logo

Deva İstanbul Millet İttifakı Bileşenlerini ‘Millet Sofrası’nda Buluşturdu

Deva İstanbul Millet İttifakı Bileşenlerini ‘Millet Sofrası’nda Buluşturdu

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Millet Sofrası adıyla düzenlen iftar programı İmamoğlu, Millet İttifakı temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde “Millet Sofrası” adıyla iftar programı düzenledi.

“Bu Ülkenin İnsanlarını Kandırmayacaklar Yönetsinler”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Millet Sofrası adıyla iftar programı düzenlendi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşen programda, konuşan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol,“Bu ülkenin insanları çok kandırıldı, dini değerlerle kandırıldı. Milli değerlerle kandırıldı. Biz de bunları yaşadık. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Bilmedik, görmedik, kandırıldık. Artık kandırılmayalım. Bu ülkenin insanlarını kandırmayacaklar yönetsinler, bizi aldatmayacaklar yönetsinler” dedi.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde “Millet Sofrası” adıyla iftar programı düzenledi. Programa DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı partilerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Başkan Dr. Erol: Bu Ülkede Her Alanda Bir Felaket Var

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından oruçların açılmasıyla başlayan programda ilk olarak DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol söz aldı. Başkan Dr. Erol, çok önemli bir seçime hazırlandıklarını belirterek, “Gelenekselleşen DEVA Partisi iktidarında yine birlikteyiz. Çok hassas bir dönemdeyiz. 29 gün sonra bu ülkede çok önemli bir seçim var. Bu seçim sıradan bir seçim değil bu ülkenin kurtuluş mücadelesidir. Bu seçime giden süreç hep birlikte bu ülkenin kurtuluşu için el ele mücadele edeceğiz. Kısa bir süre önce bu ülke bir felaket yaşadı. Hepimizin yüreği acıdı. O depremde ölen tüm insanlarımıza rahmet diliyorum. Türkiye sadece insanlarını kaybetmedi. Bu ülkede her alanda bir felaket var. Bu ülkenin ekonomisi de çöktü. Sağlık sistemi de eğitim de çöktü. Bu mücadele o nedenle kurtuluş mücadelesidir.” diye konuştu.

“Bu Ülkenin İnsanlarını Kandırmayacaklar Yönetsinler”

Başkan Dr. Erhan Erol sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehrin en büyük ilçesinde belediye başkanlığı yaptım. Geriye dönüp baktığımda o günlerden içimde kalan en büyük acı nedir biliyor musunuz? Aldatılmışlık duygusu…İlk 5 yılda çok güzel şeyler yaptık. Hepsinin de şahsım adına hesabını vermeye hazırım. 2011’de ben erken uyananlardanım. Etrafımda gördüklerim ve duyduklarım benim o partiyle (AKParti) siyaset bağımı kopardı. Aday olmayacağımı çevreme ve medyaya söylemiştim. O günlerde aldığım kararın doğru olduğuna inanıyorum ama içimdeki kandırılmışlık ve aldatılmışlık duygusunu taşıyorum. Bu ülkenin insanları çok kandırıldı, dini değerlerle kandırıldı. Milli değerlerle kandırıldı. Biz de bunları yaşadık. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Bilmedik, görmedik, kandırıldık. Artık kandırılmayalım. Bu ülkenin insanlarını kandırmayacaklar yönetsinler, bizi aldatmayacaklar yönetsinler. 14 Mayıs’ta vereceğiniz oyla bu ülkede seçilecek olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin insanlarını kandırmayacaktır. İktidara gelecek Milet İttifakı ve onların milletvekilleri bu ülkeyi kandırmayacaktır. Biz gönül rahatlığıyla gidip oylarımızı vereceğiz. Tıpkı 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sayın Ekrem İmamoğlu’na verdiğimiz gibi. 14 Mayıs’ta güzel bir bayram yaşayacağız. Burada bizlerle beraber olan herkese DEVA teşkilatlarına, misafirlere, genel başkanıma ve İBB Başkanımıza ve eşlerine teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah razı olsun. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

İmamoğlu: Millet İttifakı’nın Seçimi Kazanacağına İnanıyorum

Dr. Erol’un konuşmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuştu. İmamoğlu, şöyle dedi: “Millet İttifakı’nın daha kurulduğu ilk günden seçimi kazanacağına yürekten inanıyorum. Millet İttifakı’nın siyasete bakışı, siyaset yapma biçimi, bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu ruh hâlidir. Uzlaşmanın, hoşgörünün, müzakerenin mutabakatın hâkim olduğu bir siyasi iklimde bu ülkenin çözülmeyecek hiçbir sorunu olamaz. Millet İttifakı işte bu çözümün altyapısını kurduğu için çok değerli bir oluşumdur.”

“Türkiye’yi Çok Güzel Günler Beklemektedir”

İmamoğlu şöyle devam etti: “Bu ülke artık 86 milyon vatandaşın aklıyla, yüreğiyle, vicdanıyla yönetilecek. Bu ülkede insan olmaktan daha büyük bir mevki, özgür ve onurlu bir vatandaş olmak, daha güçlü bir makam olması mümkün müdür? Bizlere işte bu umudu yaşatan ve bu süreci başlatan saygıdeğer DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan nezdinde çok değerli genel başkanlarımıza ve bu ülkenin geleceği adına gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Elbette ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde çıktığımız bu yolun sonunda Türkiye’yi çok güzel günler beklemektedir. Ramazan ayının tüm milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, oruçlarımızın ve dualarımızın kabul olmasını diliyor, hepimize afiyet olsun. Şimdiden Ramazan ayımız mübarek olsun. Umut ediyorum, 15 Mayıs hepimize bir demokrasi bayramı olsun.”

Babacan: Kayırmacılığı Yapan Siz Değil Misiniz?

Son olarak söz alan DEVA lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kamu alımlarında mülakatın kaldırılacağı” vaadini eleştirdi. Babacan, “20 yıldır iktidarda olanlar çıktılar, bir seçim beyannamesi açıkladılar. Bir baktık, baştan aşağı kopya. Sayın Erdoğan, ‘Artık mülakatı kaldıracağız’ diyor. Ya bir dakika. Mülakatla en büyük haksızlığı yapan siz değil misiniz, kayırmacılığı yapan siz değil misiniz? Mülakatla, işine gelmeyenleri devlete sokmamak için çalışan siz değil misiniz? ‘Mülakatı kaldıracağız’ diyor ve bizden tam 2,5 sonra açıklıyor” dedi.

“Tek Listeden Seçime Girmekte Kanaatimizi Perçinledik”

Partisinin milletvekili adaylarının CHP listelerinden seçime girmesi ile ilgili de konuşan Babacan, “Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta da çok ama çok zor bir karar verdik. DEVA Partisi 87 seçim bölgesinde 600 adayıyla seçime girmeye hazırlandı. Listeleri tamamladık, görüşmeleri bitirdik ve partimizin kurulduğundan bu yana en büyük kampanya programını da başlattık fakat listelerin teslimine iki gün kala önemli bir karar verdik. Dedik ki, birleşe birleşe güçleneceğiz ya, tek bir listeden seçime girildiğinde toplam milletvekili sayısının oldukça fazla olacağıyla ilgili kanaatimizi perçinledik. Bununla beraber 5 parti, hatta 6 parti, listelere çok geniş bir iş birliği içerisine girmiş olduk. Tek bir listeyle seçime giriyoruz ki, tek bir oy dahi zayi olmasın.” ifadelerini kullandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ