logo

Farklı Kültürleri Buluşturan Yaz Okulu Başladı

Farklı Kültürleri Buluşturan Yaz Okulu Başladı

Ataşehir Belediyesi, Yeditepe Üniversitesi ve AIESEC işbirliğiyle gerçekleştirilen farklı ülkeden gelen 150 öğrenciyle birlikte Ataşehirli çocukların ve gençlerin de katıldığı yaz okulu başladı.

Ataşehir Belediyesi, Yeditepe Üniversitesi ve AIESEC işbirliğiyle gerçekleştirilen yaz okulu başladı. 70 farklı ülkeden gelen 150 öğrenciyle birlikte Ataşehirli çocukların ve gençlerin de katıldığı yaz okulunda 8 farklı projeye imza atılacak.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri üzerine Birleşmiş Milletler’in ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı yaz okulunda; barış ve adalet, iklim eylemi, yoksulluğa yönelik farkındalık çalışmaları, kaliteli eğitim, eşitsizliğin azaltılması, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sağlıklı bireyler gibi başlıkları kapsayan projeler yer alıyor.

16 Temmuz 2019 Salı günü başlayan yaz okulu, 9 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek. Ataşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği koordinatörler eşliğinde, 8 farklı merkezde devam eden yaz okulunda, Ataşehirli öğrenciler yurt dışından gelen gençlerle kültürel paylaşımların olduğu, farklı ve eğlenceli bir eğitim modelini deneyimliyorlar.

Ataşehirli çocuklar ve gençler, yabancı katılımcılarla birlikte yaz okuluna katılarak; etkili konuşma ve iletişim becerilerini de geliştiriyorlar.  İngilizce olan proje dili sayesinde bol bol pratik yapma fırsatı yakalayan öğrenciler, yeni arkadaşlıklar da kuruyor. Yurt dışından gelen öğrencilerin konaklama ihtiyacını ise Yeditepe Üniversitesi sağlıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ