logo

FEMİNİSTANBUL KADIN ŞİİR FESTİVALİ BAŞLADI

FEMİNİSTANBUL KADIN ŞİİR FESTİVALİ BAŞLADI

feminist_atasehirKapanışının Ataşehir Mustafa Saffet KM’da yapılacağı ‘Kadın Dili’ konseptli 1. Uluslararası Feministanbul Kadın Şiir Festivali, 5-9 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Artshop Yayıncılık tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Feministanbul Kadın Şiir Festivali, 5-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak.  Çeşitli ülkelerden katılım sağlanan festivale Suudi Arabistan’dan Abir Zaki, Ali Al Hazimi, Huda Aldaghfag; Mısır’dan Gihan Ömer, Suriye’den Marwan Ali, Güney Kıbrıs’tan Andraoulla Shati ve Filistin’den Fatma Nazzal katılacak. Yabancı konuk sanatçıların dışında birçok Türk kadın şair de festivalde yer alacak.

‘Kadın Dili’ konseptli festivalin açılış toplantısı, 6 Ekim Perşembe günü Ressam Ekrem Kahraman’ın atölyesinde sanat sohbetleriyle başlayacak. Ardından Modacı Çiğdem Akın’ın stüdyosunda yabancı konuklarımıza Türk modası hakkında bir sunum yapılıp, mini bir defile düzenlenecek.

Festival, 7 Ekim Cuma günü saat 11.30’da Dimitriu Cantemir Romen Kültür Merkezi’nde Romen şairlerin ve yabancı konukların şiir dinletileriyle devam edecek. Moderatörlüğünü Pelin Batu ve Artshop yayıncılık sahibi Vedat Akdamar’ın üstlendiği program, Koşuyolu Mahalle Evi Neyya Edebiyat Atölyesi’nde ‘Kadın Dili’ adlı panelle sona erecek.

8 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapılacak kapanış etkinliği Artshop Yayıncılık, Tuz Medya ve Ataşehir Belediyesi organizasyonunda Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Kapanış töreninde sunuculuğu Özlem Ören üstlenirken etkinlikte kanun sanatçısı Osman Tüzün de konuklara mini bir dinleti sunacak ve program sonunda şairlere plaket verilecek.

feminist

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ