logo

DAVUTOĞLU, CHP LİDERİNE İSTANBUL’DAN CEVAP VERDİ

DAVUTOĞLU, CHP LİDERİNE İSTANBUL’DAN CEVAP VERDİ

ak_ist_danisma-AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, Ak Parti Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Ak Parti Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemsel Kılıcdaroğlu’nun kurultayda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sarf ettiği sözleri, “biraz basiret sahibi olunsaydı, böyle seviyesiz bir üsluba yönelmezlerdi” şeklinde yanıtladı.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı Danışma Meclisi’ne İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları, Bakanları, Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve Ak Parti İstanbul teşkilatının her kademesinden çok sayıda partili katıldı.

TEŞKİLATIYLA BİRLİKTE OLAN DAVUTOĞLU’NA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Divan Başkanlığını İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan’ın yaptığı İl Danışma Meclisi Toplantıs’nda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, arka arkaya yaşanan seçimlerin getirdiği yoğun bir çalışma dönemi yaşadıklarını belirterek, “Bugün bu seçimlerin ardından bütün teşkilatımızla bir aradayız. Yoğun programına rağmen İstanbul teşkilatıyla birlikte olmak için aramızda bulunan ve bizleri onurlandıran Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İSTANBUL’A ATILAN BOMBA İNSANLIĞA ATILMIŞ

Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin yeniden ayağa kalktığını ve dünyada ezber bozan bir ülkeye dönüştüğünü ifade eden Kadir Topbaş, “Bu süreçte, AK Parti ailesi olarak hep beraber Türkiye’nin yönetimini omuzladık, kader birliği yaptık. 2023, 2071 dedik, arkası da gelecek dedik ve buna inanıyorduk. Çünkü bizim genlerimizde bu var. İmparatorluklar kurmuş bir milletin evlatlarıyız. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da dramatik bir olay yaşadık. Bu insanlığa atılmış bir bombaydı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, yüzlerce STK, turistler olay yerine çiçekler bıraktılar. Duygularını gösterdiler, teröre karşı duruşumuz nettir dediler. Diğer taraftan bazı kesimler hala terörü destekleyen beyanlarda bulunuyorlar. İstanbul, Türkiye’nin kalbi, ekonominin merkezidir. Bizim medeniyetimizin izlerini taşıyan ve geçmişte olduğu gibi dünyanın hayran olduğu bir İstanbul’u ortaya çıkarmak bizim en büyük görevimiz” dedi.

ak_ist_danisma

BASİRET SAHİBİ OLUNSA, SEVİYESİZ ÜSLUBA YÖNELMEZLER

Kurultayda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamalarına ilişkin “seviyesiz üslup” nitelemesi yapan Ahmet Davutoğlu, “Biraz sorumluluk sahibi olunsaydı, biraz basiret sahibi olunsaydı, koltuğu korumak adına böyle seviyesiz bir üsluba yönelmezlerdi. Gördüğünüz gibi onlar kendi kongrelerinde sadece itham ve hakaretle konuşurken, bizim teşkilatımız bu günlerde gelecek aydınlık günlerin çağrısında bulunuyor. Sayın Kılıçdardoğlu’nun derdi Türkiye’yi daha iyiye taşımak olsaydı, kongresinde önce bir öz eleştiri yapar, sonra da Türkiye için iktidar olma perspektifini ortaya koyardı, partisine bir vizyon çizerdi. Türkiye’yi ve partisini geleceğe taşıyacak, ideallerden bahsederdi. Bunlardan bahsedemediği için hakaret yolunu seçerek, yoluna devam etmek istiyor. 7 Haziran’da, 1 Kasım’da ve daha önce girmiş olduğu seçimlerde başarısız olan bir genel başkanın, Sayın Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığını örtme girişimi, kendisi açısından böyle yollara tevessül etmesine yol açabilir ama kendisine tavsiyem bu yollar hiçbir hayra onu ulaştırmaz. Partisinin kongresinde, bu ülkenin en yüce makamına Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek ona hiçbir şey kazandırmaz” dedi.

İstanbul’u, alemlere rahmet olan Hz. Peygamber’in müjdelediğini, Sultan Fatih’in miras bıraktığını dile getiren Davutoğlu, bu kutlu mirasın üzerinde bu hareketin tohumlarını attıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te millet iradesiyle İstanbul’u, bataklıklardan, karanlıklardan çıkardığını, İstanbul’u uçurumdan aldığını anlatan Davutoğlu, aynı kadronun 2001 yılında yine İstanbul’da bu defa Türkiye’yi uçurumdan kurtarmak için harekete geçti ğini AK Parti hükümetleriyle birlikte Türkiye de bambaşka bir Türkiye olduğunu ifade etti.

“VATAN İÇİN HER FEDAKARLIĞA HAZIRIZ”

Çınar’da şehit olan Mehmet Şenol Çiftçi’nin babası Ali İhsan Çiftçi’yi taziyelerini iletmek için telefonla aradığını anlatan Davutoğlu, “şehidimizin babası, yani o olayda hem oğlunu hem torununu kaybeden, gelini hastanede olan yiğit bir insanı, Ali İhsan Bey’i telefonla aradım, taziyelerimi ilettim. “Sesinde titreme olacak, ağlayan bir baba olarak, dede, kayınpeder olarak ağlayan bir ses duyacağım” beklentiyle telefonu açtım, Telefonun karşısında İhsan Bey, yiğitçe, gür bir sesle şunu söyledi, ‘Sayın Başbakanımız, biz size inanıyoruz, bu hainlerin üstüne gidiniz. Bu vatan için, millet için, oğlumu, torunumu şehit verdim ama her türlü fedakarlığa hazırız’ dedi” diyerek şehit babasının ve diğer şehit yakınlarını devlete bağlılığını “Vatan Sağ Olsun” ifadeleri ile karşıladıklarını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ