logo

DSÖ’den Omicron Varyantı İle İlgili Açıklama Geldi

DSÖ’den Omicron Varyantı İle İlgili Açıklama Geldi

DSÖ, tespit edilen yeni Omicron varyantı ile ilgili açıklamada, şu ana kadar 24 ülkede Omicron varyantı vakası tespit edildiğini, yen aşıya gerek olmadığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Koronavirüsün yeni tespit edilen varyantı Omicron ile ilgili açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), aşı olanlar da dahil, maske ve hijyenin önemine dikkat çekti.

24 ÜLKEDE OMİCRON VARYANTI VAKASI TESPİT EDİLDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tespit edilen yeni Omicron varyantı ile ilgili açıklamada bulundu. DSÖ, yeni corona virüs aşısına gerek olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceğini belirtti. Örgüt, şu ana kadar 24 ülkede Omicron varyantı vakası tespit edildiğini söyledi.

“BİLİM İNSANLARI SORULARI YANITLAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus “Henüz Omicron’un daha fazla bulaşıcı olduğunu, daha şiddetli hastalığa ve enfeksiyon riskine yol açtığını ve aşıları savuşturma riskinin daha fazla olduğunu bilmiyoruz. DSÖ’deki ve dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları bu soruları yanıtlamak için ivedilikle çalışıyor” dedi.

YENİ VARYANT OMİCRON İLE İLGİLİ DSÖ AÇIKLAMASI

Koronavirüsün yeni tespit edilen varyantı Omicron ile ilgili açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Omicron varyantının ortaya çıkışının tetikte olunması gerektiğini yeniden gösterdiğini söyledi.

OMİCRON VARYANTINDA MASKE VE HİJYENİN ÖNEMİNE DİKKAT

Tespit edilen Omicron varyantı vakalarının hafif seyrettiğini ve şu ana kadar ciddi vakanın olmadığı belirtilen DSÖ açıklamasında, aşı olmuş kişiler de dahil olmak üzere, maske takmanın ve hijyenin önemine dikkat çekti.

DSÖ OMİCRON VARYANTINDA YENİ CORONA VİRÜS AŞISINA GEREK YOK

Aşılar ile ilgili değerlendirme yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),  yeni corona virüs aşısına gerek olmadığını, Omicron varyantının aşıların etkinliğini azalttığını söylemek için herhangi bir kanıt olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceği aktarıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ