logo

Erdoğan, ‘Türk Milleti Tarihi Boyunca Özgürlük Mücadelesi Verdi’

Erdoğan, ‘Türk Milleti Tarihi Boyunca Özgürlük Mücadelesi Verdi’

Ankara’da programların tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a gelerek 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Buluşması’na katılarak vatandaşlara hitap etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara’da 15 Temmuz programlarına katılanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Buluşması’na ve “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin açılış törenine katıldı.

TÜRK MİLLETİ BİNLERCE YILLIK TARİHİ BOYUNCA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VERDİ

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Buluşması’nda konuşan Erdoğan, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca özgürlük mücadelesi verdiğini, kurduğu devletler, inşa ettiği medeniyetler ve geliştirdiği kültürle hep özgür bir toplum olarak hayatını sürdürmeye çalıştığını söyledi.

ANKARA ve İSTANBUL’DA 15 TEMMUZ TÖRENLERİNE KATILDI

Ankara’daki programını tamamlayıp İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Buluşması’na ve daha sonra da “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki törende de vatandaşlara hitap ederek, milli birliğin önemine işaret etti.

15 TEMMUZ MİLLETİMİZİN YAŞADIĞI HADİSELERİN SEMBOLÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programında yaptığı konuşmada, “15 Temmuz bize, sadece o karanlık geceyi değil, onunla birlikte ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm bu hadiseleri hatırlatması gereken bir semboldür. Biz, son nefesimize kadar bu çabayı sürdürmekte kararlıyız. Milletimizle birlikte çıktığımız bu kutlu yolculuğu menziline ulaştırana kadar durmayacağız” dedi.

İŞGAL KUVVETLERİNİN DAHİ MECLİS’E SALDIRMADI

Millî Mücadele döneminde işgal kuvvetlerinin dâhi Meclis’e saldırmadığını, daha önceki darbelerde bile Meclis binasının fiilen hedef alınmadığını vurgulayan, hiçbir darbenin yapanın yanına kar kalmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da dik duruş sergileyen medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, aydınlara, sabaha kadar kesintisiz ezan ve sela okuyan imamlara, müezzinlere, sabaha kadar dua edenlere, Cape Town’dan İslamabat’a, Kudüs’ten Mogadişu’ya kadar dünyanın dört bir köşesinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan Türk vatandaşlarına ve bombalara rağmen vakur duruşlarını bozmayan milletvekillerine selamlarını iletti.

TÜRK MİLLETİNE ESARET BOYUNDURUĞU VURABİLEN ÇIKMADI

Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca özgürlük mücadelesi verdiğini, kurduğu devletler, inşa ettiği medeniyetler ve geliştirdiği kültürle hep özgür bir toplum olarak hayatını sürdürmeye çalıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletine esaret boyunduruğu vurabilenin çıkmadığını vurguladığı konuşmasında “Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, İstiklal Harbi’nde bu niyetleri toprağa gömdük. 15 Temmuz milletimize esaret boyunduruğu vurma çabalarının farklı bir yöntemiydi. Ülkemizin içine yerleştirdikleri ihanet çetesiyle milletimizi esir alacaklarını sananlar, tıpkı asırlar boyunca hep olduğu gibi, bir kez daha derslerini aldılar” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ