logo

Fuar Mekezi TÜYAP’a En Hızlı ve Kolay Nasıl Gidilir?

Fuar Mekezi TÜYAP’a En Hızlı ve Kolay Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin En Büyük Fuar Merkezi TÜYAP (Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi)’a nasıl gidilir? Sorusunun yanıtını derledik. Özel araç toplu ulaşım ve servisle TÜYAP’a nasıl giderim?

 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne En Hızlı ve En Rahat ve En Kolay Şekilde Nasıl Gidilir? TÜYAP’a Metrobüs Otobüs ve Özel Araçla Nasıl Gidilir? TÜYAP Ücretsiz Sefer Saatleri ve Kalkış Noktaları Nereler?

Adres: TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece-İstanbul

TÜYAP’ın resmi web sitesinde Türkiye’nin En Büyük Fuar Merkezi TÜYAP (Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi)’a nasıl gidilir? Sorusunun yanıtı:

TÜYAP’A NASIL ULAŞIRIM?

Metrobüs

Anadolu Yakasından Söğütlüçeşme  – Avcılar 34AS ardından Beylikdüzü 34BZ hattına aktarma yaparak, Avrupa  yakasından Zincirlikuyu – Beylikdüzü 34BZ hatları ile son durakta inerek Tüyap’  kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Metrobüs Hat Bilgi İçin Lütfen Tıklayınız                      

Metrobüs Hatlarını Görmek İçin Tıklayınız

Raylı Sistem İle Metrobüs’e Entegrasyon

İstanbul  genelinde 150 km lik bir hat uzunluğunda hizmet veren raylı sistem içinde aşağıdaki hatları kullanarak Metrobüs’e aktarma yapabilirsiniz:

Kadıköy – Kartal metrosu ile Uzunçayır Durağında

M2 Yenikapı-Hacıosman Metrosu ile Zincirlikuyu Durağında

4.Levent – Taksim metrosu ile Mecidyeköy Durağında

Aksaray – Havaalanı hafif metrosu ile, Yenibosna-Şirinevler-Ömür Duraklarında Zeytinburnu – Kabataş tramvayı ile, Zeytinburnu  ve Cevizlibağ duraklarında:

Zeytinburnu – Bağcılar Tramvayı ile Zeytinburnu Durağında

Sultançiftliği – Edirnekapı tramvayı ile Edirnekapı durağında

Marmaray kullanarak Gelenler için; Yenikapı durağında M1a Yenikapı -Atatürk Havaalanı Metrosu ile Şirinevler durağında:

Havalimanlarından Ulaşım

Sabiha Gökçen Havaalanından Gelenler için;  E10-E11-16S otobüs hatlarından birini kullanarak Uzunçayır Durağında inerek metrobüse aktarma yapabilirsiniz.

İstanbul Havaalanından Gelenler için;  Beylikdüzü – Tüyap Havaist Seferlerini kullanabilirler.

Fuar Merkezi Tüyap’a Özel Araçla Nasıl Gidilir?

Kesinlikle tavsiye etmediğimiz bir yöntemdir.  Tüyap E-5 üzerinde yer almaktadır. Edirne yönünde gitmeniz gerekmektedir. E-5 üzerinden Büyükçekmece istikametine giderken Gürpınar kavşağından girin ve 250 metre ileride sağınızda göreceksiniz. Tabi ki yoğun günlerde otopark sıkıntısı olmaktadır. Tem’den Tüyap’a ulaşmak isterseniz ise Edirne istikametinde ilerlemeniz gerekmekte. Avcılar Sapağından çıkarak E-5 karayolu bağlanmalısınız. Hadımköy Büyükçekmece yönünde ilerleyerek ulaşabilirsiniz.

Anadolu yakasından gelecekler yoğun trafiğe girmek istenmiyorsa 3. köprüyü tercih etmelidirler. 3. köprüyü kullanarak Tüyap’a gelmek isteyenler Mahmutbey sapağından çıkarak Tem yolundan Avcılar sapağından E-5 yoluna düşerek Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Anadolu yakasından gelecekler ve zaman kaygısı olmayanlar ise 1. Ve 2. Boğaz köprülerinden Avrupa Yakasına geçerek  Tem yolundan Avcılar sapağında E-5 Kara yolundan Tüyap’a ulaşabilirler.

Tüyap’a Metrobüs İle Nasıl Gidilir?

Tüyap’a hızlı ve rahat bir şekilde ulaşmak istiyorsanız kesinlikle ilk tercihinizin metrobüs olması gerekiyor. Metrobüs ile hem trafiğe takılmazsınız hem park sorununuz olmaz ve çok hızlı bir şekilde Tüyap’a ulaşabilirsiniz. Hızlı dediğim ise söyle özel aracınızla zincirlikuyudan trafiksiz saatlerde 1 saat 20 dk gibi bir sürede . Trafik saatinde ise ortalama 2.5 saatte anca varabilirsiniz. Zincirlikuyu’dan TÜYAP ortalama 45 DK sürmektedir.

Anadolu yakasından Tüyapa gelecekler için Metrobüs Hatlarından Söğütlüçeşme – Beylikdüzü hattını kullanabilirsiniz. Trafiğin yoğun olmadığı saatlerde ortalama 1 saatlik bir yolculuktan sonra Tüyap’a ulaşabilirisiniz.

Avrupa yakasından Tüyap’a gidecekseniz ise Zincirlikuyu durağından Zincirlikuyu – Beylikdüzü hattını kullanabilirsiniz. Ayrıca aktarma olarak Cevizlibağ – Beylikdüzü hatlarıda mevcuttur. Zincirlikuyu – Beylikdüzü ve Cevizlibağ – Beylikdüzü hatlar numaraları ise 34B ve 34 C’dir.

İETT otobüsleri ile TÜYAP’a Nasıl gidilir?

Tavsiye etmeksekte iett otobüsleri ile de Tüyap’a seferler bulunmaktadır.

Taksimden TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne gelmek isteyenler için express hat bulunmaktadır. 145 T numaralı hat ile Migros Beylikdüzü durağında inerek ulaşabilrisiniz. Ayrıca 303,304 ,400,401,402,404 ,408 hatlı iett otobüsleri ile de ulaşım mümkündür. Bu hatlarda aynı şekilde Migros durağından geçmektedir.

Ücretsiz Servisler İle TÜYAP’a Nasıl Gidilir?

Genellikle öğrencilerin tercih ettiği ücretsiz servisler ile de Tüyap’a ulaşabilirisiniz. Fakat sadece Büyük Fuar zamanları bu servisler çalışmaktadır. Taksim, Bakırköy İskele, Avcılar ve Atatürk Hava limanından Ücretsiz seferler düzenlenmektedir.

TTÜYAP Ücretsiz Servis Saatleri Atatürk Kültür Merkezi (Taksim)

Gidiş saatleri: 10.00 – 11.00 – 12.00 – 14.00

Dönüş saatleri: 17.00 – 18.30 – 20.00

TÜYAP Ücretsiz Servis Saatleri Atatürk Hava Limanı İç Hatlar Geliş Terminali önü

Gidiş saatleri: 10.30 – 12.30

Dönüş saatleri: 17.00 – 19.00

TÜYAP Ücretsiz Servis Saatleri Avcılar Metrobüs Durağı

Gidiş saatleri: 11.00 – 12.00 – 13.00 – 14.00 – 15.00 – 16.00

Dönüş saatleri: 18.00 – 19.00 – 20.00

TÜYAP Ücretsiz Servis Saatleri Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi Otoparkı

Hafta içi gidiş saatleri: 10.30 – 12.40 – 13.30 – 14.30

Hafta sonu gidiş saatleri: 11.00 – 13.00 – 14.00 – 15.00

Dönüş saatleri: 16.00 – 17.30 – 19.00

TÜYAP’A ANADOLU YAKASINDAN GELENLER:

Kadıköy Söğütlüçeşme’den 34AS numaralı Metrobüse binip Avcılar’da indikten sonra hemen önünüzden kalkan 34C ya da 34BZ numaralı Metrobüse aktarma yaparak son durakta indiğinizde Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Üsküdar’dan Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binerek Altunizade durağında inip Metrobüse aktarma yapmalısınız. 34AS numaralı Metrobüs ile Avcılar’da indikten sonra hemen önünüzden kalkan 34C ya da 34BZ numaralı Metrobüse aktarma yaparak son durakta indiğinizde Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Kartal, Pendik, Maltepe, Tuzla taraflarından geliyorsanız Kadıköy-Tavşantepe metrosuyla Ünalan istasyonunda inip Metrobüs aktarma yapmalısınız.34AS numaralı Metrobüs ile Avcılar’da indikten sonra hemen önünüzden kalkan 34C ya da 34BZ numaralı Metrobüse aktarma yaparak son durakta indiğinizde Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Ümraniye’den Ümraniye-Üsküdar metrosuna binerek Altunizade istasyonunda inip Metrobüse aktarma yapınız. 34AS numaralı Metrobüs ile Avcılarda indikten sonra hemen önünüzden kalkan 34C ya da 34BZ numaralı Metrobüse aktarma yaparak son durakta indiğinizde Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

TÜYAP’A AVRUPA YAKASINDAN GELENLER:

Avcılar, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Bahçelievler, Mecidiyeköy taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonunda 34C ya da 34BZ ye binip son durakta Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Güngören, Bağcılar taraflarından geliyorsanız Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Zeytinburnu istasyonunda aktarma yapmalısınız.34C ya da 34BZ numaralı Metrobüs ile son durakta inerek Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız M1 Yenikapı-Havalimanı metrosuna binerek Şirinevler’de inerek Metrobüse aktarma yapınız. Metrobüs ile son durakta inerek Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Taksim’den Taksim metrosuyla Mecidiyeköy-Şişli istasyonunda inip Metrobüse aktarma yaptıktan sonra 34BZ numaralı Metrobüs ile son durakta inerek Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ