logo

Dünyada İlk Kalp Naklinin Yapıldığı Hastanede Türk Doktorlardan Bir İlk

Dünyada İlk Kalp Naklinin Yapıldığı Hastanede Türk Doktorlardan Bir İlk

Dünyada ilk kalp naklinin yapıldığı hastanedeki operasyonla Türk doktorlar Ameliyatsız kalp kapak tedavisi olan Mitraclip yöntemini Capetown’da uyguladı.

Dünyada ilk kalp naklinin yapıldığı hastanede, Türk doktorlardan gururlandıran operasyon…

DÜNYADA İLK KALP NAKLİNİN YAPILDIĞI HASTANEDE, TÜRK DOKTORLARDAN BİR İLK…

Güney Afrika’dan davet alan Doç. Dr. İsmail Ateş ve ekibi, ameliyatsız kalp kapak tedavisi olan Mitraclip yöntemini Capetown’da uygulayan ilk ekip oldu.

Ameliyatsız kalp kapak tedavisi yöntemleri arasında yer alan Abbot tarafından geliştirilen Mitraclip ve Triclip yöntemlerinin Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa, Afrika’daki uygulayıcısı ve eğitimcisi Doç. Dr. İsmail Ateş ve ekibi Güney Afrika’da gerçekleştirdikleri bir dizi operasyonla başarıları ile takdir topladı. Türk ekip, Dünyada, Prof. Dr. Christiaan Barnard tarafından ilk kalp naklinin yapıldığı hastane olan Güney Afrika’daki Groote Schuur Hospital’da ve Tygerberg Hospital’da Mitraclip vakalarını başlatan ilk ekip oldu.

Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Ateş, “Prof. Dr. Christiaan Barnard tarafından ilk kalp naklinin yapıldığı hastane olan Güney Afrika’daki Groote Schuur Hospital’da ilk Mitraclip vakasına imza atan ekip olmak çok gurur vericiydi. Aynı zamanda Capetown’daki önemli hastanelerden biri olan Tygerberg Hospital’da da işlem yaptık. Kaldığımız 3-4 gün süresince 5 hastaya Mitraclip işlemi uyguladık. Kasım ayı sonunda tekrar davet aldık.” Dedi.

“Çok Etkilendiler.”

Güney Afrikalı meslektaşlarının yaptıkları işlemlerden ve Türk doktorların tecrübesinden çok etkilendiklerini ifade eden Dr. İsmail Ateş, “Ben ve meslektaşım Prof. Dr. Gökhan Kahveci ile birlikte yaptık operasyonları. Kendisi operasyonun görüntüleme kısımda ben ise uygulama kısmında yer alıyorum. Yeni başlayan bir yer için çok zor vakalar vardı ancak sorunsuz bir şekilde hepsini hallettik ve çok memnun kaldılar. Bizim hem yaklaşımımızdan hem tecrübemizden etkilendiler. Kasım sonu gibi bizi yeniden davet ettiler.” Dedi.

Türkiye’de En Çok Mitraclip Vakası Yapan Hekim…

Mitraclip yönteminin dünyada ve Türkiye’de uygulamaya başlanmasından bu yana Türkiye’de en fazla vaka sayısına ulaşan hekim özelliğini taşıyan Dr. İsmail Ateş, “2022 yılında 80 vakamız vardı. 2023 yılında yaklaşık 100 vakamız var, bu sayısının yılsonunda 125’e çıkacağını düşünüyoruz. Bu bizim bu alanda tecrübemizin arttığını gösteriyor. Bu gibi operasyonları daha güvenli bir şekilde yapabiliyoruz. Yurt dışı hastalar açısından baktığımızda da Türkiye’deki sağlık turizmi açısından da bu büyük bir avantaj. Çünkü çevre ülkelere nazaran bu operasyonlar Türkiye’de daha uygun yapılabiliyor. Hastanelerimiz son derece donanımlı, ayrıca ekibimiz de alanında çok tecrübeli. Hala Azerbaycan, Özbekistan, Irak gibi ülkelerde uygulanmıyor. Kazakistan’da bir merkezde biz başlattık, İran’da yine biz başlattık. Güney Afrika’da yeni başlattık. Kuzey Afrika kısmında da Tunus’ta bir vaka yapmıştık. Bu bölgelerde bu alanda sağlık turizmine yönelik çalışmalar yapılabilir ve bir potansiyel açılabilir. Bu ülke ekonomisi açısından da avantaj sağlayacaktır.” Şeklinde konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ