logo

Fetih, Ataşehir’in En Sorunsuz Mahallelerinden

Fetih, Ataşehir’in En Sorunsuz Mahallelerinden

Fetih Mah - Prestij caddesiKentleşme sürecini tamamlamış, imarda iyi bir emsale sahip olan Fetih Mahallesi, yapılaşma sürecini tamamlamış ve önemli sorunu olmadığı ifade ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

1988’de kurulan; Sivas, Sinop, Kahramanmaraş, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin ağırlıklı 17 bin civarında nüfusu 8600 civarında seçmeni olan Fetih Mahallesi’de Yenişehir gibi Ataşehir’in en sorunsuz mahallelerinden biri.

Kentleşme sürecini tamamlamış Fetih Mahallesi’nin önemli sorunu olmadığı, iamarda iyi bir emsale sahip olan mahallaenin yapılaşma sürecini tamamladığı gözlenirken; Fetih mahallesi sakinleri, Ataşehir Belediyesi’nin asli görevlerini çok iyi yaptığını ifade ediyorlar.

Ağırlıklı olarak muhfazakar seçmen yapısına sahip olan mahalleli, belediyeden ve mevcut Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin çalışmalarından memnun olduklarını söylüyor ve bunu da sandığa yansıtacak görülüyor. Büyükşehir de isimden çok partiye oy verileceği ifade ediliyor. Seçmen, yapısı gereği İBB’de Kadir Topbaş tercihi dikkat çekerken, Mustafa Sarıgül etkisi belirsiz durumda.

“Meydan ve bulvarı olmayan Ataşehir, modern kent alanları kazanıyor. Prestij cadde uygulamalarıyla yepyeni bir çehreye kavuşuyor.”iddiası ile Ataşehir Belediyesi’nin Fetih Mahallesi’nin en önemli yatırımı Prestij Caddesi çalışması.

Fetih Mah - Prestij caddesi (1)

Fetih Mahallesi’nin prestij caddesi Atatürk Bulvarı Projesi kapsamında; Basketbol, voleybol, tenis ve mini futbol sahalarının bulunduğu bulvarda, çocuk oyun alanları, cep otoparkları, süs havuzları bulunuyor. Fetih mahallesi sakinlerinin spor yamaları için spor aletleri ile oturma grupları yerleştirilmiş. Atatürk Bulvarı kaldırımları bordürü yenilenmiş. Eski Çiftlik yolu Caddesi’nde aydınlatma, asfalt, kaldırım yenileme çalışması yapımı devam ediyor.

Belediye bu güne kadar Fetih Mahallesi’nde yaptığı çalışmalarla; 4 bin 500 ton asfalt dökmüş,16 bin m2 parke taşı döşeyip, 2 bin 500 mt. bordür inşa etmiş. Diğer mahallelerdeki gibi okul ve ibadethanelerin bakım ve temizliklerini yapıyor.

Buhara, Günaydın, Site Önü, Açelya, Çamlıca Sitesi ve Yazgülü parklarında yenileme çalışmasını tamamlamış.

Mahalle Muhtarı Cavit Koç’un dilinden Fetih Mahallesi;

Mahallelerinin önemli bir sorunu olmadığını ifade eden Cavit Koç, 11 sokakta bin metre kadar bir havai hat olduğunu, bu sorunun çözümünü istiyor vatandaş.Fetih Mahallesi Muhtarı Cavit Koç (1)-

Bağımsızlık Bulvarı’nda hız yapıldığı şikayeti olduğunu, bunu engellemek için set yapılması gerektiğini isteyen Muhtar Cavit Koç, İhsan Kurşunoğlu İlkokul’nda trafiğin sıkıştığının ve tehlike arz ettiğinin altını çizdi.

Mahallesinde 10’a yakın parkın yenileme, çimlendirme ve bakımı yapıldığını söyleyen Muhtar Cavit Koç açıklamasını şöyle sürdürdü;

Ara sokaklarda kaldırımların ihalesi yapıldı. Yakında yapımına başlanacak. Ulaşımın burada da sorun olduğu geçeği ile karşılaştığımız Fetih Mahallesi’nden Ataşehir’in merkezine gitmek için özellikle Cumartesi, Pazar ve tatil günleri E5’e kadar yürünmesi gerektiğini, Ataşehir Belediyesi’nin hafta içi günde 4 defa servis hizmeti olduğunu söyledi.

Hizmetlerinden memnun olan mahallelilerin Battal İlgezdi’nin başkanlığının devamından yana olduğunu, ancak Büyükşehir’de Kadir Topbaş’ı görmek isteyenlerin ağırlıklı olduğunun altını çizdi. Mahalle sakinlerinin hizmete itibar ettiğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ