logo

Emekevler Eleştirilerine Yanıt Sadık Semih Kayhan’dan

Emekevler Eleştirilerine Yanıt Sadık Semih Kayhan’dan

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısındaki Emekevler’deki sosyal konutlar ile ilgili Ak Parti grubundan gelen eleştirilere yanıt Sadık Semih Kayhan’dan geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantılarının 2. Oturumu 05 Eylül 2019 günü saat 17:00’da Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleşti.

Gündeme 14. Sıradan giren Ataşehir Belediyesi Stratejik Plana ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun gündemin 1.maddesine alınarak ilk görüşülen madde oldu.

Emekevler Eleştirilerine Yanıt Sadık Semih Kayhan’dan https://www.itvhaber.com/emekevler-elestirilerine-yanit-sadik-semih-kayhandan.html#.XXJCoYqxKBI.twitter#EmekevlerEleştirilerineYanıt #SadıkSemihKayhan #SevgiUluğ #AtaşehirBelediyeMeclisi #Emekevler #sosyalkonut #AkPartigrubu #StratejikPlan #CHPGurupBaşkanvekili #İlhamiYılmaz #FatihKayacı #CHPliÜye #TuğbaDönmez #MustafaNaimYağcı #HalukSadıkoğlu #itvhaber

Gepostet von İTV Haber am Donnerstag, 5. September 2019

Ataşehir Belediyesi Stratejik Planı sunumu Ataşehir Belediye Meclisi CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz tarafından kürsüden yaptığı konuşma ile yapıldı.

Muhaletfetten Ak Parti Gurubu adına Fatih Kayacı kürsüden yaptığı konuşmayla, Ataşehir Belediyesi Stratejik Planına yönelik eleştirilerini Meclis üyelerine aktardı.

Yoklama sonrası önceki toplantı tutanakları okunarak oylanıp kabul edilmesi ile birlikte gündem dışı söz alan CHP’li Üye Tuğba Dönmez, kürsüden Meclis üyelerine hitap ederek kadına şiddet ve kadınların kazanılmış haklarındaki kayıplarını dile getirdi.

ARTIK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORUZ

CHP’li Üye Tuğba Dönmez, konuşmasında; kadınlar olarak verilen mücadele ile pek çok hak elde ettiklerini vurgulayarak; “Ancak bu gün tüm kazanımlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Artık yaşam mücadelesi veriyoruz. Yaptığımız her hangi bir şey için öldürülebiliyoruz. Güldüğümüz, şarkı istediğimiz, şort giydiğimiz, boşanmak istediğimiz, çalışmak istediğimiz için öldürülebiliyoruz.” Dedi.

PKK TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILAN ACILI ANNENİN FERYADI

Gündem Dışı söz alan Ak Parti Gurup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, sırasında oturduğu yerden yaptığı konuşmada evladı PKK tarafından dağa kaçırılan acılı annenin Diyarbakır’daki feryadına dikkat çekerek, bu durumda olan annelere ve destek verenlere saygı ve selamlarını iletip, ülkeyi kimsensin bölemeyeceğinin altını çizdi.

HER TÜRLÜ ŞİDDETİ LANETLİYORUZ

Ak Parti Gurup Başkanvekili Yağcı, konuşmasında; kadına, çocuğa, insana ve canlıya yapılan her türlü şiddeti lanetlediklerini ifade ederek, şiddetin; inanç değerlerimize, toplumsal yapımıza, kimliğimize yakışan bir tavır olmadığının altını çizdi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. CHP Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın teklifi üzerine gündemdeki 14. Madde gündemin 1. Sırasına alınması oylanarak kabul edildi.

Kürsüye gelerek Meclis üyelerine Ataşehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020-2024 yıllarını kapsayan, 6 amaç ve 23 stratejik hedeften oluşan Ataşehir Belediyesi Stratejik planın sunumu CHP Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz tarafından kürsüden sunuldu.

Kürsüdeki konuşmasına Sivas Kongresi ve kongredeki “Manda Kabul Edilemez” maddesine dikkat çeken İlhami Yılmaz, Eğitim Öğretim yılı açılışı mesajını iletip, dünyada 100 yıldır faaliyetini yürüten sayılı partilerden CHP’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Ak Parti grubunun muhalefeti ve oy çokluğu ile kabul edilen CHP Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz 2020-2024 yıllarını kapsayan Ataşehir Belediyesi Stratejik planın sunumunu yaparak plan hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Yılmaz, Stratejik planların son yıllarda kamu sektöründe de önem kazandığını, Stratejik plan uygulamasının; mali disiplin sağlanması, kaynakların stratejik öncelikle kullanılarak, etkin kullanılması, hesap verme sorumluluğunun gelişmesi açısında önem kazandığının altını çizdi.

STRATEJİK PLANA ELEŞTİRİLER İLE GÖRÜŞLERİNİ AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ FATİH KAYACI AKTARDI

Meclisteki muhalefet partisi Ak Parti gurubu adına gündemin 1. Maddesindeki Ataşehir Belediyesi Stratejik planına yönelik itiraz, muhalefet gerekçeleri ve eleştirileri ile görüşlerini Ak Partili Meclis üyesi Fatih Kayacı kürsüden yaptığı konuşmada Meclis üyelerine aktardı.

Ataşehir Belediyesi Stratejik planında olağan belediyecilik faaliyetlerine yer verildiğini ifade eden Ak Parti Gurup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir’in atılımına yönelik projelerin yer almadığını iddia etti.

Emekevler Eleştirilerine Yanıt Sadık Semih Kayhan’dan https://www.itvhaber.com/emekevler-elestirilerine-yanit-sadik-semih-kayhandan.html#.XXJCoYqxKBI.twitter#EmekevlerEleştirilerineYanıt #SadıkSemihKayhan #SevgiUluğ #AtaşehirBelediyeMeclisi #Emekevler #sosyalkonut #AkPartigrubu #StratejikPlan #CHPGurupBaşkanvekili #İlhamiYılmaz #FatihKayacı #CHPliÜye #TuğbaDönmez #MustafaNaimYağcı #HalukSadıkoğlu #itvhaber

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 5. September 2019

ATAŞEHİR BELEDİYESİ STRATEJİK PLAN OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ

Gündemin 1. Maddesi olan Ataşehir Belediyesi Stratejik Plana ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oylanıp, Ak Parti grubunun ve MHP’li üye Hakan Arıkaya’nın muhalefeti, red oyu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

İlhami Yılmaz, gündemin 2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13. ve 14. Maddelerinin komisyondan geldiği şeklinde oylanarak kabulünü teklif etti.

İTİRAZLARI YENİSAHRA VE YAKIN ÇEVRESİ 1/1000 UİP KAPSAMINDA DEĞERLENDİRDİK

Gündemin 2 maddesinden itibaren Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Uygulama İmar planına yönelik itirazları değerlendirdiklerini ifade eden Ak Partili İmar Komisyonu Üyesi Halık Sadıkoğlu, 1/5000 ölçe Revize Nazım İmar Planı’na yapılacak itirazla ortaya çıkacak değişikliğin durumu değiştirebileceğinin altını çizdi.

Gündemdeki Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 UİP itirazları içeren 2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13. ve 14. Maddeler oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca gündemdeki 15., 16., 17., 18., ve 21. Maddeleri oylanarak, oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemdeki 19. Madde yapılan tartışmalardan sonra oy birliği ile müdürlüğe geri gönderilmesi kararı alındı.

Gündemin 20. Maddesinde yer alna Emekevler projesindeki belediyeye ait dairelerin kiralanmasına yönelik teklifine yönelik, Ak Parti Grup Başkan Vekili Av.Mustafa Naim Yağcı’nın itirazları ve eleştirileri tartışmalara yol açtı. Yapılan oylamada Ak Parti Gurubu ve MHP’li üye Hakan Arıkaya’nın red oyuyla ve oy çokluğuyla kabul edildi.

SOSYAL KONUTLAR SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Tartışmalara, dönemde teknik başkan yardımcısı olarak görev yapan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sadık Semih Kayhan noktayı koydu. Hak sahiplerinin Kadıköy Belediyesi zamanında belirlendiğini, Ataşehir Belediyesince de güncellendiğini belirten Kayhan, kiralanan konutların belirlenen sayının üzerinde, imar artışı ile ortaya çıkan konutlar olduğunu sosyal konutların sahiplerini beklediğini kaydetti.

BELİRLENEN MALİYETİN ALTINDAKİ FİYATIN BİLE ÖDENMEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİLLER

Projeyi baştan sona kadar ezbere bildiğini, hesapları yapılan bir proje olduğunu kaydeden Kayhan, “Bu proje; pazarlamak için lüks konutların yapıldığı proje değil. Bölgedeki gecekonduları ev sahibi yapabilmek içi yapılan sosyal proje. Bu proje Türkiye’de ilk uygulamadır. Hem 2981, hem de 6306 uygulamasını karışık uygulayan Türkiye’deki ilk projedir. Buradaki amaç Ataşehir’de Kurbağalı Dere kenarındaki gecekonduların taşınması projesiydi. 630 civarında konut vardır. Arkadaşlarımız lüks konuttan bahsediyorlar. Vatandaşımızın belirlenen maliyetin altındaki fiyatı bile ödeyemediğinin sanırım farkında değiller. Enkaz bedeli düştükten sonra 120 binde 60 bin TL’ye değişen fiyatlarla daire veriliyor. Faizsiz borcu ödemekte güçlük çekiyorlar.” Dedi.

KAMULAŞTIRMA, SDA KALANLARA SOSYAL KONUTLARDAN YER VERİLİYOR

Önceki dönemler Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı olan CHP’li Meclis üyesi Sadık Semih Kayhan, yaptığı açıklamada, “Dere kenarındaki konutların kimler tarafından taşınacağı sanırım bilinmiyor. Şehir dışındaysa DSİ, şehir içinde ise İstanbul’da İSKİ’ye aittir. Yeşil alanlar ve yolda kalanlara bu projeden konut verileceği yönünde Meclis kararı çıktığını sanırım bilmiyorlar. Böyle bir kararımız var Bu güne kadar tespit edilenlere defalarca tebligat yapılmasına rağmen gelip almayanlar var. Sağlık tesisi alanı ve Belediye Hizmet Alanında kalanlara yer verildi buradan. Kamulaştırma veya sosyal donatı alanındakilere buradaki sosyal konutlardan yer veriliyor. Hemen başvurularını yapsınlar.” Şeklinde ifadeler ile sosyal konutların sahiplerini beklediğini yineledi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ 07/10/2019 Pazartesi günü Saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ