logo

Erdoğan 2022 Yılı Fındık Alım Fiyatını Açıkladı

Erdoğan 2022 Yılı Fındık Alım Fiyatını Açıkladı

Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı fındık alım fiyatını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, levant-Giresun kalite fındığın kilogramının 54 liradan alınacağını duyurdu.

Erdoğan, 2022 Yılı Fındık Alım Fiyatını “2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kg başına alan destekli olarak levant ve Giresun kalite ortalamasını 54 lira olarak açıkladık. 2022 yılı fındık alım fiyatımızı, alan bazlı ödeme, mazot ve gübre destekleriyle birlikte kilogram başına 54 liraya yükselttik. Ülkemize ve değerli üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.” İfadeleri ile açıkladı.

ERDOĞAN CHP’YE YÜKLENDİ

Erdoğan konuşmasında, “yıllarca bu ülkeyi tek parti yönetimiyle milli iradeyi yok sayarak, koalisyonlarla siyaseti felç ederek, mezhebi gerilimlerle milli bünyemizi zayıflatarak, ah ah, aramızda benden büyük olan ablalarım var, ağabeylerimiz var. CHP’nin karneyle benzin, ekmek dağıtılan dönemleri vardı ya, bizim iktidarımızda böyle bir şey var mı? Yok.” İfadelerini kullandı.

TEMEL İHTİYAÇLARI 20 YILDA KARŞILAMAK MÜMKÜNMÜŞ

Erdoğan, “Bu ülkenin yoldan havalimanına, temel ihtiyaçlarını 20 yılda karşılamak mümkünmüş. Ordu-Giresun Havalimanı‘nı yaptık mı? Biz yaptık. Artık benim Ordulu, Giresunlu kardeşim çok kısa zamanda rahatlıkla Ordu’ya ve Giresun’a gelip gidiyor. Demek ki aşk ile koşan yorulmaz.” Şeklinde konuştu.

 (TERZİ) FİKRİ SÖNMEZ’E GÖNDERME

Konuşmasında Fatsa’nın ‘Terzi’ lakaplı sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez’i de hedef alan Erdoğan, “Bu Ordu, terörün nemenem şey olduğunu iyi bilir. Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir, onların bedelini benim Ordum çok ödedi” ifadelerini kullandı.

Fikri Sönmez, 1979’da ilçede yapılan seçimlere Devrimci Yol’un adayı olarak girmiş ve Fatsa Belediye Başkanı seçilmişti.

Kısa sürede yaptıklarıyla halkın büyük teveccühünü kazanan ve Türkiye çapında yankı uyandıran Sönmez öncülüğünde Fatsa Belediyesi yönetimi, 11 Temmuz 1980’de ‘Nokta’ adlı askeri operasyonla görevden alınmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ