logo

Fahri Kol, Ak Parti’den İstanbul Mv. Aday Adayı

Fahri Kol, Ak Parti’den İstanbul Mv. Aday Adayı

Ak_parti_mv_aday_adayi_fahri_kol- (1)Engellilere ve ailelerine yönelik çalışma yapan Sevgi Seli Derneği Genel Başkanı Fahri Kol Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sevgi Seli Engeliler Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Kol Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptı.

Fahri Kol adaylık başvurusunu, “Siyasi büyüklerimizin ve siz değerli dostlarımız tavsiyesi üzerine, Milletimize ve Engelli Mağdur Kardeşlerimize daha İyi hizmet verebilmek için Ak Parti 1. Bölge Milletvekili A. Adaylığı Başvurumuzu yaptık” sözleri ile duyurdu.

Ak_parti_mv_aday_adayi_fahri_kol- (3)

Ak Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yapan Fahri Kol başvuru sonrası yaptığı açıklamada; “Vekil olsak ta, olmasak ta kanunlar çerçevesi içinde ülkemizin, milletimizin huzur için, vatandaşımızın yaşam kalitesini arttırabilmek ve ekonomik özgürlüğüne kavuşturabilmek boynumuzun borcudur. Demokrasi ve eşit hayat şartları için her türlü mücadeleyi vereceğimize “Din, İrk, Cins, Engelli / Engelsiz ayırt etmeksizin” var gücümüzle çalışacağımıza, bölünmez bütünlüğümüzü al bayrağımız altında yaşatacağımıza şimdiden yüce Mevla’mız huzurunda yemin ederim” şeklinde konuşarak; “Desteklerinizi bekliyorum” dedi.Ak_parti_mv_aday_adayi_fahri_kol- (2)

FAHRİ KOL Kimdir?

1974 yılında Trabzon’unun Araklı İlçesinde doğdu. İlk Orta ve Lise eğitimini Trabzon’da tamamladı.

İş hayatına S.S.Taş. Maden Kooperatifi’nde muhasebeci olarak göreve başladı. Daha sonraki Yıllarda Coco Cola A.Ş’ye Satış Yönetmeni olarak atandı.

2000 Yılında İstanbul’a göç ederek ticarete atıldı ve gıda sektöründe yerini aldı. Ortak olduğu Dolunay Süper Marketleri A.Ş. yönetim kurulu başkanlığına devam etmektedir. Küçük yaştan itibaren sporla ilgilenen, azimli ve aktif yapısıyla tanınan Fahri KOL ; Tae-Kwon-Do, Masa tenisi, Olimpik Yüzme ve Motor Kros branşlarında birçok ödül ve dereceler almıştır.

2006 yılında Siyasete atılan Fahri KOL Ak Parti Kadıköy ilçe teşkilatında 19 Mayıs mahalle başkanı olarak görev yapmıştır. 2009 yerel seçimlerinde Kadıköy İlçesinden Belediye Meclis Üyesi Adayı olmuştur.

Hayatını engellilere hizmet etmeye adayan Fahri KOL 2009 yılında üyesi olduğu Sevgi Seli Engelliler Derneğine Genel Kurul Kongresiyle Genel Başkan Olarak seçilmiştir. Halen Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda İstanbul Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu başkanıdır.

2012 yılında evlen Fahri Kol, bir kız çocuğu babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ