logo

ENGELLİ HAKLARI VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMPOZYUMU YAPILDI

ENGELLİ HAKLARI VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMPOZYUMU YAPILDI

Medeniyet Üniversitesi ile Sevgi Seli Engelliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Engelli Hakları ve Sağlıklı Yaşam Sempozyumu” MÜ Güney Yerleşke Konferans Salonunda gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Medeniyet Üniversitesi ile Sevgi Seli Engelliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Engelli Hakları ve Sağlıklı Yaşam Sempozyumu” 15 Mayıs Pazartesi günü Güney Yerleşke Konferans Salonunda gerçekleşti.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan sempozyumun açılış konuşmalarını Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın yaptığı sempozyum, sonrasında 2 oturumla devam etti.

engelli haklarını daha iyi anlayabilmek ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek üzere Engelliler Haftası münasebetiyle pek çok etkinlik düzenlendiğinin altını çizen Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol,  Engelliler Haftasının bayram değil, engellilerin varlığı ve sorunlarına dikkat çekilerek farkındalık

Türkiye’de toplam nüfusun yaklaşık yüzde 10’una tekabül eden engellilere dönük bir farkındalık oluşturmak adına etkinlikte yer aldıkları için Sevgi Seli Derneği’ne, tüm konuşmacılara ve dinleyicilere teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, açılıştaki konuşmasında, Üniversite hakkında genel bilgiler verdi.

Fiziki yapılarımızı engellilere dönük fonksiyonları ihtiva edecek şekilde planlamak ve inşa etmek için Medeniyet Üniversitesinin azami gayret sarf ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Cihan, buna ek olarak sosyal yaşamda engellilerin karşısına çıkabilecek başkaca engellerin ve toplumda sağlıklı olduğunu düşünen bireylerin kafalarındaki önyargıların da ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

İlçe Kaymakmığı olarak icracı kurumlar olduklarını ve en önemli vazifelerden birisinin de erişebilirlik meselesindeki problemlerin ortadan kaldırılması olduğunu belirten Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu,  ülkemizde erişebilirlikte bütün engellerin kaldırılması ile ilgili bir takvim belirlendiğini ifade ederek bu bağlamda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram ise engelli hakları kapsamında TBMM’de yapılan yasal düzenlemeler hakkında bilgi vererek sempozyumu düzenleyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Özlem Reşat Yücel’in başkanlığını yaptığı 1. Oturumda, Av. Cemal Donat, Ayhan Metin ve Fahri Kol konuşurken; Yrd. Doç. Dr. Semanur Kumral Özçelik’in başkanlık ettiği 2. Oturuma ise Yrd. Doç. Dr. Yılda Arzu Aba, Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Ayyıldız ve Fzt. Şahin Karpuz konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik oturumlarının sonunda Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden, aynı zamanda sempozyumun da onursal başkanlığını yapan Prof. Dr. Lütfullah Karaman, etkinliğin sunumunu yapan Arş.Gör. Uzm. Berna Orhan’a ve tüm konuşmacılara teşekkür ederek plaket takdim etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ