logo

Gönüllü Hareketi ‘Ataşehir Hayat Ağacı’ Projesi Hayata Geçti

Gönüllü Hareketi ‘Ataşehir Hayat Ağacı’ Projesi Hayata Geçti

Sosyal ve ekonomik dezavantajlı gruplara destek çalışması yürüten Nevin Şengel ve Didem Kadriye Bozdağ öncülüğündeki Gönüllü Hareketi “Ataşehir Hayat Ağacı” Projesi başladı.

Kadın, çocuk, eğitim, istihdam ve can dostları olmak üzere hepsine dokunmayı kendilerine görev bilen birkaç hayırsever bir araya gelerek daha fazla insana dokunmak için Ataşehir ’de “Hayat Ağacı Projesi”ni hayata geçirdiler.

Türkiye Sakatlar Derneği Ataşehir Şubesi,  Nevin Şengel, Farkındalık Yaratmak ve Didem Kadriye Bozdağ işbirliğinde “Ataşehir Hayat Ağacı Projesi” adı altında bir araya gelerek güçlerini birleştirdiler.

 “Birlikten güç doğar” anlayışıyla tüm hayırseverleri “Ataşehir Hayat Ağacı Projesi”  altında birleşmeye ve daha çok insana dokunmak, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için kapılarının hayırsever herkese açtılar.

Türkiye Sakatlar Derneği Ataşehir Şubesinin yanındaki ofiste yardım hizmetlerini yürütecek olan Hayat Ağacı Projesinin açılışına; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Serpil Beşok, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın,CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Ürkmezer, TSD Genel başkan Şükrü Boyraz, Proje sahipleri Nevin Şengel ve Didem Kadriye Bozdağ ile proje destekçileri katıldı.

Projenin mimarlarından Didem Kadriye Bozdağ ve Nevin Şengel, “Hayat Ağacı Projesi”  adıyla hayata geçirdikleri projeler ilgili yaptığı açıklama yaptılar.

“AMACIMIZ İYİLİĞİ YAYMAK”

“Hayat Ağacı Projesi”  mimarlarından Didem Kadriye Bozdağ, amaçlarının daha fazla insana dokunmak olduğunu kaydederek, “Nevin Şengel ile bu işi yardımlaşarak yapıyorduk. Birlikten güç doğar dedik ve birlikte Hayat Ağacı projesini hayata geçirmeye karar verdik. Hem belediyemize destek olmak hem de daha fazla insana dokunmak kısacası amacımız sadece iyilik. Bu iyiliği daha fazla yaymak. Toplumun buna ihtiyacı var.” Dedi.

“KADIN, ÇOCUK, ENGELLİLER VE EĞİTİM ÖNCELİKLERİMİZ”

Yaptıkları çalışmalar ve hedefleri ile ilgili ayrıntılara değinen Didem Kadriye Bozdağ, yaptığı açıklamada, “Hayat Ağacı’nı şöyle biçimlendirdik; kadın, çocuk, eğitim, istihdam ve can dostları. Hepsine dokunmaya çalışıyoruz ama kadın ve çocuk önceliğimizdir. Engelliler ve eğitimde önceliklerimizin arasında. Yani kimin neye ihtiyacı varsa ona dokunmaya çalışıyoruz. Daha sonra Hayat Ağacı ismi altında dernekleşerek profesyonelce devam etmek istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“DAHA FAZLA KİŞİYE DOKUNMAK İÇİN HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Sosyal ve ekonomik alanda dezavantajlı gruplara destek çalışmalarına 5 yıl önce başladıklarını ifade eden Nevin Şengel,  “Doğu illerindeki çocuklara eğitim, gıda ve giyim malzemeleri yardımında bulunuyorduk. Pandemi nedeniyle okullar kapanınca nasıl bir yöne dönebiliriz diye araştırdık ve  gıda dağıtımına başladık. Ramazan ayında 570 aileye gıda kolisi gönderdik. Dağıtımı kargo firması ile gönderdiğimiz için bize çok pahalıya geldiğini düşünerek böyle bir birlikteliği oluşturmaya karar verdik. İhtiyaç sahiplerine dağıttığımız malzemelerin birçoğunu yapılan bağışlardan karşılıyoruz. Bir kısmını da uygun yerlerden, toptancılardan alıyoruz. 20 kişiye değil 40 kişiye ulaşmaya imkânımız olsun diye böyle bir yapılaşmaya gittik. Daha fazla kişiye dokunmak için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MADDİ VE MANEVİ DESTEK İSTEDİLER

“Hayat Ağacı” projesi mimarları Didem Kadriye Bozdağ ve Nevin Şengel, çalışmalar maddi ve manevi destek vermek isteyenlerin sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşılabilineceğini kaydettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ