logo

‘Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağış’ Beklentili Meteorolojik Uyarı

‘Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağış’ Beklentili Meteorolojik Uyarı

Meteoroloji, İstanbul ve Marmara Bölgesi, Trakya ile Isparta, Burdur ve Antalya’nın arasında olduğu 15 ili kapsayan “Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağış” beklentili sarı uyarı yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara ve Trakya bölgeleri ile İstanbul ile birlikte “Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağış” beklentili 15 ilde meteorolojik sarı uyarıda bulundu.

Yapılan tahminde ise İstanbul’da önümüzdeki 5 günde havanın yer yer ve zaman zaman “Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağışlı” geçmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi’nde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Gökgürültülü Sağanak Yağış beklentisi uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Şubesi tahminlerine göre “16.06.2021 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın güney ve doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmekte.”

İSTANBUL VE TRAKYA İÇİN UYARI

15.06.2021 Salı günü öğle saatlerinden itibaren başta Avrupa Yakası olmak üzere İstanbul ve Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, 16.06.2021 Çarşamba günü akşam saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

ANTALYA, BURDUR, ISPARTA ÇEVRELERİ İÇİN UYARI

Salı günü öğle saatlerinden itibaren Antalya, Burdur, Isparta çevreleri ile 16.06.2021 Çarşamba sabah saatlerinde Afyonkarahisar’ın güney ve doğusunda görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Yerel kuvvetli yağışların Antalya, Burdur, Isparta çevrelerinde Çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

YAĞIŞ KAYNAKLI OLUMSUZLUKLARA DİKKAT ÇEKİLEN UYARI

Yağış kaynaklı olası olumsuzluklara dikkat çekilerek, “Yerel kuvvetli yağışların meydan getirebileceği; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Uyarısı yapılıyor.

15 İL İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya için sarı uyarıda bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Şubesi tarafından yapılan tahminlerde; İstanbul, Marmara, Tarkya ve Batı Karadeniz bölgelerinde önümüzdeki 5 günde havanın yer yer ve zaman zaman “Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağışlı” geçmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ