logo

‘Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ve A Takımı’ Millet İttifakı Mitinginde

‘Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ve A Takımı’ Millet İttifakı Mitinginde

İstanbul Maltepe’de mitingde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı liderleri ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları halkla buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe’de miting düzenledi.

13. CUMHURBAŞKANI VE YARDIMCI ADAYLARI MİTİNGDE

İstanbul Millet Buluşması Mitingine Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Millet İttifak paydaşı liderleri Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş da katıldılar.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları liderler eşleri ile sahneye gelerek alandaki halkı selamladılar.

MİLLET İTTİFAKI PAYDAŞI LİDERLER VE BELEDİYE BAŞKANLARI

İstanbul Maltepe’deki Mitinge; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

“BİR KEMAL’E BİR MERAL’E”

“Bir Kemal’e Bir Meral’e” sloganı ile destek isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın İstanbul mitingindeki konuşmasında ; “Recep Bey Recep Bey… Var mıdır, yok mudur belli olmayan bir kasetten bizzat bahsediyorsun da… Dün sizin en yakın aile dostunuz; seninle beraber, başına bir iş gelmesin diye hapse giren Yeşildağ ailesinin bir ferdi, bir kaset yayınladı. O kasette çok enteresan, nasıl hırsızlık yapıldığını anlatıyor. Diyor ki Ali Yeşildağ: Antalya Havaalanı yıl 2007’de havaalanının işletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar euro veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor. Yakınlardan birine 3 milyar euroya veriliyor. 1 milyar euro cep ediliyor.” Dedi.

“BUGÜN İSTANBULLULAR BİR MİLLİ İRADE DERSİ VERİYOR.”

Millet İttifakı’nın İstanbul mitinginde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bugün İstanbullular bir milli irade dersi veriyor.” ifadeleri ile mitinge dikkat çekerek, “14 Mayıs gecesi, 15 Mayıs sabahı; yeni bir baharda yasaklar gidecek, özgürlükler gelecek. Kutuplaşma gidecek, kucaklaşma gelecek. Yargıya talimat veren hukuk anlayışı gidecek; hak, hukuk, adalet gelecek. Mülakat gidecek, liyakat gelecek. Her gün, her akşam bir videoları yayınlanan; işte dün akşam da Antalya Havalimanı’nda ne döndüğü yayınlanan; o yolsuzluk sistemi gidecek, siyasi ahlak gelecek. Bütün bunların sebebi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gidecek, güçler ayrılığına, demokratik hukuk devletine dayalı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek mi? 15 Mayıs günü; yalana, yolsuzluğa, yasaklara, yoksulluğa boğulmuş Cumhur İttifakı gidecek, milleti bereket ile buluşturacak olan Millet İttifakı gelecek” dedi.

BİRİ ÇIKMIŞ “14 MAYIS BİR DARBE GİRİŞİMİDİR” DİYOR

İçişler Bakanı Soylu’nun 14 Mayıs seçimlerini darbe girişimi olarak nitelemesini eleştiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Millet İttifakı’nın İstanbul mitingindeki konuşmasında, “Bir İçişleri Bakanımız var, çıkmış ’14 Mayıs bir darbe girişimidir.’ diyor. Darbeyse sizin vazifeniz darbeyi önlemek. Seçimleri iptal mi edeceksiniz? O yüzden bunların düşünceleri, zihin dünyaları ortaya döküldü. Türkiye’ye dair, demokrasiye dair, hukuka dair, bu milletin kalkınmasına dair hiçbir hayalleri yok. 21 yılın sonunda Sayın Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Milletimize ne vaat ediyor değerli İstanbullular? Kendisiyle beraber kurumsal hale gelmiş mülakatı kaldıracağını taahhüt ediyor. Neyi taahhüt ediyor? Bozduğu ekonomiyi 2022 şartlarına getirmeyi taahhüt ediyor. ” ifadelerine yer verdi.

“86 milyon birden büyüktür” ifadeleri ile tek adam rejimine dikkat çeken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı’nın İstanbul mitingindeki konuşmasında, “Dürüst ve ehli insanlar yönetmeye başlayınca derhal ayağa kalkacak bu ülke. Başaracağız, hep beraber başaracağız. Biz buradayız… Yüz binler burada… 86 milyon birden büyüktür. Türkiye birden büyüktür. Tek haneli enflasyonla ve Avrupa Birliği standartlarına ulaşmak için yaptığımız reformlarla başarmıştık bunu. Şimdi, ülkeyi getirdikleri şu hale bakın. Bakın, size bu 200 liralık banknotun, bir hikayesini anlatmak istiyorum; bu banknot 2009 yılında tedavüle çıktı. Yıl 2009… Kaç dolar ediyordu biliyor musunuz? 134 dolar ediyordu. Bugün ne kadar ediyor? 10 dolar bile etmiyor. Döviz bürosuna gidin bakın, kur 20,5 oldu mu? 9 lira küsur ediyor. Ben şimdi soruyorum, herkesin cebindeki bu 200 liradan 134 dolar ederken; 9 dolara düşüren yani tam 124 doları kim çaldı ya? Bu enflasyon, tam baş belasıdır. Ekonomiyi kötü yönetirseniz yüksek enflasyona mahkûm edersiniz bu ülkeyi.  Ülke çok kötü bir durumdayken başarmıştık. Şimdi çok daha iyisini yapacağız. İlk bir ayda, kurumları ayağa kaldıracağız. Altı ayda mevcut kriz iklimini sona erdireceğiz. En geç 2 yılda da enflasyonu tek haneye indireceğiz. Bunu hep beraber başaracağız.” dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİN İPTALİNİ HATIRLATAN İMAMOĞLU: KAZANACAĞIZ!

İstanbul seçimlerinin iptalini hatırlatan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı’nın İstanbul mitinginde, “İstanbulluların iradesini beğenmeyenler seçimi iptal ettirmişlerdi. O gün utanmadan ‘Sandıktan biz çıkmazsak, o seçim geçerli sayılmaz’ dediler. Sonra millet onlara öyle bir demokrasi tokadı attı ki saymayı öğrendiler. Hem milletin kararına saygı duymayı hem de oyları saymayı öğrendiler. 23 Haziran’da, 806 bin oy farkını tek tek saydırdı bu millet onlara. 14 Mayıs’ta da milyonlarca oy farkını tek tek sayacaklar. Milletin iradesine saygı duyacak, iktidarı millete teslim edecekler. İstanbul, tarihi mitingler yaşamış bir şehirdir. Kurtuluş Savaşı döneminin Sultanahmet mitinglerinden bugüne, bu milletin en güçlü, en gür sesi İstanbul’dan yükselir. İstanbul mitingleri, Türkiye’nin tarihini şekillendirir. Bugün de tarihi bir buluşma yaşıyoruz. Bu muhteşem tablo gösteriyor ki… Türkiye değişiyor dostlar, Türkiye değişiyor. Kazanıyoruz! ” dedi.

KALABALIKLAR 14 MAYIS’TA DEĞİŞİMİN MÜJDESİNİ VERİYOR

Mitinglerdeki kalabalıkların 14 Mayıs’ta değişimin müjdesini verdiğinin altını çizen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı’nın İstanbul mitinginde; “14 Mayıs’tan sonra nasıl 11 Millet İttifakı büyükşehir ve diğer Milet İttifakı belediyelerinde yaşayan halk için huzur, bereket geldiyse, mutlu oluyorlarsa, şimdi ülkemizin bu mutluluğu, huzuru ve bereketi tatma zamanı geliyor. Seçime gidiyoruz fakat nasıl bir seçim anlamadık. 21 yıllık iktidar yaptıklarını anlatıp yeni vaatler ileri sürmesi gerekirken tankları tüfekleri, gemileri gösteriyor. Seçim mi yapıyoruz, savaşa mı hazırlanıyoruz belli değil. 14 Mayıs’ta güzel ülkemizde kin, nefret tohumları ortadan kalksın, artık mutluluk, refah ve bahar gelsin memleketimize diyor, başarılar diliyorum. Güzel günlerde görüşmek üzere” dedi.

15 MAYIS YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK

Millet İttifakı’nın İstanbul mitinginde konuşmasında “14 Mayıs’ta mührü Millet İttifakı’na vereceğinizin işaretini görüyorum. İnşallah 15 Mayıs yeni bir dönemin başlangıcı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da Cumhurbaşkanlığı’nın tescili olacak.” İfadeleri ile 14 Mayıs seçim sonucuna dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sözlerini, “Mağdur olan kim olursa olsun, siyaseten bizim aynı duygu ve düşünceleri paylaşmasa bile onun derdini biz kendi derdimiz bileceğiz, bundan emin olun. Herkesin dert babası olacağız. Dertleşeceğiz. Bir deprem yaşadık. 11 ilimiz yerle bir oldu. Sırf bugünkü başkanlık sisteminden dolayı müdahaleye bu iktidar iki gün geç teşebbüs edebildi. Mecburuz… Sizin dertlerinizle dertlenebilmek için bu değişiklikleri yapmaya mecburuz. Biz altı siyasi parti olarak bir araya geldik. Ülkemizin son 21 yıldır içine sürüklenmiş olduğu sıkıntılardan kurtulabilmek için. Sizin sıkıntılarınızı biliyoruz. Onlara derman olacak projeleri, ilkeleri de son 1,5 yıldır hazırladık ve inşallah 15 Mayıs’tan sonra da bunları tatbikata başlayacağız.” İfadeleri ile sürdürdü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ