Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce ve daha sonra da mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Adalet ve Cesaret Kurultayı” konseptiyle düzenlenen CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nın gerçekleştirildiği Ankara Arena Spor Salonu’na geldiler.

ENİS BERBEROĞLU İÇİN “PM ONUR ÜYESİ” ÖNERGESİ VERİLECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Enis Berberoğlu’na özgürlük” kampanyası başlatacaklarını ve salonda imza toplayacaklarını, ayrıca Berberoğlu’nun Parti Meclisi’nin “onur üyesi” olması için önerge verileceğini bildirdi.

DİVAN BAŞKANLIĞI İÇİN YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İN ÖNERİLECEK

“Adalet ve Cesaret Kurultayı” sloganıyla geçekleşecek CHP 36. Olağan Kurultayı Divan Başkanlığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in önerilecek.

KILIÇDAROĞLU, İNCE, KOCASAKAL VE EMİNAĞAOĞLU ADAY

CHP 36. Olağan Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında 3 aday adayı daha var. Bunlardan Muharrem İnce’nin aday olabilmek için gerekli olan delege imzasını toplayabileceği iddia ediliyor.

1266 KURULTAY DELEGESİ SEÇECEK

Kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı adayı olabilmek için delegenin yüzde 10’unun imzasıyla divana başvurması gerekiyor. CHP 36. Olağan Kurultayında 1266 kurultay delegesi hem PM üyelerini hem de genel başkanı seçecek.

“BİZ BİRİZ, BİZ BÜTÜNÜZ, BİZ VATANSEVERİZ”

Kurultayın gerçekleştirildiği Ankara Arena Spor Salonu’nda “Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz”, “Barışı birlikte inşa edeceğiz”, “Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz” sloganları yer alıyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 7’İNCİ KURULTAYI

CHP 36. Olağan Kurultayı, CHP’nin genel başkanlık koltuğuna 2010’da, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasının ardından gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay’da seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7’inci kurultayı.

Kılıçdaroğlu, 18-19 Aralık 2010, 26 Şubat 2012, 27 Şubat 2012 ve 5-6 Eylül 2014’te olağanüstü, 17-18 Temmuz 2012 ve 16-17 Ocak 2016’da olağan kurultaylarını gördü. Kılıçdaroğlu, son olarak 36. Olağan Kurultay’a hazırlanıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ