logo

Düzenli ve Sağlıklı Cinsellik Bağışıklık Seviyesini Yükseltir!

Düzenli ve Sağlıklı Cinsellik Bağışıklık Seviyesini Yükseltir!

İnsan bedeni ve ruhu açısından Sağlıklı cinsel yaşamın büyük öneme sahip olduğunu belirten uzmanlar, pek çok hastalığın da önüne geçtiğini vurguluyor.

Sağlıklı cinsel yaşamın insan bedeni ve ruhu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten uzmanlar, pek çok hastalığın önüne geçtiğinin de altını çiziyor. Uzmanlar, karşılıklı cinsel doyumun sadakatsizliklerin önüne geçmekte de büyük rol oynadığına dikkat çekiyor.

CİNSEL DOYUM, KALBİ VE BAĞIŞIKLIĞI KORUR!

Sağlıklı ve mutlu cinsellikle ilgili olmazsa olmaz faktörleri paylaşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Âzer Aras Uluğ, “Sağlıklı cinsel yaşamın insan bedenine ve ruhuna gerçekten iyi geldiğini söyleyebilirim. Bunun için çiftlerin mutlaka bilmesi ve uyması gereken olan bazı maddeler var. Eğer uzun bir birliktelik yaşamak istiyorsanız, sağlıklı bir cinsel yaşamınız olmalı. Eşler karşılıklı cinsel haz ve doyum yaşayarak daha mutlu olurlar. O nedenle de cinsellik evliliğin olmazsa olmazlarındandır. Çiftlerden her ikisinin de karşılıklı haz aldığı cinsel doyum, yaşadığı cinsel birlikteliklerde sadakatsizliğin önüne de geçmektedir.” Dedi.

Cinsellik Vazife Gibi Yaşanmamalı!

Cinselliğin zorunluluk veya vazife olarak görülmesinin ilişkilere evliliğe zarar verebileceğinin altını çizen Op. Dr. Âzer Aras Uluğ, “Çiftler cinselliği vazife olarak görmemeli ve yapmamalı. Vazife gibi yapıldığında o zaman sadakatsizliğin önüne geçemezler. Bunu karşılıklı olarak bir paylaşım, duygusal bir süreç olarak değerlendirmek lazım. O nedenle de cinsellikte çiftlerin bencil olup kendi hazzınıza odaklanması gerekir. Yani karşı tarafı, partneri mutlu edeceğim diye kişi kendisinden ödün vermemelidir. Tam tersi, kendi hazzına odaklanmalıdır. Cinsellik bu şekilde yaşandığında ve kişiler karşılıklı doyuma ulaştığında sadakatsizliğin de önüne geçer.” Şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI CİNSELLİK, KALP KRİZİNDEN KORUR!

Düzenli Ve Sağlıklı Cinsellik Bağışıklığı Seviyesini Yükseltir!

Sağlıklı cinselliğin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine de değinen Dr. Âzer Aras Uluğ, “Cinselliği, düzenli yaşamak, sağlıklı yaşamak, kişinin bağışıklık seviyesini yükseltir. Kandaki antikor miktarının artmasına bağlı kişi hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir. Kan akışını düzenler. Cinsel ilişki sırasında cinsel organlara kan akışı hızlandığı gibi diğer dokulara da kan akışı hızlanır. Damarların ve kalbin üzerindeki yük hafifler. Kan dolaşımının artması cinsel organlarla beraber diğer organların da oksijenlenmesini arttırdığı için gençleşme sürecini de hızlandırır. Kalp krizi riskini azaltır. Cinsel yaşam kalbin performansını arttırdığı için, kalp krizinden korur. Düzenli cinsel yaşamın vücuttaki ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Ayrıca düzenli ve keyifli bir cinsel yaşam, çiftlerin cinsel arzusu ve isteğinin de canlı kalmasını sağlamaktadır. Libido yüksek kalır. Uyku düzeni için de çok faydalıdır. Özellikle akşam yatmadan önce cinsel ilişkiye girdiğinde ve keyif aldığında, çiftlerin kanında bazı hormonların seviyesi yükselir. Bu hem uykuya dalmayı hızlandırır hem de kaliteli uykuyu arttırır. Aynı zamanda uyku sorunlarında tedavi amaçlı da tavsiye edilir.

Düzenli Cinsel Yaşam Düzenli Fiziki Egzersiz Etkisi Yaratır.

Dr. Âzer Aras Uluğ sağlıklı cinselliğin olumlu etkilerine şöyle devam etti.

“Cinselliğin aslında bir de fiziki egzersiz gibi etkisi var. Cinsellik sırasında çiftler kas gücünü de kullanırlar. Bu da spor gibi, beden sağlığı üzerine olumlu etkiler gösterir. Öte yandan stresle baş etmenin en önemli yöntemlerinden biri de cinselliktir. Çok yoğun ekonomik koşullar, iş koşulları, hayat koşturmacası nedeniyle hepimiz stresle yükleniyoruz. Cinsel haz, doyum ve orgazmla beraber kişiler rahatlar, gevşer ve zihinleri berraklaşır. Stresle nasıl baş edeceklerini de daha kolay bulabilirler.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ