logo

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım İstanbul’u Konuştu

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım İstanbul’u Konuştu

İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde canlı olarak yayınlanan programda buluşan Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimini konuştular.

Recep Kenan/itvhaber.com

Her iki aday İmamoğlu ve Yıldırım’ın aileleri ile birlikte program sonunda fotoğraf çektirmeleri sosyal medyada gündem oluşturdu.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen ve çok sayıda televizyon kanalı ile birlikte sosyal medya platformlarında canlı olarak yayınlanan programda 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Yenileme seçimi adaylarından; 31 Mart Yerel Seçimlerinde İBB Bakanı seçilen, YSK tarafından mazbatası alınan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım soruları yanıtladı.

Millet İttifakı’nın CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın Ak Partili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimlerine 1 hafta kala Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde düzenlenen ve canlı olarak yayınlanan programda kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

Planlanan normal süresinin tamamlanmasının ardından her iki adayın da talebi üzerine programda moderatör İsmail Küçükkaya tarafından 3’er soruluk bir uzatmaya gidildi.

İsmail Küçükkaya’nın, “Oylar çalındı iddianızda ısrarlı mısınız?” sorusunu yanıtlayan Binali Yıldırım; Evet oylar çalındı. Yüzde 10’u sayıldı 13 bin 929’a düştü. Geriye kalan yüzde 90 sayılsa farklı sonuç çıkacağı aşikar. Malesef bir dirençle karşılaştığımız için saydıramadık.” İfadelerine yer verdi.

Aynı sorunun yöneltildiği Ekrem İmamoğlu ise Yıldırım’ın seçimi kazandığı zamana yakın AA’nın veri akışı kestiğini hatırlattığı açıklamasında, “Fark 20 bin 388’e maddi hatalardan sonra inildi. Geçersiz oylarla beraber sayı 13 bin 888’e indi. Sonra AK Parti yetkilileri sondaj yapacağız dedi. Ve 13 bin 729’a indi. YSK bir karar verdi, 24 binden 14 bin 657’ye inen oy oranı. Şu zarf, 4 oy var burada. Oyları çıkarıyoruz. Muhtarlık seçimi aynı zarfta, ilçe belediyesi meclis üyesi seçimi, pırıl pırıl, ilçe belediye başkanlığı seçimi, 25’i AK Parti kazandı. Bu da pırıl pırıl. Şaibesi Büyükşehir Belediye Başkanlığına dokunuyor. Yani şu 20 TL. Diyorsun ki, ‘Senin 20 TL’nin 5 TL’si sahte’ Buna hiç kimse inanmaz. Bu süreçte çaldılar, kime? Ben de bilmiyorum olmaz. Bu çaldılar lafı olmaz. Kime söylüyorsunuz? AK Partili sandıkta görev alan kardeşlerime mi söylüyorsunuz? İYİ Parti CHP’lilere mi söylüyorsunuz? Mektupta çaldılar diye bir tarif yok.” Diye konuştu.

Çok sayıda TV kanalı ile sosyal medya platformlarında canlı olarak yayınlanan programın sonunda Ekrem  İmamoğlu’ndan gelen adayların aileleriyle birlikte fotoğraf verme teklifi Binali Yıldırım tarafından kabul edildi. İstanbul Büyükşehir adaylarının aileleri ile çektirdiği fotoğraf sosyal medyada gündem oluşturdu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ