logo

Cumhuriyetin 100. Yılı Ataşehir’de Coşkuyla Kutlanacak

Cumhuriyetin 100. Yılı Ataşehir’de  Coşkuyla Kutlanacak

Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü Ataşehir’de on binlerin katıldığı fener alayı yürüyüşü ve Sertab Erener konseri ile kutlanacak.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün anıtına çelenk sunma töreni her yıl olduğu gibi, 28 Ekim Cumartesi sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 13.00’da yapılacak. 

29 Ekim Pazar günü ise fener alayı korteji için saat 19.00’da Atatürk Mahallesi Migros önünde toplanılacak, kortej yürüyüşe saat 19.15’te başlayacak. Ataşehir Bulvarı’nda yapılacak yürüyüş boyunca; bando, ışık,  mapping, hologram ve projeksiyon gösterisi yapılacak. Cumhuriyet coşkusunu yaşatan marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüyecek vatandaşlara kortej güzergâhı boyunca Türk bayrağı dağıtılacak. Ataşehir Bulvarı AKOM / Bahçe Market önünde son bulacak yürüyüşün ardından hep birlikte saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okunacak. Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Sertab Erener konseri ile devam edecek. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ayrıca Ataşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde çeşitli konser, gösteri ve söyleşiler düzenlenecek.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu bayramda ayrı bir coşku ve heyecan duyuyoruz. Bu anlamda Ataşehirimizde 100 yıllık aydınlığımıza yakışır bir kutlamaya hazırlanıyoruz. Cumhuriyetimizi kuran başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu büyük coşkuyu Ataşehir’de hep birlikte yaşamak için tüm yurttaşlarımızı Ataşehir Bulvarı’na davet ediyorum.”

ÖNEMLİ UYARI: TRAFİĞE KAPALI YOL                    

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ataşehir Bulvarı Bahçe Market / AKOM mevki kurulacak sahnenin kurulum ve söküm işlemlerinden dolayı 27 Ekim Cuma saat 10.00 ile 30 Ekim Pazartesi saat 20.00 arası çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ataşehir Belediyesi’nin 9 hizmet merkezi önünden saat 17.30’dan itibaren ring servisleri kaldırılacak ve servisler konser bitişinden sonra da hizmet verecekler.

9 HİZMET MERKEZİ ÖNÜNDE RİNG SERVİSLERİ

  • Fetih – Esatpaşa Mahalleleri  / Esatpaşa Taziyeevi Önü
  • Örnek Mahallesi / Mustafa Saffet Kültür Merkezi Önü
  • Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri / Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi Önü
  • Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri / Yenisahra Ataevi Önü
  • İçerenköy Mahallesi / Neşet Ertaş Kültürevi Önü
  • Küçükbakkalköy Mahallesi / Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi Önü
  • Kayışdağı ve İnönü Mahalleri / Kayışdağı Lions Ataevi Önü
  • Mevlana, Mimar Sinan ve Yeni Çamlıca Mahalleleri / Mevlana Ataevi Önü
  • Ferhatpaşa Mahallesi / Ferhatpaşa Gençlik Merkezi Önü

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ