logo

Gökgürültülü Sağanak Yağış İstanbul’dan Karadeniz’e Kayıyor

Gökgürültülü Sağanak Yağış İstanbul’dan Karadeniz’e Kayıyor

Pazar günü ilk saatlerden itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olması bekleniyor.

Marmara’dan başlayarak Batı Karadeniz’de etkili olan kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların Pazartesi gününden başlayarak Orta ve Doğu Karadeniz‘de etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan tahminlerde,  Pazar günü ilk saatlerden itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde ve Anadolu Yakası ile Marmara Bölgesi’nin doğusunda etkili olan kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların Pazartesi gününden başlayarak Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olacağı kaydediliyor.

10.07.2022 Pazar günü ilk saatlerden itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul’un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası’nda; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde; Balıkesir’in kuzey, Zonguldak ve Bursa’nın batı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KARADENİZ İÇİN UYARI

Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

11 Temmuz 2022 Pazartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz’de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Samsun’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana’nın kuzey ve doğusu, Mersin’in kuzeyi, Konya’nın kuzey ve batısı, Yozgat, Kırşehir, Osmaniye, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Çorum, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ