logo

Erdoğan, ‘31 Mart’ta Bir Kez Daha Destan Yazmanızı Bekliyorum’

Erdoğan, ‘31 Mart’ta Bir Kez Daha Destan Yazmanızı Bekliyorum’

Çankırı’ya bugüne kadar mahcup olmadıklarını ve yine olmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta destan yazmanızı bekliyorum.”  Dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cumhur İttifakı‘na destek veren Çankırı‘ya bugüne kadar mahcup olmadıklarını Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Cumhur İttifakı’na destekte tarih yazıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çankırı mitinginde Ak Parti Çankırı Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Ak Parti Çankırı İl Başkanı, Ak Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz, Ak Parti Çankırı ileçe belediye başkan adayları, Ak Parti il ve ilçe teşkilat mensupları yer aldılar.

CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK VEREREK TARİH YAZDINIZ

Bütün seçimlerde Çankırı’nın desteğini ve hayır dualarını gördüklerini vurgulayan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Çankırı bizi hiç yalnız bırakmadı. Rekor oy oranlarıyla davamıza, mücadelemize sahip çıktı. Çankırılı kardeşlerimiz sözlerine sadık olduklarını 14-28 Mayıs seçimlerinde bir kez daha gösterdi. Milletvekilliğinde ve cumhurbaşkanlığında yüzde 78’e yaklaşan oy oranıyla Cumhur İttifakı’na destek vererek tarih yazdınız.” Dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK VEREN ÇANKIRI’YA MAHCUP OLMADIK

Cumhur İttifakı’na destek veren Çankırı’ya bugüne kadar mahcup olmadıklarını ve yine olmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta bir kez daha destek beklediğini kaydettiği konuşmasında, “Kentsel dönüşüm bizden, TOKİ bizden, fabrikalar da Başkan Hüseyin Bey’den. Sizlerin bu halini gördükten sonra Cumhurbaşkanı olarak sizlerin yanındayım. Çankırı’ya olan minnet borcumuzu daha fazla çalışarak, daha fazla ter dökerek, daha fazla eser ve proje üreterek ödeyeceğiz Yanlış yok değil mi? Bunun için 31 Mart çok ama çok önemli. Sizlerden 31 Mart’ta bir kez daha destan yazmanızı bekliyorum.”  İfadelerine yer verdi.

CUMARTESİ ANKARA’DA, PAZAR GÜNÜ İSTANBUL’DA MİTİNG

Yerel Seçimi çalışmaları ile Mart ayında 23 şehri ziyaret ettiğini belirten, Cumartesi Ankara’da, pazar günü ise İstanbul’da miting yapacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da çok sayıda Çankırılı olduğunu hatırlatarak, “Ankara’daki yarenleri, Çankırılı kardeşlerimi tek tek telefonla arayacak, Ankara’da da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız.” İfadelerini kullandı.

ÇANKIRI’YA 21 YILDA 55 MİLYAR LİRA YATIRIM

Çankırı’ya eğitimde, 777 yeni derslik kazandırdıklarını ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni kurduklarını, gençlik ve sporda 5 bin 633 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıklarını ve toplam 32 spor tesisi inşa ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çankırı’ya son 21 yılda güncel rakamlarla ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz, 55 milyar lira yatırım yaptık.” diye konuştu.

400 YATAKLI HASTANE İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Çankırılı ihtiyaç sahiplerine toplam 1 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 400 yataklı hastane yatırımının devam ettiğini hatırlatarak, “Sağlıkta şehrimize toplamda 480 yataklı 10 hastane dahil, 26 sağlık tesisi kazandırdık. Toplam 400 yataklı Çankırı Merkez Devlet Hastanemizin inşasına devam ediyoruz. Çankırı’da ihale, proje ve arsa tedariki olan 4 sağlık tesisimiz daha var.” Dedi.

ÇANKIRI’DA TOKİ 4 BİN 632 KONUTU TAMAMLAYIP TESLİM ETTİK

Çankırı’da TOKİ vasıtasıyla 4 bin 632 konutu tamamlayıp, hak sahiplerine teslim ettiklerini, bin 584 konutun yapımının sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ ile Millet Bahçeleri, konutlar yaptıklarını, belediye başkanı ile de fabrikalar yapıldığını ifade etti.

ÇANKIRI’DA 8 MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

İktidara geldiklerinde il sınırları içerisinde atık su arıtma tesisi olmadığını, bugün 9 tesisle Çankırı’ya hizmet verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankırı’da 8 millet bahçesi projesi olduğunu, Orta ve Eldivan millet bahçelerinin yapımının sürdüğünü söyleyerek, “Merkezde Karatekin, Kızılırmak, Şabanözü’nde Yenimahalle, Yaylakent’te Cumhuriyet, Çerkeş’te Dere ve Ilgaz’da Gölpark millet bahçelerimizin de projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz.” dedi.

BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 246 KİLOMETREYE ÇIKARDIK

Ulaştırma alanında yaptıkları yatırımları aktaran, 18 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 246 kilometreye çıkardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankırı Çevre Yolu’nun da dahil olduğu Çankırı-Ankara hududu yolu, Ankara hududu-Şabanözü yolu, Orta-Şabanözü yolu ve Kurşunlu-Korgun yolunun yapımına devam ettiklerini söyledi. Erdoğan, Kastamonu-Çankırı yolundaki çalışmaların sürdüğünü, 2 tek köprü, 1 çift köprü, 3 köprülü kavşak ve 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ni tamamladıklarını bildirdi.

IRMAK-KARABÜK-ZONGULDAK HATTI ELEKTRİKLİ HALE GELECEK

Çankırı VADEMSAŞ Makas ve Makas Sistemleri Fabrikası ile yüksek hızlı trenlerin makaslarının üretildiğini belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Fabrikanın yılda 810 adet konvansiyonel ve hızlı tren makası üretme kapasitesi mevcut. Irmak-Karabük-Zonguldak hattı sinyalizasyon ve telekomünikasyon tesislerini yaparak, modernize ettik. Bu hattı elektrikli hale getirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇANKIRI’NIN İÇME SUYU MESELESİNİ BİZ ÇÖZDÜK

Çankırı’ya 12 baraj, 7 içme suyu tesisi 19 sulama tesisi, 4 gölet, 38 taşkın koruma yer altı depolama tesisi ve 2 hidroelektrik tesisi inşa ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çankırı’nın içme suyu meselesini biz çözdük. Yapraklı Sarıkaya Göleti’ni ihalesini Aralık 2023’te yaptık, inşaat çalışmalarına yakında başlıyoruz. Son 21 yılda inşa ettiğimiz projelerle 293 bin dekar zirai araziyi sulamaya açarak, çiftçilerimize yıllık 2,2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Toplam 1 milyar 250 milyon lira yatırım tutarı olan Kızlaryolu Barajı gövde inşaatı bitti, yeniden yerleşim süreci devam ediyor. İnşallah bu süreci süratle sonuçlandırıp, 3 ilimizin 143 bin dekar bereketli topraklarını suyla kavuşturacağız. 7 bin 280 hektar alanı suya kavuşturacak Koyunbaba Barajı sulamasının yapımına devam ediyoruz.” Dedi.

ÇANKIRI’YA 5 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURDUK

Çankırılı çiftçilere 18 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği ve yatırım yaptıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdamı desteklemek için Çankırılı işverenlere 1,2 milyar lirayı aşan prim teşviki verdiklerini hatırlattığı konuşmasında, “Şabanözü, Çerkeş, Yakınkent, Kurşunlu Çavundur ve Orta’ya Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Yani Çankırı’ya 5 Organize Sanayi Bölgesi, bir Araştırma Geliştirme Merkezi, bir Teknopark kurduk.” İfadelerine yer verdi.

YAPARSA AK PARTİ YAPAR

Enerjide Çankırı’ya Atkaracalar, Çardaklı, Çerkeş, Dodurga, Eldivan, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Saçak, Şabanözü ve Yaylakent’e doğal gaz arzını sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaparsa AK Parti yapar” sözlerini tekrarladığı konuşmasında , “İnşallah 31 Mart’tan sonra bunlara, yerel yönetimlerle işbirliği halinde çok daha fazlasını Cumhurbaşkanı kardeşiniz, ekibiyle ilave edecektir. İl ve ilçe belediye başkan adaylarımızı ben sizlere emanet ediyorum. 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışıyoruz değil mi?” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ