logo

Gönüllü Doktorlardan Koronavirüsten Korunma Tavsiyesi

Gönüllü Doktorlardan Koronavirüsten Korunma Tavsiyesi

İstanbul Gönüllüleri gurubu gönüllü doktorları metro başta olmak üzere İstanbul’un toplu taşıma araçlarında yolculara koronavirüsten korunmanın yollarını anlatıyorlar.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Gönüllüleri Sağlık Komisyonu üyesi gönüllü doktorlar: “Kendimizi korumak başkasını korumak, İstanbul’u korumaktır.”

“Her İşin Başı Sağlık” diyerek uyarılarına başlayan İstanbul Gönüllüleri Sağlık Komisyonu üyesi gönüllü doktorlar, “Sağlığın Başı Temizlik” ve “Temizliğin Başı da El Yıkamak” uyarılarının altınını çizerek, yıkama sırasında ellerin parmak araları ve tırnakların iyice ovalanmasının önemine vurdu yapıyorlar.

https://www.facebook.com/gonulluist/videos/195147211820814/

Metrolardaki yolcuları koronavirüsle ilgili bilgilendiren gönüllü doktorlar, “Ellerinizi sık sık yıkayın.” önerisinde bulunuyor. El yıkanın mümkün olmadığı durumlarda kolonya ile el yıkama hareketlerinin yapılması gerektiğini kaydediyorlar.

“Maskeler sizi virüsten korumaz” uyarısı yapan İstanbul Gönüllüleri Sağlık Komisyonu üyesi doktorlar, metroda yolculuk yapan vatandaşları koronavirüsten korunmanın yolları hakkında bilgilendirme yaparak, önemini virüsten korunmadaki vurguladıkları el yıkama konusunda bilgi paylaşıyorlar.

İstanbul Gönüllüleri’nin sosyal medya hesabında paylaşılan videoda, “Her işin başı sağlık, sağlığın başı el yıkamak” diyerek virüse karşı el yıkamanın önemini vurgulanıyor.

Bilgilendirmede doğru el yıkama tekniğini anlatan doktorlar, bir süre elleri ovuşturarak yıkamanın virüslerden koruyacağına dikkat çekiliyor.

SU VE SABUN BULUNMAYAN DURUMDA KOLONYA

Su ve sabun bulamayan durumda kolonya kullanmasını öneren doktorlar, kolonyanın el yıkar gibi sürülmesi gerektiğini vurguladı.

ÖKSÜRÜRKEN VE HAPŞIRIRKEN DİKKAT

Virüsü başka bir insana bulaştırmanın tek yolunu el sıkmak olmadığını ifade eden doktorlar aksırmanın ve öksürmenin salgının yayılmasına yol açacağına dikkati çekerek; avuç içine değil, dirsek arasına hapşırılması gerektiğini salık veriyor.

MASKE VİRÜSÜN HAVAYA KARIŞMASINI ENGELLER

Maskenin korunma için değil, ateşli hastalık geçirenlerin virüsü yaymamak için takması gereğine işaret ederek; “Eğer ateşli bir hastaysanız, evde dinlenin. Dinlenmek dışında bunu giderecek mucize bir çorba yok” ifadesini kullandı.

“MASKE SİZİ VİRÜSTEN KORUMAZ”

Maske takmanın virüsten korunmak için etkili olmadığını ve aksine daha zararlı olduğunu vurgulayan doktorlar, “Maske sadece etrafa yaymamak için etkili. Fakat ateşliyseniz, hastaysanız hastaneye giderken başkalarına bulaşmaması için takın” diye konuştu.

KORONAVİRÜS DÜNYADA YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs nedeniyle çoğu Çin’de olmak üzere 3 bin 14 kişi hayatını kaybetti.

Dünya genelinde 80 binden fazlası Çin’de olmak üzere 95 binin üzerinde tespit edilen Krononavirüs vakası bulunuyor.

Yapılan çalışmalarla, İran, Irak, İtalya gibi sınır yada yakın ülkelerde de tespit edilen, koronavirüsten ölümlerin görülmeye başlandığı günümüzde koruma ve korunma önlemlerinin önemine dikkat çekiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ