logo

Habire Yahşi Kariyer Günleri Düzenledi

Habire Yahşi Kariyer Günleri Düzenledi

Atasehir_habire_yasi_kariyer _gunleriAtaşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nn  15 – 19 Aralık günleri arasında düzenlediği, lise ve üniversitelerin tanıtıldığı 3. Kariyer Günleri etkinliğine Ataşehir Kaymakamı da katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlk iki gününde liselerin, ikinci iki günde de üniversitelerin tanıtıldığı iki aşamalı olarak düzenlenen Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi 3. Kariyer Günleri’nin 3 bine yakın öğrenci tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Liselerin tanıtıldığı 15 – 17 Aralık günlerinde 1200’e yakın öğrencinin ziyaret ederek lise tercihi konusunda bilgi aldı ve bölgedeki 15’e yakın liseyi ayrıntılı olarak tanıdı.

18 – 19 Aralık günlerinde ise aralarında İstanbul Teknik, Bahçeşehir, Okan, Acıbadem, Yeditepe, Doğuş ve Özyeğin gibi devlet ve vakıf üniversitelerinin yer aldığı 25’e yakın üniversite eğitim ve eğitim dışı, sosyal olanakları ile bölümleri hakkında tercih aşamasındaki öğrencileri bilgilendirdi.

Kariyer günleri etkinlikleri, geleceklerini belirleyecek önemli kararları alma aşamasındaki öğrencilerin okul ve bölüm tercihinin doru yapmalarına yardımcı oluyor. Uzmanlar doğru tercihin eğitim ve iş yaşamında başarının önemli koşulları arasında yer ifade ediyorlar.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Ataşehir Halk Eğitim Müdürü Yakup Alp ve okul müdürlerinin katıldığı Habire Yahşi Anadolu Lisesi 3. Kariyer Günleri’nin ikinci bölümü üniversitelerin tanıtım günlerinin açılışında konuşan Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü İs Boylu, yeteneklerinden uzak, üretkenlikten yoksun, başarısızlıktan mutsuz bireylerin arttığı günümüzde, meslek seçimi öncesinde, öğrencinin kendi özelliklerini bilmesi ve seçeceği mesleği tanımasının önemine dikkat çekti.

İsa Boylu “Bir Kişi Değişir, Dünya Değişir”

Düzenledikleri Habire Yahşi Anadolu Lisesi 3. Kariyer Günleri etkinliklerinin bilinçli kararla sevecekleri mesleklerini seçmen öğrencilerin kariyer hedeflerini belirlemede destek olmayı amaçladıklarını söyleyen İsa Boylu, bir kişinin bile hayatını değiştirmekte etkili olmanın önemini vurgulayarak; “Bir kişi değişir, dünya değişir” dedi.

Üniversiteler Yaşam Boyu Eğitim Vermeli

Öğrencilerin üniversitelerden sadece eğitim değil, diğer olanaklarla beraber engelsiz bir eğitim alma hakkı olduğunun altını çizen Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, üniversitelerin sadece lisans, diploma değil yaşam boyu eğitim veren kurum olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Karamehmetoğlu “Sevdiğiniz Yere Hazırlanın”

Kariyer günlerinin öğrencilerin meslek seçimindeki önemine işaret eden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, öğrencilerin öne çıkmış birkaç üniversite ya da bölüm yerine yeni açılan özel ve vakıf üniversiteleri tercih hakkının artığının, sevdikleri yerleri tercih etmelerinin daha mutlu olmalarını sağlayacağının altını çizdi.

Öğrencilere; “Sevdiğiniz yere hazırlanın” tavsiyesinde bulunan Kaymakam Karamehmetoğlu istemedikleri, sevmedikleri bölümde eğitime devam etmenin pişmanlıkları da beraberinde getirebileceğini söyledi.

Sait Gürsoy’un öğrencilere yönelik konferansı ve kokteyl ile devam eden , Habire Yahşi Anadolu Lisesi 3. Kariyer Günleri’nin ikinci bölümü, Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun üniversitelerin tanıtım stantlarının gezmesi ve öğrencilerle sohbet etmesi ile  tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ