logo

Ekrem Köse, ’Sahayı Hizmete Açmak İçin El Birliğiyle Çalıştık’

Ekrem Köse, ’Sahayı Hizmete Açmak İçin El Birliğiyle Çalıştık’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ecrimisil ile İçerenköy İdman Yurdu Spor Kulübü kullanımında olan saha Büyükşehir ve Ataşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir amatör Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Köse, İçerenköy’deki İBB’nin proje hazırlığı yaptığı, ecrimisil ile İdman Yurdu Spor Kulübü kullanımındaki İçerenköy Sahası’nda yapılan düzenleme çalışmaları ile ilgili aralarında www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında bulunduğu basın mensuplarına bilgi verdi.

İÇERENKÖY’ÜN MERKEZİNDE ÇOCUKLARIMIZA HİZMET EDİYORDU

Ataşehir amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse, www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da arasında olduğu açıklamalarda şu detaylara yer verdi:

“İçerenköy İdmanyurdu Spor Kulübümüzün sahası şuanda gündemde, gündemde olması da bizi sevindiriyor. İçerenköy’deki sahamız; 1994 yılında o dönemin belediyesi Kadıköy Belediyesi tarafından toprak saha yapıldı. O Dönemdeki şartlarda takımlarımız antrenmanlarını, maçlarını yapıyor ve çocuklarımızda burada maçlara hazırlanıyordu. Tamda İçerenköy’ün merkezinde olduğu içinde gençlerimize, çocuklarımıza ve insanlarımıza hizmet ediyordu.”

YETKİ BİZDE OLSAYDI ŞİMDİ SUNİ ÇİMLİ SAHA OLARAK HİZMET VERİYORDU

“İçerenköy İdman Yurdu Spor Kulübü sahasının olduğu yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait, bizim Ataşehir Belediyesi olarak birşey yapma şansımız yok. Defalarca park ve bahçeler müdürlüğümüzün talep etmesine rağmen İBB tarafından buranın Ataşehir Belediyesine devri yapılmadı. Yapılsaydı, o dönemde başkanımızın bir projesi vardı. Buraya güzel bir suni çimli saha yapacaktır. O dönemdeki başkan ve yönetim kurulu üyeleri buraya bir girişim yaptılar. Suni çim yapalım, çocuklarımız rahat oynasın diye. Dönemin başkanı Vedat Çakıroğlu ve yönetimi belediyemizi ziyaret ettiler. O dönemdeki ziyaretlerde İBB’den izin alırsanız, yapabilirseniz biz gerekli desteği sağlayacağımızı belirttik.”

KISMEN İZİN ALDIKLARI SAHADA, İBB YETKİSİNE DAYANARAK ÇALIŞMALARI DURDURDU

“Onlarda kısmen izin aldıklarını söylediler. Sahaya başladılar, sahanın bundan 4 yıl önce sahanın dranajını, getirdikleri toprakların silindir ile zemine serilmesini ve düzleştirilmesini sağladık. Çevre düzenlemesi dahil Ataşehir Belediyesi olarak sağladık. O dönemde sahanın tam üstünü çimlendireceğimiz dönemde İBB tarafından saha’ya bir çivi dahil çakamayacağımız söylenerek, bu çalışmamız durduruldu ve kulübün ticari olarak faaliyet gösterdiği alanlar yıkıldı.”

2015’TE SPOR KOMPLEKSİ YAPILACAĞI SÖYLENDİ, ANCAK BİR TÜRLÜ BAŞLAMADI

“O süreçten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İçerenköy İdmanyurdu Spor Kulübü sahasına ve Esatpaşa’daki spor sahasına bir proje çıkartıldı. 2015 Yılında da o projenin detaylarını herkese anlattılar. Altı otopark, üstü yüzme havuzu, onun üstünde fitness salonu ve yanda bir ibadethane, üstüne de bir saha çalışması çıkardılar. Hatta projeninde onaylandığını söylediler. O dönemde sağolsun AK Parti’li Ataşehir Belediye Meclis Üyelerimiz Mehmet Korkmaz, Haluk Sadıkoğlu beni aradılar. Sahanın 45*80 metrelik saha olacağını söylediler. Bende öyleyse o sahayı hiç yapmaya gerek yok, bu sahanın en azından 45×90 veya 50×90 olması gerektiğini söyledik. Olmazsa 68×105 metrekarelik veya 67×105 metrekarelik uluslararası standartlarda bir saha yapılırsa da İstanbul ve Çevre İllerdende maçların burada oynanabileceğini belirttik. Sağolsunlar onlarda bu beyanlarımızın üzerine projede gerekli tadilatları yaptıklarını söylediler. Bizde kendilerine teşekkür ettik.”

PROJENİN ZEMİN ETÜDÜ YAPILDI, PROJE BİR TÜRLÜ BAŞLAMADI

“Sonra bu projenin zemin etüdü yapıldı ve bir türlü başlamadı. 2016, 2017, 2018 yılı oldu başlamadı.  2018’in ortalarında yetkili arkadaşlarla görüştüğümde 2019 yılının ocak ayında buranın ihalesinin yaptırılıp, çalışmalarının başlayacağı söylendi. Tabi bekledik gene başlamadı. Tabi bizim gençlerimiz, çocuklarımız ve sporcularımızın hepsi bu süreçte mağdur oldu. Tabi baktık ki, buraya çim saha yapılmıyor. Yeniden proje yapılmıyor. Zaten Ataşehir’de saha anlamında sıkıntılıyız. Yenisahra Spor Kulübü sahası var. Esatpaşa Spor Kulübü kendi imkanlarıyla toprak döktü. Projeyi bekliyor, oraya da birşey yapamıyoruz. Orada sadece antrenman yapıyorlar. Ataşehir Doğuşspor’un sahası yapıldı.  Kayışdağı’na ufak bir saha yaptık. Büyük projemiz vardı. Şimdi örnek gençliğin sahasının çimini yapıyoruz.”

SAHAYI HİZMETE AÇMAK İÇİN EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞTIK

“Kulüp yöneticilerimizle görüştüğümüzde burayı en azından toprak hale getirelim, proje yapılana kadar ne kadar kullanabilirsek kullanalım diye bir fikir birliğine vardık. Hızlı şekilde; Büyükşehir belediyesi 20 kamyon kadar toprak getirdi buraya. Ancak getirilen toprak saha’da futbol için elverişli değil, Ataşehir Belediyesi olarak bu bu toprağı kazıttık ve topladık, onu gönderdik. Sonra Kulüp Başkanımız Sebahattin Keskin, Ali Haydar Akın ve Önder Kavalcı Başkanlarımız gebze tarafından bir toprak buldular.   Biz bunun Ataşehir Belediyesi olarak nakliyesini yaparak dökümünü, düzlemesini, tesfiyesini yaptık. Haritacılar çalıştı. Sahanın ışıklandırmaları kontrol ve değişimleri yapıldı. Kulüp bir başka eksikliklerini yaptı. Büyükşehir belediyesi çitlerin örgülerini yaptı.”

İMECE USULÜ İLE YANYANA GELMEDEN ÖRNEK BİR İŞ BAŞARILDI

“Gerçekten şimdiye kadar yapılmayan imece usulü ile el birliğiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ndeki arkadaşlarla, bürokratlarla, yetkili arkadaşlarla, Ataşehir Belediyesi’ndeki yetkili arkadaşlarla, belki de yan yana gelmeden kulüplerimizin baskısıyla kulüpler birliğimizin duruşuyla, burada imece usulü ortaklaşa bir şey yapıldı. Ve de çok güzel yapıldı. Birde gündem dışı pankart mevzusu var. Biz gerçekten Ataşehir Belediyesi olarak pankart asmayı düşünmüyorduk. Çünkü bu çağda, toprak saha yapıpta pankart asmanın bir anlamı yok.”

SAHAYI KİM YAPTI? DİYE SORANLAR VAR

“Ama önümüzde yaklaşan bir seçim süreci var. Bir sabah bir kalktım baktım, her tarafta büyükşehirin pankartları var. Madem yapılıyorsa; onlarında yaptığı işler var bizimde yaptığımız işler var. Bu sefer’de kulübümüzde dedi bizde pankartlama çalışması yapıyoruz. Bu sefer’de sahayı kim yapıyor mevzusu oldu. Dediğim gibi Ataşehir’de imece usulü işbirliği ile ilk  defa böyle birşey yapılıyor. Kulüplerimizin önderliğinde İBB ve Ataşehir Belediyesi’nin yanyana gelmeyerek ortaklaşa çalışarak birbirinden habersiz çalışarak yaptığı bir saha oldu.”

ARTIK İÇERENKÖY’DE MAÇLAR OYNANMAYA BAŞLAYACAK

“Önümüzdeki haftalarda buraya maç talebinde bulunduk. Bu hafta olmazsa, önümüzdeki hafta büyük ihtimalle resmi maçlarımızı oynayacağız. Burada maç oynandığı zaman belediye olarak araç tahsisinden tasarruf edeceğiz, çocuklarımız kendi ilçesinde top oynayacaklar.”

PROJELER YAPILANA KADAR SAHALARIMIZ TOPRAK SAHA OLARAK KULLANILABİLSİN

“Toprak saha olan İstanbul Site Spor’un sahası da proje alanında. Oraya da çivi çakılamıyor. Ekonomik sıkıntılar, bütçe sorunu nedeniyle büyükşehir bu projeleri yapamıyor. Büyükşehir Belediyesi yapamıyorsa, burası toprak olarak kalsın. Çocuklarımız mağdur olmasın. İçerenköy Spor Kulübümüz ve diğer spor kulüplerimiz başka yerlere para ödemesin. En azından ilçemiz sınırları içerisindeki toprak sahalarımızda oynasın.”

GENÇLERİ MADDE VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN SPOR UZAKLAŞTIRIR

“Uyuşturucuya, Bonzaiye alışmasın,  İnternet ve teknoloji bağımlısı olmasın diye spor sahaları ve spor kulüpleri son derece önemli. Bu sahanın yapılmasından emeği geçen İBB, Ataşehir Belediyesine, Kulüp Temsilcilerine, Emekçilere ve Basın Mensuplarına teşekkür ediyoruz.”

İÇERENKÖY SPOR KULÜBÜ ECRİMİSİL ÖDÜYOR

“1994 Yılından bugüne İçerenköy Spor Kulübü burası için ecrimisil ödüyor. O dönemde Çamolukspor’da top oynadığımız dönemde araba ışıklarıyla biz maçlar oynardık. Böyle bir sahanın tekrardan hizmete açılmasından dolayı mutluyuz. Tekrardan emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

SÜPER AMATÖR LİGİ MAÇLARI TOPRAK SAHA’DA OYNANMIYOR

“Süper Amatör Ligi maçları toprak saha’da oynanmıyor. 2.Amatör A Takımları burada artık maçlarını ve antrenmanlarını yapabilecek. İçerenköy’de süper amatör maçını 2007 yılında Çamolukspor Kulübü burada oynadı. Şimdi sahaların çokluğundan kulüpler başka yerlerde oynuyor.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ