logo

DEĞERİ ANLAŞILMAMIŞ LİDER: NECMETTİN ERBAKAN

DEĞERİ ANLAŞILMAMIŞ LİDER: NECMETTİN ERBAKAN

Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı; Nemettin Erbakan haftası kapsamında Milli Görüşün değeri lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ı anma ve anlama programı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı anlama ve anma töreninde konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, bu kadar gücün bir kişide toplanmasını meclisin itibarsızlaştırılmasını, yargının böylesine kontrol altına alınacak olmasını tehlikeli gördüklerini ifade ederek, başkanlık sisteminin ülkenin sorunlarını çözemeyeceğini ve bunun için hayır diyeceklerini söyledi.

Referandumun olası sonucunu değerlendiren Doğan, “Evet çıkarsa telafisi yoktur. Hayır çıkarsa telafisi mümkün. Oturur değerlendiririz” diyerek referandum sonrası yaşanacaklara ışık tuttu.

Ataşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Salonunda düzenlenen anma programına Saadet Parti Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz ve SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan ile birlikte; Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Yüzbaşıoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Uçar ve Recep Gündüz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı İbrahim Kazan, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent, Kadıköy ve Üsküdar İlçe Başkanları, SP Ataşehir teşkilat mensupları, Yenisahra, Yeniçamlıca, Küçükbakkalköy ve İçerenköy muhtarları ile partililer ve Necmettin Erbakan’ın sevenleri katıldı.

Saadet Partililerin ve Necmettin Erbakan’ı sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği anma töreni Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasından sonra Prof.Dr. Necmettin Erbakan’a atfen hazırlanan, siyasi yaşamı ve hedeflerinin anlatıldığı sinevizyon gösterildi.

ERBAKAN DENİNCE “MİLLİ GÖRÜŞ” GELİR

Hayatının tamamının devrim olduğunu söyleyerek açılış konuşmasına başlayan Saadet Parti Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz; Erbakan’ın siyasi yaşamını anlatırken; “Erbakan hocamız, Okul hayatında hep birinci olmuş, sınıf atlamış bir liderdir.  Bu günde sorunlarımız ve aldığımız oylar ne olursa olsun, bizim için önemli olan adam gibi dik durmayı öğreten bir lidere sahip olmuşuzdur. Erbakan denince;  aklıma ilk önce milli görüş gelir, Anadolu Dergisi gelir. Bir İslam büyüğü, bir dava adamını anlamaktan, anmaktan geçer. Takatim sonuna kadar çalışmak, şartlar ne olursa olsun toplantı saatinde toplantı salonunda olmaktır. Ben bu davaya ne kadar katkı sağlarım, bu davanın neresinden tutarım demektir Erbakan” şeklinde konuştu.

ADAMINI ANMAK, ANLAMAKTAN GEÇER

“Bir dava adamını anmak onu anlamaktan geçer” diye konuşmasını sürdüren Adem Boz, Necmettin Erbakan’ın öncüsü olduğu Milli Görüş hareketinin Türkiye ile birlikte dünyanın da kurtuluş reçetesi olduğunu iddia ederek;  “Erbakan Hocamız bir toplu iğnenin ucu kadar kötülüğümüz yanlışlığımız yok.  Milli Görüş sadece Türkiye ve İslam âlemi için değil bütün dünya için bir kurtuluş reçetesidir. Şu an parlamentoda yapılan kavgaların, küfürlerin, miting meydanlarında ki söylemlerin sona ermesi için bu teşkilatın ayağa kalkması lazım” dedi.

İlçe Başkanı Adem Boz’un konuşmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun özgeçmişi ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu.

ERBAKAN HOCA, DEĞERİ ANLAŞILMAMIŞ BİR LİDER

Bu toplantıların memleketin birliğine, bütünlüğüne vesile olasını dileyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan; Erbakan’ın öncüsü olduğu Milli Görüş hareketin önemini vurguladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin bu kritik dönemlerinde Erbakan Hocamızı gıpta ile anıyoruz ve anlamaya çalışıyoruz.  O; bu ümmet için bir duruştu, bir bakış açısıydı, bir okuldu. Bütün ümmete Müslüman’ca düşünmeyi, bakmayı ve Müslüman’ca yaşama şartlarını öğretti. Doğru istikamet ve doğru duruş kazandırdı. Erbakan hoca, değeri anlaşılmamış bir liderdi.”

ERBAKAN HOCAYI ANLATANLAR DEĞİL, ANLAYANLAR LAZIM

“Bize Erbakan hocayı anlatanlar değil, anlayanlar lazım. Böyle olmazsa bir mana ifade etmez. Bu gün bu değerleri yanlış anladıkları için bu sıkıntıları çekiyoruz.  Erbakan’ı anlamak için İslamı öğrenmek lazım. O zaman onun kullandığı cümleleri kavramış oluruz.  Onun fikirleri yaşıyor ve kıyamete kadar da yaşayacak. Erbakan hocamız çok güçlü bir lider olduğu halde Milli Görüşte ki fikriyatını merkeze oturtmadı. O Milli Görüş fikriyatını ilkeler üzerine oturttu.”

İŞBİRLİKÇİYE, BÖLÜCÜLÜĞE VE AYRIMCILIĞA KARŞI GELMELİYİZ

Başkanlık sisteminin ülkenin sorunlarını çözemeyeceğini ve bunun için hayır diyeceklerini söyleyen Doğan; birlik ve beraberliğe vurgu yaparak konuşmasını şöyle tamamladı: “Meyhanede kafa çeken gençte, Cami de namaz kılan gençte omuz omuza mücadele edecektir. İşbirlikçiye, bölücülüğe ve ayrımcılığa karşı gelmemiz gerekir.”

HEP BERABER “HAYIR” DİYECEĞİZ”

Anayasa değişiklik çalışmaları başlamadan Saadet Partisi olarak partileri ziyaret ederek önerilerini sunduklarını kaydeden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, 18 maddelik değişiklikle ilgili endişelerini dile getirdiklerini, bu konudaki önerilerinin dikkate alınması durumunda evet diyebileceklerini açıkça ifade ettiklerini kaydederek; “Gerekli düzenlemeler yapılırsa, endişelerimiz ortadan kaldırılırsa evet diyebileceğimizi ilettik. Anayasa değişikliği önerisinde İstediğimiz değişiklik yapılmadığı için evet demeyeceğiz. Hep beraber “HAYIR” diyeceğiz” diye konuştu.

REFERANDUMDA “EVET” ÇIKARSA ÇAĞ ATLANMAYACAK

Hayır diyenlerin terörist ilan edilmesine de tepki gösteren Mesut Doğan; “Anayasa değişikliğine “Hayır” dediği için terörle mücadelede canını veren şehitlerimizin ailesine nasıl hain dersiniz? Referandumda “Evet” çıkarsa çağ atlanmayacak. “Hayır” çıkarsa Türkiye’nin sonu değil. Rejim sistem değişikliği değil. Basit bir isim değişikliği. Zihniyet değişikliği olmadıktan sonra “Rejim” değişse ne olur” diye konuştu. Doğan, olası referandum sonucuyla ilgili; “Evet çıkarsa telafisi yoktur. Hayır çıkarsa telafisi mümkün. Oturur değerlendiririz” görüşlerine yer verdi.

Konuşmaların sonunda fuaye salonunda Milli Görüş’ün lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ı konu alan serginin gezilmesi ile anma programı sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ