logo

Ertuğrul Bilican, ‘Ataşehir’de Yeni Kayıt Problemi Olmaz’

Ertuğrul Bilican, ‘Ataşehir’de Yeni Kayıt Problemi Olmaz’

9 Eylül Pazartesi günü Ataşehir’de 80 binin üzerinde 3500 öğretmen, 84 devlet okulu 180‘in üzerinde özel okul l ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ı makamında ziyaret ederek, 9 eylül Pazartesi günü tüm öğrenciler için başlayacak, öğretmenler ve yeni oryantasyon öğrencilerinin açılışını  yaptığı 2019-2020 Eğitim – Öğretim yılı ilgili www.itvhaber.com okurları için hazırlık ve çalışmalar hakkında bilgi aldık.

2019-2020’DE 1.900.000 8. SINIF MEZUN ÖĞRENCİ

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müğdürü Ertuğrul Bilican’a 1.211.000 öğrencinin mezun olduğu, yaklaşık 130.000 öğrencinin merkezi sınav ile alan okullara yerleşebildiği 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından sonra, 1.900.000 öğrencinin 8. Sınıftan mezun vereceği 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yaşanabilecek sorunlar ile ilgili düşüncelerini sorduk.

ÇÖZÜM İÇİN B VE C PLANLARI HAZIR

60 ay kuşağı olarak nitelenen öğrenci yoğunluğunun üçte bir oranında fazlalaştığı öğrenci sayısının Ataşehir’de 1000 civarında olduğunu, beklenen bu yoğunluğun ortaokul kayıtları sırasında sorunsuz aşıldığını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, www.itvhaber.com okurları için yaptığı açıklamada alacakları tedbirler ve yapılacak planlama ile bu kuşağın lise kaydı sırasında beklenen olası sorunları da aşacaklarını, çözüm için B ve C planlarının da hazır olduğunu ifade etti.

SORUNU ÖNCEDEN BİLDİĞİMİZ İÇİN ORTAOKULLARDA ÇÖZDÜK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilican konu hakkında yaptığı açıklamada; “8 yıl önce erken ya gurubunda kayıt yaptıran, o dönemin nüfusu, kuşağın yaklaşık 1/3 oranında öğrenci fazlası var. 6. Sınıf, 7. Sınıf kuşağına orantıladığımızda 3’te birlik bir fazlalık var diğer sınıflara oranla. Biz 4 yıl önce ortaokullarda kayıt döneminde de bu sorunu ön görerek önceden hazırlık yaptık. Ortaokul kayıtlarında bu sorunu çözdük. Gelen sorunu önceden bildiğimiz için ortaokullarda bu sorunu çözdük. Okul sayısını artırmadan, mevcut okulların iç birimleri üzerinde yaptığımız çalışmalarla, düzenlemelerle 1/3 fazla öğrenci grubunu aldık. Şimdi bu yıl ortaokulların 8. Sınıfında bu çocuklar.” İfadelere yer verdi.

ÜÇTE BİR FAZLA 8. SINIF MEZUNU OLACAK

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com takipçileri için yaptığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi:

“Seneye bu yıl verdiğimiz mezun sayısının 1/3 fazlası oranda 8. Sınıftan mezun öğrencimiz olacak. Biz bu gelen yoğun öğrenci kuşağını ön görerek hazırlığımızı yaptık. Ataşehir açısından şansımız; yeni bir okulumuz bitmek üzere. Ataşehir’de lise düzeyinde okula zaten ihtiyacımız vardı. Bu güne kadar bu ihtiyaç için komşu ilçe Kadıköy’deki liselerin kapasitelerinden faydalanıyorduk. Bizim öğrencilerimiz Kadıköy’ün liselerine bölge lisesi gibi gidebiliyordu. Bu yıl da öyle bölge lisesi gibi kayıt yaptırılabildi.”

İHTİYACA GÖRE B VE C PLANLARI DEVREYE SOKULACAK

“Biz, B planı olarak önümüzdeki yıl yeni yapılan binamızı lise olarak açmayı planlıyoruz. Bu planlamada ihtiyacı karşılamakta zorlanacak olursa,  mevcut meslek liselerimizden birinin kademeli dönüşümünü de C planı olarak masamızda tutuyoruz. İhtiyaca göre B ve C planlarını devreye sokarak olası sorunlara başında çözüm üreteceğiz.”

6 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİMİZ MEZUN OLDU

“Bu planlamalar çerçevesinde tabii biz şu anda hazırlıklıyız. Geçen hafta okul müdürleriyle yaptığımız toplantıda da bu konuyu gündeme getirdim. Onlarla da biz konuştuk bu konuyu, B ve C planlarını da ortaya koyarak.

6 BİN MEZUNDAN 89 TANE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİMİZ VAR

“Bu yıl özel okullarla birlikte 6 binden fazla öğrencimiz mezun oldu. Son Bakanlık yerleştirmeleri sonucunda 89 tane öğrencimiz vardı liseye yerleşemeyen. Aslında 6000 küsur öğrenci içerisinde son Bakanlığın bütün yerleştirme aşamalarından süreçlerinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonuna müracaat eden yerleştirilmemiş 89 çocuk çok bir rakam değil. Yapılan planlamayla yerleştirmeleri tamamlarız.”

ATAŞEHİR’DE YENİ KAYIT PROBLEMİ OLMAZ

“Ataşehir’de yeni kayıt problemi olmaz. Biz ikili öğretime geçmeden içinde kalarak sistemi yürütme gayreti içindeyiz. Atatürk Mahallesi’nde inşaatı devam eden okulu teslim almak üzereyiz. Bölgesel anlamda analiz yapıyoruz ya bizim hangi bölgede daha çok öğrenciye ihtiyacımız olacak? Hangi okul dönüşüm daha uygunsa orada bir dönüşüm yapacağız.”

2 MESLEK LİSESİNİ ANADOLU LİSESİ’NE DÖNÜŞTÜRDÜK

“Önceki yıl Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesinin kademeli olarak Anadolu Lisesi’ne dönüştürdük. Mehmet Rauf sağlık Meslek Lisesini de Bakanlığın sağlık meslek liselerindeki sayıları düşürme politikası çerçevesinde niteliğini değiştirdik. Bu iki okuldaki nitelik değişikliği Ataşehir’deki Anadolu Lisesi talebini karşılamakta bize yardımcı oldu. 2 yıldır biz tekli eğitimle hem Anadolu Lisesi’ni isteyenlerin neredeyse tamamına yakının taleplerini karşıladık.”

YERLEŞTİRME İŞLEMİ BU HAFTA SONU İTİBARİYLE BİTMİŞ OLACAK

“Okul müdürleri ile toplantı yaparak kapasite ve talep dengesi yani ortaokul mezun sayısı ve lise sayısı masaya yatırıldı. Okul okul görüşüldü. Bizim yaptığımız planlama, bazen bakanlıktan öneri aldık. Bazı okullarda kapasite artırımı yaptık. Şu anda tek sıkıntımız 89 çocuğun durumu.  Yerleştirme işlemi bu hafta sonu itibariyle bitmiş olacak.”

ÖĞRETMENLER BAŞLADI, ORYANTASYON PERŞEMBE GÜNÜ

“Bugün itibarıyla öğretmenler başladı. 15. Sınıflar perşembe günü başlıyor. Perşembe günü onlar oryantasyon eğitim açısından başlıyor. Tüm öğrenciler için ders yılı da 9 Eylül pazartesi günü başlıyor. öğretmen arkadaşlarıma bugün bazı okullara merhaba deyip yeni dönemin hayırlı olmasın dileklerim. Öğretmen arkadaşlarıma sağlıklı huzurlu başarılı mutlu bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Birlikte birçok işi yapacağız. Yine bu yıl hem okullarımızda akademik eğitim öğretim faaliyetleri açısından güzel çalışmalar yapacağız. Birlikte Bakanlığımızın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve okulların kendi planladıkları projeleri birlikte yürüteceğiz.”

2019- 2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9 EYLÜL’DE

“2019- 2020 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize başarılar diliyorum. Mutlu huzurlu sağlıklı başarılı bir yıl… 9 Eylül’de hepsini kucaklayacağız. 9 Eylül’de de tüm öğrencilerimizin tekrar kapılarımız açacağız. Ataşehir’de 80 binin üzerinde 3500 öğretmen, 84 tane devlet okulu 180 ‘in üzerinde özel okul özel ile 2019- 2020 eğitim-öğretim yılına başlıyoruz”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ