logo

Erdoğan’ın Damadı Albayrak ve İlgezdi TBMM’de

Erdoğan’ın Damadı Albayrak ve İlgezdi TBMM’de

tbmm-25 - ist_1_bGenel Seçimde İstanbul 1. Bölgeden TBMM’ye gidecekler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ve ön seçim birincisi Gamze Akkuş İlgezdi var.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı’nın Damadı Parlamentoda

AKP İstanbul 1. bölgeden TBMM’ye gidecekler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı da bulunuyor.

Ak Parti İstanbul 1. Bölgede TBMM’ye girmeye hak kazanlardan öne çıkan isimler arasında; İdris Güllüce, Mihriman Belam Satır, Erol Kaya, Osman Can, Berat Albayarak var.

CHP’de İlgezdi, Ali Özcan TBMM’de, Öğüt Yok

Şafak Pavey, Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal, İlhan Kesici gibi CHP’nin önde gelen kurmaylarının TBMM’ye gittiği İstanbul 1. Bölgede ön seçimde 1. olan Gamze Akkuş İlgezdi’de yer alıyor.

11 milletvekili çıkaran CHP’nin aday olan Ali Özcan parlamentoya giderken 24. Dönemin çalışkan milletvekillerinden Kadir Gökmen Öğüt ise sandıktan çıkamayarak parlamentoya gidemeyenler arasında yer aldı.

HDP ve MHP 3’ER VEKİL TBMM’de

MHP ve HDP’nin 3’er milletvekili ile İstanbul 1. Bölgeden TBMM’de temsil edileceği parlamentoda HDP adın Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya ve Erdal Ataş, MHP adına da Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Uygar Suphi Aktan yer alacak.

İstanbul 1. Bölge’den seçilen milletvekilleri:

AKP’den TBMM’ye Gidecek Mv.: 14

İdris Güllüce, Mihriman Belam Satır, Erol Kaya, Ahmet Berat Conkar, Osman Can, Berat Albayarak, İsmet Uçma, Metin Külünk, Ravza Kavakçı, Erkan Kandemir, Alev Dedegil, Mehmet Ali Pulcu, Hasan Sert ve Hüseyin Yayman

CHP’den TBMM’ye Gidecek Mv.: 11

Şafak Pavey, Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, Gamze Akkuş İlgezdi, Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal, İlhan Kesici, Oğuz Kaan Salıcı, İhsan Özkes, Onursal Adıgüzel ve Ali Özcan

MHP’den TBMM’ye Gidecek Mv.: 3

Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Uygar Suphi Aktan

HDP’den TBMM’ye Gidecek Mv.: 3

Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya ve Erdal Ataş

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ