logo

DİLEK TÜRKER ATAŞEHİR’DE AYAKTA ALKIŞLANDI

DİLEK TÜRKER ATAŞEHİR’DE AYAKTA ALKIŞLANDI

Dilek Türker, Ataşehir MSKM’de sahnelediği “Mustafa Kemal’le Bin Gün – Latife’’ adlı tek kişilik oyunu sonrası tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Nezihe Araz’ın Dilek Türker için yazdığı ve Hakan Altıner’in yönettiği “Mustafa Kemal’le Bin Gün – Latife’’ adlı tek kişilik oyun Ataşehirlilerden tam not aldı.

2 perdelik ve 135 dakikalık oyunu nefeslerini tutarak izleyen Ataşehirliler Dilek Türker’i oyun sonunda ayakta alkışladı. Oyunu Türk Pop Müziğinin önemli isimlerinden Atilla Atasoy da izledi.

Oyun sonunda Mustafa Saffet Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından Dilek Türker’e çiçek ve Atatürk’ün bronz bir heykeli takdim edildi.

Dilek Türker, “Mustafa Kemal’le Bin Gün – Latife” adlı tek kişilik oyunu sonrası Ragıp Ertuğrul’un yazdığı ve Tekin Yayınları tarafından yayımlanan  “Soytariçe Dilek Türker’in Yaşam Öyküsü” adlı kitabı imzaladı ve sevenleriyle sohbet etti.

“Mustafa Kemal’le Bin Gün – Latife’’de 100 yıl öncesinden günümüze seslenen, sahnede tekrar hayat bulan ve geri dönüşlerle Latife’nin hikâyesi anlatılıyor. Bununla birlikte Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilanı ile bir milletin yeniden doğuşunun da konu edildiği oyunu 300 tiyatro sever izledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ