logo

‘Çınarın Gölgesinde’ Projesi Kapanış ve Ödül Töreni Yapıldı

‘Çınarın Gölgesinde’ Projesi Kapanış ve Ödül Töreni Yapıldı

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çınarlarla fidanları buluşturduğu ‘Çınarın Gölgesinde’ projesinin sezon kapanışı Emlak Konut Konferans Salonunda gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Darülaceze sakileri yaşlılarımız “Çınarlar” ile geleceği emanet edeceğimiz gençlerimiz “Fidanlar”ı buluşturan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ”Çınarın Gölgesinde” projesinin dönem kapanış töreni Emlak Konut GYO Genel Müdürlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

Törende, proje kapsamında Ataşehir’deki okullarıda yapılan “Televizyon En’leri” anketi sonucunda seçilerek ödüle layık görülen program ve programcılara “Çınar Basın Ödülleri”; “En Başarılı Çocuk Kanalı” kategorisinde “TRT Çocuk” kanalı, “En Başarılı Haber Spikeri” kategorisinde “Nazlı Çelik ile Star Haber” programı, “En Değerli TV Programı” kategorisinde “Deniz Bayramoğlu – Gündem Özel” programı ödülleri de sahiplerine verildi.

”Çınarın Gölgesinde” projesinin kapanış programa İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve eşi Nurper Karamehmetoğlu ile birlikte; AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Şube Müdürleri, daire amirleri,  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın açılışını yaptığı protokol konuşmaları ile devam etti.

“ÇINARIN GÖLGESİNDE” PROJELER BÜTÜNÜ

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci, Ataşehir’de de 83 bin öğrenci ve 6 bin öğretmenle her gün sabahın 8’inden itibaren eğitim-öğretim sürecini başlattıklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, eğitim-öğretim sürecinde akademik alan dışında kaçırılan bir şeylerin olduğunu fark ettiklerini, bu amaçla yola çıkarak projeler bütünü olan “Çınarın Gölgesinde” adıyla 12 projeden oluşan çatı projeyi uygulamaya başladıklarını kaydederek, “Bütüncül bir yaklaşımşla tek bir çatı altında toplayarak 12 proje ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında yola çıktık. Bu 12 projenin her biri aslında başlı başına bir projedir. Biz bu çalışmayı yaparken temel yaklaşımımız; kendi medeniyet kodlarımıza uygun, geleneğimize, kültürümüze, geçmişimize uygun bir kurgulamayla yola çıkmaktı” diye konuştu.

DÜNYAYI ANADOLU’DAN TANIYAN BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Projeye katkı veren ve destek olan kurum ve kişilere teşekkür eden Ertuğrul Bilican, “Projemizi; bir okuma odaklı, değeri eğitimi odaklı iki ana temel üzerine kurduk. Şu an Ataşehir’de 83 bin öğrenciden en az 60 bin öğrencimiz günde bir ders saati kitap okuyor. Gönüllü öğretmenler ve gönüllü öğrencilerimizle yürüttüğümüz medeniyet okumalarına çok önem veriyoruz. Dünyayı Anadolu’dan tanıyan bir nesil yetiştirmek istedik. Onun için ÇINAR dedik, onun için çınarın yaprakları arasına tüm bu projelerimizi giydirdik. Her çalışmamızda bir değer kaygımız var, değerlerle birlikte bu çalışmalarımızı yürütüyoruz ve yaptığımız tüm çalışmaları ölçekliyoruz. Nerdeydik, neredeyiz, nereye gelmeyi hedefliyoruz?” dedi.

Çınarın Gölgesinde

Recep Kenan paylaştı: 27 Nisan 2018 Cuma

SORUMLULUĞUNU YAPAN NESİL YETİŞTİREBİLMEK AMAÇLI PROJE

Türkiye’de örgün eğitimde yaklaşık 17,5 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmen, Ataşehir’de yaklaşık 83.000 öğrenci ve yaklaşık 6 bin öğretmenle her sabah der başı yapıldığına dikkat çeken Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, konuşmasında; tarihinin, kültürünün, değerlerinin farkında, bilim ve teknolojiye esir olan değil; onu kullanan, sosyal sorumlulukları gelişmiş, geçmişindeki başarılarla avunan değil; bu başarılardan aldığı cesaret ve tecrübeyle daha büyük başarılar elde etmek için azim ve kararlılıkla çalışan, vatanını, bayrağını seven, onu korumak ve yüceltmek için üzerine düşen sorumluluğu yapan bir nesil yetiştirebilmek amacıyla bir proje uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Çınarın Gölgesinde

Recep Kenan paylaştı: 27 Nisan 2018 Cuma

AHLAKLI İNSAN YETİŞTİRMENİN MAARİFİN TEMEL SORUMLULUĞU

Eğitimin ülke kalkınmasında, gelişmesinde, kültür mirasını koruyup yükseltmek ve istikbale taşımaktaki önemine işaret eden İstanbul Valisi Vasıp Şahin’in eşi Şeyma Şahin,  doğru ve ahlaklı insan yetiştirmenin maarifin en temel sorumluluğu olduğunun altını çizerek, “Milletimiz; tarihinin her döneminde eğitime, öğrenmeye ve bilgiye büyük önem vermiş ve en büyük saygıyı öğretmene göstermiştir. Tarihimiz; devlet kuran, üç kıtaya hükmeden, fetihler yapan ve zaferler kazanan hakanların, padişahların, fatihlerin yanlarında ve arkalarında, mutlaka büyük eğitimcilerin bulunduğu ve en büyük saygıyı onların gördüğü sayısız örneklerle doludur. “Oku” emri ile şereflendirilen toplumumuzda bilen, öğrenen insana her zaman önem verilmiştir. Ne zaman ki bu desteği ihmal etmişler beraberinde yıkımlar ve yok oluşlar baş göstermiştir. Devlet olarak, eğitime destek veren bir zihniyet oluşturmak, gençlerimizi bilinçli insanlar olarak topluma kazandırmak da en önemli sorumluluklarımızdandır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin destekleriyle hayata geçirilen  “Okuma-Yazma Seferberliği” de bu kapsamda halkımız tarafından çok büyük ilgi görmüştür. Eğitim-öğretim projeleri önem ve öncelik verdiğimiz konulardan. “Çınarın Gölgesinde” projesine emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Çınarın Gölgesinde

Recep Kenan paylaştı: 27 Nisan 2018 Cuma

Çınarın Gölgesinde

Recep Kenan paylaştı: 27 Nisan 2018 Cuma

Program ödül töreni ve çınarlarla fidanlardan oluşan grubun performansı, halk oyunları gösterisi ve tiyatro ile devam etti. Program, proje için yapılan şarkının hep birlikte seslendirilmesi sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

“ÇINARIN GÖLGESİNDE” ÇATI PROJE

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılının 2. Döneminden bu yana, içinde okumadan gezilere, sosyal sorumluluk projelerinden tiyatrolara varana kadar mümkün olduğunca geniş bir yelpazede çeşitliliği ve sürekliliği sağlayacak biçimde bir proje uyguluyor.

12 FARKLI PROJEYİ BARINDIRAN ÇATI PROJE: “ÇINARIN GÖLGESİNDE”

12 farklı projeyi barındıran bir çatı proje “Çınarın Gölgesinde” içinde ‘Okuma’ ve ‘Değerler Eğitimi’ üzerine kurulu “Çınarın Gölgesinde” projesiyle çok önemli bir eksikliğimizi tamamlamaya, ders dışı etkinlikleri planlı, düzenli ve sistemli bir şekilde uygulayarak öğrencilerin akademik başarısını da, sosyal ve ahlaki gelişimlerini de desteklemek hedefleniyor.

Yapılan ölçümlerde proje sonrasında okuma oranlarında ortaokullarda %60, Liselerde %70 artış gözlendiği tespit edildi. Öğretmenlerin %87’si de projenin yararlı olduğu yönünde görüş belirtti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ