logo

Güvercin Sevgisini Anlatan “Hedef” Belgeseli İlk Gösterimi Yapıldı

Güvercin Sevgisini Anlatan “Hedef” Belgeseli İlk Gösterimi Yapıldı

Ataşehir Belediyesi’nin farklı yönetmenlerin gözünden ilçeye özgü hikâyelerin ele alınacağı “Anlat Ataşehir Belgesel Film Kuşağı”, belgesel film “Hedef” ilk gösterimi ile başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de yaşayan oyun kuşu güvercin sevenlerin anlatıldığı  “Hedef” belgesel filminin galası 30 Mart Çarşamba günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) gerçekleşti.

Toplumsal belleğin oluşumunda ve kitleler tarafından benimsenmesinde belgesel sinemanın etkisinin altı çizilen Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçireceği belgesel film projeleriyle Ataşehir’deki ortak hafızaya katkı sunmayı hedefliyor.

Anlat Ataşehir Belgesel Film Kuşağı” projelerinin ilki olan ve Ataşehir’de yaşayan oyun kuşu güvercin severleri anlatan, Recep Kenan’ın arşiviyle www.itvhaber.com’un katkı verdiği, yönetmen Yasin Ali Türkeri tarafından çekilen “Hedef” belgeseli ilk gösterimi yoğun katılımla gerçekleştirildi,

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) “Hedef” belgeseli galasına katılım Ataşehirli güvercin sevdalılarının ilgisi oldukça yoğun oldu.

“Hedef”MSKM’deki ilk gösterimi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte; Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Cemal Şerifoğlu, Belediye Birim müdürleri Servet Ön, Barış Argunşah, Hasan Güneydaş, CHP Ataşehir İlçe ve Gençlik Kolları Yöneticileri, İstanbul Güvercin Federasyonu (İGF) Başkanı Hüseyin Yamadağ, Marmara Güvercin Federasyonu (MGF) Başkanı Tarık Aygün ve MGF önceki dönem Başkanı Orhan Erikçi, Marmara Güvercin Severler Derneği Başkanı Fatih Dursun, Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışları Organizasyon Başkanı Niyazi Yaman, oyun hakemleri,  güvercin severler ve aileleri ile Ataşehirlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

BELGESELİN ÇEKİMİ 2020 YILININ EKİM AYINDA BAŞLADI

Ödüllü Yönetmen ve Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Yasin Ali Türkeri tarafından “Anlat Ataşehir Belgesel Film Kuşağı” projesi kapsamında çekilen “Hedef” filmiyle ilgili ilk gösterim öncesi yaptığı konuşmada, belgeselin çekimi 2020 yılının ekim ayında başladığının altını çizerek, Uzun bir sürecin ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Volkan Aslan ile birlikte Ataşehir’in bilinmeyen sosyal, kültürel özelliklerini nasıl aktarabiliriz diye düşündük. Güvercin besleyenler ile ilgili bir film yapabilir miyiz önerisi geldi. 1,5 Yıllık bir süreçte, tam pandeminin en yoğun olduğu dönemde çekimleri gerçekleştirdik. Belgesel’in çekilmesinde yer, mekan ve kişilerin bulunmasında bize rehberlik eden Niyazi Yaman’a ve bütün bu süreçlerin yönetilmesi için başından bugüne desteklerini esirgemeyen Kültür Müdürümüz Volkan Aslan ve Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye çok teşekkür ederim.” Dedi.

GVERCİN SEVENLER STK BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR

Güvercin severlerin sayısının yüz binleri aştığını kaydeden, İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanı Hüseyin Yamadağ, Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Tarık Aygün ve Önceki Dönem Başkanı Orhan Erikçi, Barış Elcisi Osman Baş,  Marmara Güvercin Severler Derneği Başkanı Fatih Dursun Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye destekleri ile güvercin severlere verdiği değer ve katkılar adına teşekkür ederek, Türkiye de güvercin severlerin farkına varan Ataşehir Belediyesi’nin birçok alanda kendilerine öncülük ettiğini vurguladılar. Güvercin sevenleri konu alan “Hedef” belgeselinin bu alanda olumlu katkısının olacağının altını çizerek; emeği geçenlere teşekkür ettiler.

BELEDİYELER  ATAŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK ALDIĞI

Ataşehir’de 2013’te Marmara Güvercin Severler Derneği’ne yer tahsis eden, Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin destekleriyle 2014 yılında ilk oyun kuşu yarışmasını Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışları Organizasyon Başkanı Niyazi Yaman, bir çok belediyenin de Ataşehir Belediyesi’ni örnek aldığını kaydetti.

GÜVERCİN SEVENLER İÇİN İLKLERİ YAŞATAN BATTAL İLGEZDİ’YE TEŞEKKÜR

Güvercin sevenler için ilkleri yaşatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür eden Niyazi Yaman, “Hedef” belgesel filminin de bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Ataşehir Belediyesi öncülüğünde çekimi gerçekleştirilen kısa film gösterimimiz olacak. Ataşehir güvercin severlerin başkenti oldu. Filmin yapımında emeği geçen yönetmenimiz Yasin Ali Türkeri’ye, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Volkan Aslan’a, güvercin severleri yalnız bırakmayan Ataşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

GENEL BAŞKANIMIZ SİZLERLE BİR ARAYA GELMEK İSTİYOR

2013 Yılında Niyazi Yaman aracılığı ile güvercin sevenleri tanıdığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladığı belgeselin yapımında emeği geçenlere ve yönetmene teşekkür ederek; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşme imkânım oldu. Sizlere hem selamlarını, hem de buluşma isteğini iletmemi istedi. Genel Başkanımız sizlerle bir araya gelmek, sizlerin sorunlarını ve yaptığınız çalışmaları görmek istiyor. Bunu da Ataşehir’de veya farklı bir noktada uygun bir zamanda planlayarak, sizlerle buluşmasını sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

GÜVERCİN SEVENLERE FAALİYET VE TOPLANTI İÇİN ALAN TAHSİSİ

Başkan İlgezdi, Ataşehir’de güvercin sevenlere faaliyet ve toplantı yapabilecekleri 100 m2’ye yakın bir alanı tahsis edileceğini söyledi.

YÖNETMEN YASİN ALİ TÜRKERİ’İN “HEDEF” BELGESELİ GÖSTERİMİ YAPILDI

Program, Marmara Güvercin Severler Derneği, Ataşehir Güvercin Severler Derneği tarafından Başkan İlgezdi’ye derneklere ve güvercin severlere olan katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür plaketi ve çiçek takdimi sonrası yönetmen Yasin Ali Türkeri tarafından çekilen ve “Hedef” belgeselinin gösterimi ile devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ