logo

Deprem Bölgesinde Sel: Adıyaman’da 1, Şanlıurfa’da 4 Can Kaybı

Deprem Bölgesinde Sel: Adıyaman’da 1, Şanlıurfa’da 4 Can Kaybı

Deprem bölgesinde yaşanan sel nedeniyle Adıyaman’da 1, Şanlıurfa’da 4 vatandaş yaşamını kaybetti. Selden etkilenen bölgede 5 vatandaşın da kayıp olduğu belirtiliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bölgeden alınan son dakika haberlerine göre, Şanlıurfa ve Adıyaman’da şiddetli yağışa bağlı oluşan selde Adıyaman’da 1, Şanlıurfa’da 4 vatandaş yaşamını kaybetti,  5 kayıp var.

Bölgeden alınan son bilgilerde sel nedeniyle can kaybının 13’e yükseldiği kaydediliyor.

Yıkımların, can kayıplarının yaşandığı deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can aldı.  Depremden etkilenen Adıyaman’ın Tut ilçesinde bahçedeki konteynerin sel suyuna kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, selem kapılan 3 kişi kayboldu.

Şiddetli yağış ve selin etkili olduğu Malatya ve İskenderun’da çadır kentleri de su bastı.

SELE KAPILDIKLARI SANILAN 2 İTFAİYECİ ARANIYOR

Sel ve su baskınlarının etkili olduğu Şanlıurfa’da ise edinilen son bilgilere göre sele kapılan 4 kişi yaşamını yitirdi. Sele kapıldıkları sanılan 2 itfaiyeci aranıyor.

İTFAİYE ERLERİ KURTULDU

Bölgeden gelen son bilgide iki itfaiye erinin kurtarıldığı, hastaneye kaldırıldığı kaydediliyor

ADIYAMAN’IN 1 CAN KAYBI, 3 KİŞİ KAYIP

Şiddetli yağışları etkili olduğu deprem bölgesi Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulu konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişinin kaybolduğu açıklandı.

SULARIN ALTINDA KALAN ÇADIRLARDA TAHLİYE EDİLİYOR

Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay’ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı’nda trafikte aksamalar yaşandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Suların altında kalan çadırlarda tahliye çalışmaları sürüyor.

ŞANLIURFA’DA 4 CAN KAYBI, 2 KAYIP

Şanlıurfa’da da sağanağın etkisiyle su baskınları oluştu, sele kapılan 4 kişi yaşamını yitirdi. 2 itfaiyeci ise aranıyor.

HASTANELER SU ALTINDA KALDI

Kentte dün akşam etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Akçakale’de yıldırımın isabet ettiği için hastaneye kaldırılan vatandaşın hayati tehlikesi sürüyor.

şiddetli sağanak yağıştan etkilenen “Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören hastalar başka hastanelere sevk edildi.

Şanlıurfa’yı etkileyen yoğun yağış sebebiyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. katındaki “Çocuk Yoğun Bakımda” su seviyesinin yükseldi.

OKULLAR TATİL

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sağanak nedeniyle bugün il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verildiği, kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ