logo

Doğuş Spor’dan ‘Eğit Donat Hayata Kat’

Doğuş Spor’dan ‘Eğit Donat Hayata Kat’

atasehir_dogusSpor faaliyetleri ile çocukları sokaktan çeken Ataşehir Doğuş Spor Kulübü yöneticileri “EĞİT DONAT HAYATA KAT” projesiyle tespit ettikleri ihtiyaç sahibi çocukları giydiriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ağırlıklı olarak Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri yanı sıra çeşitli kategoride Ataşehirli 300 çocuğun bünyesinde spor yaptığı Ataşehir Doğuş Spor Kulübü bu çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlıyor.

“OKULA GİDERKEN, ELİMİ TUTAN OLSUN”

“Okula giderken, elimi tutan olsun” projesi ile ihtiyaç sahibi çocukları giydiren Tuncay Akça başkanlığındaki Doğuş Spor Kulübü, spor çalışmalarının yanında çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor.

IMG_0050

“EĞİT DONAT HAYATA KAT”

Ataşehir Doğuş Spor Kulübü, yöneticilerinden Mali Müşavir Hüseyin Günveren’in öncüsü olduğu Başkan Tunca Akça’nın da desteklediği yeni bir proje yürütüyor: “Eğit Donat Hayata Kat.”

“Eğit Donat Savaş” projesinden esinlenerek proje ismini “Eğit Donat Hayata Kat” olarak düşündüklerini söyleyen kulüp yöneticilerinden Mali Müşavir Hüseyin Günveren, kampanyayı bireysel olarak 2003 yılında başlattığını genişleterek iki yıl öncesine kadar sürdürdüğünü söyledi.

IMG_0067

DAHA FAZLA ÇOCUĞA YARDIM ETMEK İSTİYORUZ

Türkiye’nin “Hababam Sınıfı’nın gülen yüzlü çocuğu” olarak tanıdığı Ataşehir Doğuş Spor Kulübü Başkanı Tuncay Akça ihtiyaç sahibi çocukların giydirildiği yardım kampanyası ile ilgili; “Bizler sadece sportif faaliyet anlamında değil, sosyal aktivite anlamında da bir şeyler yapmak istedik.  Kulübümüz yöneticilerinden Hüseyin Günveren’in daha evvel yaptığı sosyal faaliyeti kulübümüzle beraber daha da genişlettik. “Okula giderken, elimi tutan olsun” sloganıyla yola çıkılan bu projeyi yönetim kurulu olarak önemsedik.  Bugün 20 çocuğumuzu giyindireceğiz ama hedefimiz 50 çocuğu giydirmek. 50 kişiyi belirledik. Yardımsever vatandaşların katkısıyla şu an tespit komisyonumuz tarafından araştırılıp tespit ettiğimiz 50 çocuğun yüzünü güldürmeye çalışacağız. Bu rakamı daha da yukarı çıkarmak; 550, 1050 yapmak istiyoruz” diyerek hedeflerinin çok daha fazla çocuğa yardım etmek olduğunu vurguladı.

IMG_0049

PROJEDEN YARDIM SEVERLERİN HABERİ OLSUN İSTEDİK

Yardımın gizli yapılması düşüncesin saygılı olduklarını vurgulayan Tuncay Akça, sağ elin verdiğini sol el bilmeyeceği felsefesine saygılı olduklarının altını çizerek; “Proje sahibi arkadaşımızın daha çok insanlara ulaşalım önerisi yönetimimizce de kabul gördü. Doğuş Spor Kulübü’nün projesinden yardım severlerin haberinin olmasını istedik. 50 çocuk ile başladığımız projeyi, 150 ve daha fazla çocuğa ulaşarak sayıyı arttırmak suretiyle genişletmek istiyoruz. Daha çok çocuğumuzun okul malzemelerini ve diğer ihtiyaçlarını giderebilmek hedefimiz…  Reklam yapmak istemiyoruz… Ama insanlarımız bunları duysun, haberleri olsun. Bu işi siz değerli basın aracıyla insanlarımıza duyurmak istedik. Sadece spor değil bu insanları da ailemiz içine katabilmek, Doğu Spor Kulübü başka şeylerde yapabiliyor imajını vermek istiyoruz. Geniş bir aile olmak istiyoruz. Bunu da başaracağımızdan eminim. Duyarlı vatandaşlarımızın bu projemize katkı sunmalarını bekliyoruz. Daha çok ihtiyaç sahibi çocuğumuza ulaşıp onları sokaktan alarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerin katkı vermek istiyoruz” dedi.

IMG_0071

“EĞİT DONAT SAVAŞ” DEĞİL; “EĞİT DONAT HAYATA KAT”

Yönetiminde görev aldığı Ataşehir Doğuş Spor Kulübü’nün mahallelerde potansiyeli olduğunun farkına vardığının altını çizen Hüseyin Günveren; “Projemi burada değerlendirmek için yönetim kuruluna teklif götürdüm. Onlarda uygun gördü. Bildiğiniz gibi Güneydoğu da ve sınır ötesinde bir savaş ortamı var. Burada ‘Eğit Donat Savaş’ projeleri yapılıyor. Benimde aklıma; ‘Eğit Donat Hayata Kat’ anlamında bir proje geldi. Bu proje ile yoksul çocukları giydirme, okul ihtiyaçlarını karşılama bağlamında ilk etapta bunu gerçekleştirdik.  Önümüzdeki günlerde kulüp binasında bilgisayar sınıfı oluşturacağız. Burada çocuklara bilgisayar ve muhasebe kursu verilecek. Bu kurslar ücretsiz olacak. Eğit donat hayata kat projelerimiz büyüyerek devam edecek. Birlikte büyümeye ve insanlara faydalı olmaya devam edeceğiz” dedi.

IMG_0048IMG_0058IMG_0079IMG_0084IMG_0090

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ