logo

Doğu Karadeniz’de Rize Ve Artvin’de Şiddetli Yağış ve Sel

Doğu Karadeniz’de Rize Ve Artvin’de Şiddetli Yağış ve Sel

Doğu Karadeniz’de Rize Çayeli, İkizdere ve Artvin’in Yusufeli ilçesi ile Kars ve Ağrı’da kaydedilen şiddetli yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlarda can ve mal kayıpları yaşandı.

Yurdun doğu kesimlerinde etkili olan yağışlar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde oluşan sel nedeniyle su baskınları meydana geldi.

ARTVİN, RİZE SELE TESLİM

Artvin’in Yusufeli ilçesinde şiddetli yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlarda 1 kişi hayatını kaybetti, Artvin-Erzurum kara yolu ulaşıma kapandı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağışın etkisini artırması üzerine Yusufeli Barajı şantiyesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi.

Yağmur sularının yol açtığı taşkınlar baraj şantiyesine zarar verirken, kara yolundaki 2 tünelin giriş ve çıkışları toprak ve kaya parçalarıyla kapandı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde, sel sularına kapılarak kaybolan 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı, afette hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi.

Yusufeli-Demirkent köyünden Mustafa Sönmaz (53) ile eşi Müşerref (49) ve çocukları Salih Sönmaz’ın (16) içinde bulunduğu 08 YC 813 plakalı araçtan haber alınamadığının öğrenilmesi üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yapılan çalışma sonucunda bugün saat 13.30 sıralarında şantiye arazisi içindeki toprak yığınları altında kayıp 3 vatandaşımızın içinde bulunduğu araca ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçede dün akşam saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanda, araçlarıyla sel sularına kapılarak kaybolan 3 kişinin bulunması için Artvin ve Erzurum AFAD, iz takip köpekleriyle jandarma ekipleri, DSİ, Karayolları, 112 Acil Sağlık ile yüklenici firma çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

RİZE’DE DE SELDEN ETKİLENDİ

Rize’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sele yol açtı. İkizdere ilçesinde derenin taşması sonucu Rize-Erzurum yolu, ulaşıma kapandı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile araçları su bastı. Taşkın nedeniyle araçlar suda sürüklendi, insanlar ev ve işyerlerinde mahsur kaldı.

Rize genelinde sabahtan itibaren etkili olan yağışın şiddetini artırması üzerine Çayeli ilçesinde debisi yükselen Şairler Deresi taştı.

Çevredeki çok sayıda aracın sular altında kaldığı sel nedeniyle Eski Pazar Mahallesi’ndeki apartmanların giriş katlarını su bastı. Binaların alt katlarında yaşayan vatandaşlar, üst katlardaki komşularına sığındı.

KAYBOLAN KİŞİNİN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Şiddetli yağışın sel ve heyelanlara yol açtığı ilçenin Madenli beldesi Yeni Mahalle’de yaşayan Ali Uzun’dan haber alamayan yakınları, durumu AFAD ekiplerine bildirdi.

Öte yandan ilçeye bağlı Yamaç köyünde meydana gelen heyelanda yaralanan 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Köprübaşı köyünde ise vatandaşlar tarafından heyelan altından 3 kişi yaralı kurtarıldı.

KARS VE AĞRI’DA SAĞANAK SONRASI SEL BASKINLARA YOL AÇTI

Kars ve Ağrı’da sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle 26 ev ve çok sayıda ahır zarar gördü.

Sağanak nedeniyle oluşan selde 18 ev sular altında kaldı. Su basan evlerde hasar oluşurken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Köyün içinden geçen yol da sel sularına gömüldü.

Sel nedeniyle köye, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile jandarma sevk edildi.

AĞRI’DA ETKİLİ YAĞIŞ

İlçeye bağlı Halıkışla köyünde de 4 ev sel suları nedeniyle hasar gördü. AFAD ekiplerince köyde hasar tespit çalışması yapıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ