logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cami Çıkışı Gündemi Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cami Çıkışı Gündemi Değerlendirdi

Ak Parti genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Ömer Öztürk Camisi’nde kıldığı Cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD kongresinde yaşanan olaylar, aşı takvimi ve Boğaziçi Üniversitesi rektör atama protestolarının da olduğu konularda gündemi değerlendirdi.

Ak Parti genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD kongresinde yaşanan olayları değerlendirdiği açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin tarihinde olmamış bir vaka ile karşı karşıya kaldığını gördüklerini belirterek, “-Demokrasinin beşiği- diye ifade edilen Amerika’daki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır.” Dedi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANINA SUÇLAMA

Prof. Dr. Melih Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi‘ne rektör olarak atanmasını protestoları ile ilgili, “Öğrenciler önce bir defa bu işin içinde değil. Bu işi içinde olan teröristler var. Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan işte CHP’nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP/C militanıdır. Aynı şekilde yine bir başka siyasi partinin yine yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar öğrenci değil ve yaptıkları nedir?” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE’NİN ÜÇ AŞI KAYNAĞI: ÇİN, ALMANYA VE YERLİ

Erdoğan, aşı konusunda Çin, Almanya ve yerli olmak üzere Türkiye’nin üç kaynağı olduğunu dile getirerek, “Şu anda Çin’den ilk parti 3 milyon olarak geldi ama bu 50 milyona kadar çıkacak. Aynı şekilde hemen hemen bir o kadar da Almanya’dan gelecek. Bu konuda Uğur Bey ve eşiyle gerekli görüşmeleri Sağlık Bakanımız da yapıyor.” diye konuştu.

BAHÇELİ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME MUTAT 

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretleri ilişkin soru üzerine, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin mutat olduğunu, zaman zaman Bahçeli’nin kendisini, zaman zaman da kendisinin Bahçeli’yi ziyaret ettiğini söyledi.

HEM BİR NEZAKET ZİYARETİ HEM DE BU İTTİFAK MESELESİ

Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti ile ilgili ise; “Geçmişte beraber olduğumuz benim bir büyüğümdür. 86 yaşında bir büyüğüm. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım.” İfadelerine yer verdi.

itvhaber.com

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ